centrum_panorama_hostshopping
Foto: Pressbild

SJ utökar trafiken till Arlanda

Från och med den 10 december 2023 kommer SJ att implementera en spännande ny tidtabell som kommer att påverka resenärer över hela landet. En av de mest efterlängtade förändringarna är återinförandet av direkttåg mellan Stockholm och Uppsala, som lovar att minska restiden mellan de två städerna avsevärt.

centrum_artikel_host

Från och med den 11 december 2023 kommer SJ att återinföra direkttåg mellan Stockholm och Uppsala. Detta innebär att resenärer kan pendla mellan de två städerna på drygt en halvtimma, vilket kommer att bidra till en betydligt smidigare resa. Med denna förändring kommer SJ nästan att fördubbla sin trafik på sträckan och därigenom skapa mer utrymme för resenärer.

Jan Kyrk, affärschef på SJ, kommenterade detta positiva steg och sa: ”Det är såklart glädjande att vi nu kan utöka trafiken från Linköping mot Stockholm, och även mot Arlanda, Uppsala och Gävle. Vår ambition är att köra så mycket tåg vi kan för att möta den stora efterfrågan på tågresor.”

Förutom återinförandet av direkttåg mellan Stockholm och Uppsala kommer trafiken mellan flera andra städer också att utökas. På sträckan Linköping-Norrköping-Stockholm-Arlanda-Uppsala-Gävle kommer SJ att öka antalet dagliga avgångar från 7 till 12 i vardera riktning, vilket innebär i princip en avgång varje timme under dagtid. Dessutom är det planerat för 5 avgångar i vardera riktning mellan Stockholm och Ljusdal.

En avgörande faktor som möjliggör denna utökade trafik är en förbättrad personaltillgång jämfört med tidigare år. En av de primära orsakerna till detta är den framgångsrika rekryteringen och kommande examineringar från SJs egna lokförarskola. Denna tillströmning av kompetent personal har gjort det möjligt för SJ att möta den ökande efterfrågan på tågresor och erbjuda fler resmöjligheter till sina passagerare.

Beslut om Kultur- och Aktivitetscenter i Valsta

Politik I gårdagens kommunfullmäktige, den 18 juni, beslutades det att bygga ett nytt kultur- och aktivitetscenter i Valsta. Centret ska bli en mötesplats med aktiviteter för barn och unga, och byggstarten är planerad till våren 2025.

pantamera_avc_helsida
centrum_host_helsida
fritidsbanken_helsida

Andelen arbetslösa bland utrikesfödda går ner

Nyheter I maj noterade Sigtuna kommun den lägsta arbetslösheten bland utlandsfödda sedan februari 2020. Enligt Arbetsförmedlingen sjönk arbetslösheten bland utlandsfödda med 0,3 procentenheter till 13,4 procent.

connys_helsida
mp_tack_helsida

Ekonomisk kris i regionen kan leda till högre SL-priser

Politik SL står inför en ekonomisk kris med ett budgetunderskott på 1,3 miljarder kronor nästa år, enligt Trafikförvaltningens egna beräkningar. Detta kan leda till nya prishöjningar och ytterligare nedskärningar. Moderaterna i Region Stockholm kräver nu en kriskommission för att hantera situationen.

brobygget_2024

Renoveringen av Stora gatan pausas över sommaren

Notiser Renoveringen av Stora gatan i Sigtuna har gått enligt tidsplan och alla vårens etapper är nu färdiga. Som planerat kommer arbetet att pausas över sommaren för att inte störa handeln och turismen under högsäsongen, och det återupptas igen den 19 augusti.

Skyfall förväntas i kommunen idag

Notiser Meteorologerna har utfärdat en varning för skyfallsliknande regn i Sigtuna kommun och övriga delar av södra Svealand och norra Götaland. Enligt prognoserna kommer kraftiga skurar att bildas under eftermiddagen, vilket kan ge stora mängder regn lokalt och orsaka översvämningar.

SSHL satsar på ny belysning som en del av energieffektiviseringen

Nyheter Sigtunaskolan Humanistiska Läroverket (SSHL) har genom finansiering från EU tagit ett stort steg mot hållbarhet och energieffektivisering. Med stöd från Signify och EU-projektet "Eco2 Schools as New European Bauhaus Lab" har skolan sett märkbara förbättringar i både energieffektivitet och studiemiljö.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

nrh_sigtuna
pantamera_out
brobygget_outsider
ridskola_2020_outsider
centrum_outsider_host
fritidsbanken_outsider
connys
mp_tack_outsider