Foto: Pressbild

SJ utökar trafiken till Arlanda

Från och med den 10 december 2023 kommer SJ att implementera en spännande ny tidtabell som kommer att påverka resenärer över hela landet. En av de mest efterlängtade förändringarna är återinförandet av direkttåg mellan Stockholm och Uppsala, som lovar att minska restiden mellan de två städerna avsevärt.

centrum_artikel_host

Från och med den 11 december 2023 kommer SJ att återinföra direkttåg mellan Stockholm och Uppsala. Detta innebär att resenärer kan pendla mellan de två städerna på drygt en halvtimma, vilket kommer att bidra till en betydligt smidigare resa. Med denna förändring kommer SJ nästan att fördubbla sin trafik på sträckan och därigenom skapa mer utrymme för resenärer.

Jan Kyrk, affärschef på SJ, kommenterade detta positiva steg och sa: ”Det är såklart glädjande att vi nu kan utöka trafiken från Linköping mot Stockholm, och även mot Arlanda, Uppsala och Gävle. Vår ambition är att köra så mycket tåg vi kan för att möta den stora efterfrågan på tågresor.”

Förutom återinförandet av direkttåg mellan Stockholm och Uppsala kommer trafiken mellan flera andra städer också att utökas. På sträckan Linköping-Norrköping-Stockholm-Arlanda-Uppsala-Gävle kommer SJ att öka antalet dagliga avgångar från 7 till 12 i vardera riktning, vilket innebär i princip en avgång varje timme under dagtid. Dessutom är det planerat för 5 avgångar i vardera riktning mellan Stockholm och Ljusdal.

En avgörande faktor som möjliggör denna utökade trafik är en förbättrad personaltillgång jämfört med tidigare år. En av de primära orsakerna till detta är den framgångsrika rekryteringen och kommande examineringar från SJs egna lokförarskola. Denna tillströmning av kompetent personal har gjort det möjligt för SJ att möta den ökande efterfrågan på tågresor och erbjuda fler resmöjligheter till sina passagerare.

storemore_helsida
pantamera_avc_helsida
wenngarn_jul_helsida
connys_helsida

Övervåningarna öppnas upp på Mälartåg

Notiser Från och med torsdagkväll och successivt under natten mot fredag den 8 december kommer övervåningarna på Mälartågs dubbeldäckare att åter öppnas för resenärer. Detta sker efter att en säkerhetsutredning konstaterat att ingen säkerhetsrisk föreligger.

ica_helsida
slottsby_helsida
joes-helsida

Tekniska Problem Störde VMA-testet

Nyheter Måndagens välkända VMA-test (Viktigt Meddelande till Allmänheten) ställdes inför oväntade tekniska hinder, vilket resulterade i att varningssignalen inte nådde stora delar av centrala Stockholm och norra delar av länet.

defacto_helsida

Misstänkt brand i byggbarack

Blåljus Tidigt på morgonen den 5 december rapporterades en brandincident i Steninge slottsby, där en byggbarack på Mejeriets väg engagerade räddningstjänsten och polisen.

centrum_host_helsida

Konkurserna ökar med 59 procent i kommunen: Uppgifter från UC

Notiser Under de elva första månaderna i år har konkurserna i kommunen skjutit i höjden och nått en ökning på hela 59 procent jämfört med föregående år. Enligt färska siffror från UC, ett kreditupplysningsföretag, har antalet konkurser ökat dramatiskt från 29 till 46.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

pantamera_out
nrh_sigtuna
ridskola_2020_outsider
centrum_outsider_host
storemore_out
connys
joes_outsider
wnngarn_jul_outsider
ica_outsider
slottsby_outsider
swedol_outsider