centrum_panorama_hostshopping
Här fick bland annat vaccinpersonal vaccinera sig i början av året. Foto: Privat

Sju av tio inom hemtjänsten uppges vara vaccinerad

Sex kommuner i länet uppges fråga anställda inom hemtjänsten om de är vaccinerade mot covid-19, Sigtuna är dock inget av dessa.

centrum_artikel_host

SVT Stockholm rapporterar att sex kommuner frågat hemtjänstpersonal om de är vaccinerade mot covid-19. 20 av 26 kommuner ställer alltså inte frågan. Frågan i sig är fri att ställa och svaret är också frivilligt att ge av den anställde. I SVT:s undersökning har Sigtuna kommun svarat ”Nej” men att det är ett återkommande tema att uppmana personal att vaccinera sig.

Bland kommuner där frågan ställs finns Nacka, Salem, Norrtälje, Solna, Sollentuna och Tyresö. Det gäller även om utförarna inom hemtjänsten är privata.

connys_helsida
centrum_host_helsida
mp_tack_helsida

Renoveringen av Stora gatan pausas över sommaren

Notiser Renoveringen av Stora gatan i Sigtuna har gått enligt tidsplan och alla vårens etapper är nu färdiga. Som planerat kommer arbetet att pausas över sommaren för att inte störa handeln och turismen under högsäsongen, och det återupptas igen den 19 augusti.

Skyfall förväntas i kommunen idag

Notiser Meteorologerna har utfärdat en varning för skyfallsliknande regn i Sigtuna kommun och övriga delar av södra Svealand och norra Götaland. Enligt prognoserna kommer kraftiga skurar att bildas under eftermiddagen, vilket kan ge stora mängder regn lokalt och orsaka översvämningar.

fritidsbanken_helsida

SSHL satsar på ny belysning som en del av energieffektiviseringen

Nyheter Sigtunaskolan Humanistiska Läroverket (SSHL) har genom finansiering från EU tagit ett stort steg mot hållbarhet och energieffektivisering. Med stöd från Signify och EU-projektet "Eco2 Schools as New European Bauhaus Lab" har skolan sett märkbara förbättringar i både energieffektivitet och studiemiljö.

pantamera_avc_helsida
brobygget_2024

Sommarlovsbiljetten är igång

Nyheter Under sommarperioden 5 juni till 27 augusti reser ungdomar mellan 12 och 18 år gratis med SL-trafiken. Initiativet med lovkortet är ett steg från Region Stockholm för att uppmuntra miljövänliga resor.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

pantamera_out
nrh_sigtuna
fritidsbanken_outsider
brobygget_outsider
connys
mp_tack_outsider
centrum_outsider_host
ridskola_2020_outsider