centrum_panorama_hostshopping
Sjögull kan växa i långsamma vatten. OBS! Ingen sjögull på bilden utan en bild av Mälaren utanför SigtunaFoto: Daniel Iskander

Sjögull växer kraftigt-Nu ska den bekämpas

Kommunen vill ha tips om var det finns sjögull för att den ska bekämpas.

centrum_artikel_host

Sjögull är en invasiv växt som orsakar problem i kommunen. Den växer in mot stränderna, går inte att bada och köra båt där den växer. Växten hittades för första gången i Steningedalens naturreservat 2019 och ett år senare hade den spridits betydligt på samma plats enligt Sigtuna kommun. Nu vill man ha kommuninvånarnas hjälp för att stoppa framfarten genom att felanmälan i appen Felanmälan Sigtuna kommun.

Sjögull påminner om näckrosen och finns i långsamma vatten som sjöar, dammar och vikar. Ursprungligen kommer den från Centraleuropa och Asien men har använts som trädgårdsväxt i Sverige sedan 1870. En bekämpningsmetod är att lägga ut ramar där den växer uppger Mälarens vattenvårdförbund.

connys_helsida
brobygget_2024
mp_tack_helsida

Renoveringen av Stora gatan pausas över sommaren

Notiser Renoveringen av Stora gatan i Sigtuna har gått enligt tidsplan och alla vårens etapper är nu färdiga. Som planerat kommer arbetet att pausas över sommaren för att inte störa handeln och turismen under högsäsongen, och det återupptas igen den 19 augusti.

Skyfall förväntas i kommunen idag

Notiser Meteorologerna har utfärdat en varning för skyfallsliknande regn i Sigtuna kommun och övriga delar av södra Svealand och norra Götaland. Enligt prognoserna kommer kraftiga skurar att bildas under eftermiddagen, vilket kan ge stora mängder regn lokalt och orsaka översvämningar.

centrum_host_helsida

SSHL satsar på ny belysning som en del av energieffektiviseringen

Nyheter Sigtunaskolan Humanistiska Läroverket (SSHL) har genom finansiering från EU tagit ett stort steg mot hållbarhet och energieffektivisering. Med stöd från Signify och EU-projektet "Eco2 Schools as New European Bauhaus Lab" har skolan sett märkbara förbättringar i både energieffektivitet och studiemiljö.

fritidsbanken_helsida
pantamera_avc_helsida

Sommarlovsbiljetten är igång

Nyheter Under sommarperioden 5 juni till 27 augusti reser ungdomar mellan 12 och 18 år gratis med SL-trafiken. Initiativet med lovkortet är ett steg från Region Stockholm för att uppmuntra miljövänliga resor.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

ridskola_2020_outsider
fritidsbanken_outsider
nrh_sigtuna
centrum_outsider_host
brobygget_outsider
connys
mp_tack_outsider
pantamera_out