centrum_panorama_hostshopping
Patric SjöbergFoto: Pressbild

Sjöberg ny ordförande för XPO

Patric Sjöberg blir ny VD för Scandinavian XPO efter Leif West som lämnade 28:e maj.

centrum_artikel_host

Arlandastad Group AB rekryterar från Patric Sjöberg som tidigare varit VD för Stockholmsmässan. Han tar över som styrelse ordförande i Scandinavian XPO.
– Scandinavian XPO är en fantastisk ny mötesanläggning med stor potential. En unik arena som kombinerar effektiva hallar med mysiga lounge- och konferensytor på ett optimalt sätt. Till skillnad mot exempelvis Stockholmsmässan där de skapar många egna mäss- och mötesformat är Scandinavian XPO formad som en neutral arena med stor flexibilitet för att kunna välkomna alla aktörer samt andra stora mässbolag att förlägga sina egna mötes-, evenemangs-, och mässformat hos oss. Det innebär en liten och snabbrörlig organisation som ser till att hålla koll på kundernas behov på ett agilt sätt, berättar Patric Sjöberg, ny ordförande i Scandinavian XPO AB.

Sjöberg har tjugo års erfarenhet som VD inom besöksnäringen och detaljhandel både nationellt och internationellt. Han var närmast koncernchef på Stromma Group sedan juni 2019. Innan dess var han på Stockholmsmässan i elva år. Nu kommer han arbeta tätt ihop med VD:n Anna Bauer för att utveckla XPO efter coronapandemin.
– Vi är glada över att Patric, likt oss, ser det höga värdet i Scandinavian XPO som en internationell mötes- och evenemangsarena samtidigt som Maria Rankka, tidigare vice ordförande på Stockholmsmässan, tagit plats i styrelsen i Scandinavian XPO:s ägarbolag Arlandastad Group. Med deras spetskompetens inom branschen kommer Explore Arlandastad med Scandinavian XPO i täten ta position som Sveriges och Nordens mest självklara mötesplats, säger Leif West, avgående ordförande Scandinavian XPO.

pantamera_avc_helsida

Trots negativt halvårsresultat tror Arlandastad Group på vändning

Näringsliv Arlandastad Group ser ljusare på framtiden efter ökad aktivitet på marknaden under första halvåret 2024: – Aktiviteten på marknaden ökade under första halvåret, och vi planerar för en högre utvecklingstakt framöver. Åtgärder för att förbättra lönsamheten är fortsatt starkt prioriterade, säger Dieter Sand CEO, Arlandastad Group.

brobygget_2024
centrum_host_helsida
connys_helsida
fritidsbanken_helsida

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

centrum_outsider_host
brobygget_outsider
fritidsbanken_outsider
connys
pantamera_out
klara_outsider
ridskola_2020_outsider