eu_valet_panorama
Foto: Genrebild

Sju åtalas för stöld av fartkameror

Under 2022 stals eller förstördes kameror i bland annat Märsta. Nu har sju personer åtalats för brottet.

centrum_artikel_host

Sex män och en kvinna står inför rätta för omfattande stölder av fartkameror i Stockholms och Uppsala län. Händelserna, som inträffade i augusti 2022, innefattade stöld av cirka 60 fartkameror. I slutet av oktober samma år greps ett antal personer misstänkta för inblandning i dessa stölder.

En av gripna var en man i Riala, där polisen påträffade en hälericentral innehållande flera stulna kameror. Fyra män i 25-årsåldern står nu åtalade för sammanlagt 23 grova stölder, enligt Norrtelje Tidning. Åklagaren har klassificerat brotten som grova, då de misstänkta stölderna bedöms ha varit systematiska.

Dessutom misstänks en av de åtalade männen, tillsammans med en kvinna och två andra män i 20-årsåldern, för tre fall av grov stöld och två fall av försök till grov stöld.

Läs mer om fallet här

connys_helsida
seniormassa_pan

Sigtunas rådhus fyllde 280 år

Nyheter I lördags firade Sigtuna en viktig milstolpe – det var 280 år sedan Sigtuna Rådhus invigdes av Eric Kihlman den 18 maj 1744. Detta historiska ögonblick markerades av invånarna med glädje och stolthet över stadens rika kulturarv.

Extra

Sigtunas befolkning minskade

Nyheter Sigtuna kommun upplevde en befolkningsminskning med 31 personer under första kvartalet 2024, vilket är den största minskningen under ett kvartal på hela 2000-talet. Trots att fler barn föddes än personer dog, var det fler som flyttade från kommunen än till den, vilket resulterade i en minskning av invånarantalet.

bygdensdag_helsida
centrum_host_helsida
mp_helsida_eu
pantamera_avc_helsida
eldsjal2024_helsida

Sveriges Lärare larmar: För stora barngrupper

Nyheter Enligt nya rapporter är över hälften av alla barngrupper i förskolan i Sverige större än de rekommenderade riktlinjerna. I Sigtuna kommun är 67 procent av de åldersindelade barngrupperna för stora, vilket är en ökning jämfört med föregående år. Sveriges Lärare kräver nu att regeringen lagstiftar om barngruppernas storlek för att säkerställa barnens välbefinnande och pedagogiska kvalitet.

Axelssons motion om lustgasförbud får stöd

Politik Kommunstyrelsen har ett viktigt steg i kampen mot missbruk av lustgas genom att bifalla Socialdemokraternas motion om förbud mot dess användning i berusningssyfte. Förslaget, framlagt av Marie Axelsson (S), har stöd från kommunstyrelsen, där Moderaterna har majoritet tillsammans med Sverigedemokraterna, Kristdemokraterna och Samling för Sigtuna.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

eldsjal2024_out
centrum_outsider_host
eu_valet_outsider
ridskola_2020_outsider
bygdensdag_outsider
connys
seniormassa_outsider
nrh_sigtuna
pantamera_out
mp_eu_outsider