eldsjal2024_pan
Lidls test som säjs i butikerna från 17:e majFoto: Lidl

Självtester säljs i Lidls butiker

Lidl kommer börja sälja självtest för covid-19 i sina två butiker i Märsta och Sigtuna: - Vi ser de självtester vi nu börjar sälja som ett komplement till sjukvårdens testningsverksamhet och en viktig service till våra kunder, Robert Stekovic, kommersiell direktör på Lidl Sverige.

centrum_artikel_host

Testet finns på Lidlbutiker från och med 17:e maj. Tanken är att det ska användas som komplement till sjukvårdens testverksamhet. Testet är CE-märkt. Man ska med testet kunna ta ett svabbprov i näsan samt att det finns ett provrör med vätska och en testkasett. Efter 15-20 minuter får man svar, om testet är positivt så ska man kontakta sjukvården via 1177 eller sin vårdcentral.

Linda erbjuder sedan tidigare personalen gratis självtester samt att man erbjuder visir och munskydd. Man har utökade öppettider för riskgrupper och intensifierat städrutinerna.

pantamera_avc_helsida
connys_helsida
centrum_host_helsida
eldsjal2024_helsida
mp_helsida_eu
storemore_helsida

EPA-bil körde in i mur i Sigtuna

Blåljus Tidigt på eftermiddagen den 15 april rapporterades en trafikolycka i Sigtuna där en A-traktor påstås ha kört in i en mur längs Drottning Kristinas väg och Stora gatan. Polisen fick larm om händelsen vid 15-tiden på måndagen.

Nu har akutskolan öppnat

Nyheter Akutskolan som är en del av kommunledningens tiopunktsprogram har öppnat: - I Sigtuna kommuns skolor ska man känna trygghet och studiero. Att etablera en akutskola är vårt sätt att skapa goda förutsättningar för en trygg tillvaro där förutsättningar ges för att eleverna ska klara grundskolan med godkända betyg, samtidigt som vi får möjlighet att bryta destruktiva beteenden hos de som stör och förstör för andra, säger Mattias Askerson, ordförande i förskole- och grundskolenämnden

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

centrum_outsider_host
ridskola_2020_outsider
eldsjal2024_out
pantamera_out
mp_eu_outsider
nrh_sigtuna
connys
storemore_out