moderat_fokus_pan
Foto: Magnus Granhagen

Sjätte raka för Skånela

Skånela tog på tisdagskvällen en ny seger, därmed sjätte raka i Allsvenskan.

centrum_artikel_host

Vinslöv besegrades med klara 31-22 efter 14-8 i halvtid på bortaplan. Starten var pigg och Skånela kopplade grepp som man inte släppte sen, i försvaret var Isak Nielsen och Erik Östling resoluta, tillsammans bäddade de för flera omställningslägen. Framåt var Robert Ladan effektiv med sju mål. Försvaret var en bidragande orsak matchen igenom. Därmed går Skånela på julledighet med sex raka segrar i bagaget och en femteplats i tabellen. Noterbart är också att talangen Emilio Lahdo gjorde sitt debut mål i allsvenskan. Lahdo skrev på kontrakt inför säsongen och skulle matchas främst i HIF SIF.

Målen
Ladan 7, Blomqvist 5, Pewik 4, Lindberg 3, Nielsen 3, Östling 3, Frank 2, Rahali 2, Lennernäs 1, Lahdo 1

connys_helsida
centrum_host_helsida
moderat_fokus_helsida
helgens matcher

Så spelar bygdens lag

Fotboll Det har blivit dags för nya matcher när serierna nu går in i ett slutskede. Märsta IK spelar på fredag kväll mot Norrtälje.

hockeyskola_helsida

Parasportvecka firas i kommunen

Sport Vecka 37 markerar den årliga parasportveckan i hela Sverige, och Sigtuna kommun har inte varit sämre. Under tisdagen, 12 september, har kommunen firat denna viktiga vecka genom att arrangera en minnesvärd parasportdag som syftar till att främja inkludering och möjligheter inom parasporten.

skanela_helsida

Ghazal Jansson vinner Arvika Judo Cup

kampsport I en imponerande uppvisning av skicklighet och uthållighet tog Olivia Ghazal Jansson hem segern i årets Arvika Judo Cup. Den unga judo-utövaren imponerade publiken när hon besegrade sina motståndare med självsäkerhet och beslutsamhet.

nrh_sigtuna
division 3

Föll mot topplaget

Fotboll Märsta IK föll mot GUSK och är nu indraget i bottenstriden på allvar med fyra matcher kvar att spela.

defacto_helsida

Kim Taekwondo på Kadett-VM

kampsport Kadett-VM i taekwondo hölls i Sarajevo mellan den 28:e och 31:a augusti. Landslaget bestod av 10 atleter i åldern 12-14 år, som hade kvalificerat sig till detta stora evenemang med över 600 deltagare från hela världen. Kim Taekwondo hade två deltagare med i landslaget.

pantamera_avc_helsida
sap_sep23_helsida
helgens matcher

Så spelar bygdens lag

Fotboll Det är Superfredag för fotbollen i kommunen med matcher för Rosersberg, Wigör och Märsta IK.

ica_helsida
svenska cupen

Toppmatch stundar i Vikingahallen

Handboll På fredag den 1 september kommer det att vara en spännande handbollsmatch i Vikingahallen. Skånelas herrlag kommer att möta Handbollsliga-laget Hammarby IF HF i den sista gruppspelsmatchen och samtidigt gruppfinalen i grupp 4 av ATG Svenska Cupen. Matchen börjar klockan 19:00.

division 3

Märsta IK och Västerås IK delar poängen i en intensiv match

Fotboll I en spännande och målrik första halvlek mellan Märsta IK och Västerås IK slutade matchen oavgjort med 2-2. Mohammed Mohamed var i fokus med två tidiga mål för Västerås IK, medan Märsta IK kämpade tillbaka genom Filip Rauhala och Kevin Toure. Trots en mållös andra halvlek förblev resultatet oförändrat, och Märsta IK befäste sin placering på kvalplats inför kommande utmaningar i fotbollssäsongen.

joes-helsida
svenska cupen

Andra raka för Skånela i Svenska Cupen

Handboll Skånela herrar vann på bortaplan mot VästeråsIrsta i den andra omgången av ATG Svenska Cupens gruppspel. Trots att de låg under med 14-13 i halvtid lyckades de vinna med 33-27.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

moderat_bli_medlem
swedol_outsider
joes_outsider
socialdem_sep23_outsider
ica_outsider
nrh
skanela_outsider
hockeyskola_outsider
ridskola_2020_outsider
connys
centrum_outsider_host
pantamera_out