socialdemokraterna_maj_panorama
Foto: Pressbild/SL

SJ Stockholmståg tar över pendeltågstrafiken på söndag

På söndagen den 3 mars, klockan 04.30, övertar SJ Stockholmståg ansvaret för pendeltågstrafiken i Stockholm. Uppdraget är klart: att skapa en mer effektiv och fungerande pendeltågstrafik i regionen.

centrum_artikel_host

För att säkerställa en smidig övergång har SJ Stockholmståg de senaste 16 veckorna samarbetat nära med Trafikförvaltningen och den nuvarande operatören MTR. Cirka 1 600 medarbetare övergår från MTR till SJ Stockholmståg, och totalt kommer ungefär 1 800 medarbetare att arbeta i bolaget.

Lars Lindberg, vd för SJ Stockholmståg, betonar pendeltågstrafikens vitala roll och försäkrar att de ska göra sitt yttersta för att säkerställa en pålitlig och effektiv trafik. Han påpekar dock att arbetet kommer att ta tid, särskilt med tanke på den korta framförhållningen för övertagandet.

Beslutet att avbryta avtalet med MTR togs av trafiknämnden i början av november 2023 för att säkra pendeltågstrafiken. Nödavtalet mellan SJ Stockholmståg och Trafikförvaltningen sträcker sig över 2 år med möjlighet till förlängning.

Erik Norling, Trafikdirektör på Trafikförvaltningen i Region Stockholm, betonar vikten av det gemensamma arbetet för att återställa en stabil pendeltågstrafik och konstaterar att förutsättningarna nu förbättras.

Det senaste året har obalanser mellan tidtabellen och resurserna lett till förseningar och inställda avgångar. Lars Lindberg noterar att SJ Stockholmståg har fått nya förutsättningar från uppdragsgivaren och är medveten om utmaningarna.

Trots tuffa utmaningar är Lars Lindberg övertygad om möjligheten att göra betydande förbättringar. Han framhåller vikten av samarbete med alla parter för att öka pendeltågssystemets robusthet och lovar att se över allt från punktlighet och underhåll till säkerhet och trygghet när de fått tillgång till verksamheten och välkomnat sina nya kollegor.

connys_helsida
mp_helsida_eu
EXTRA

Ungdomar slogs i Märsta

Blåljus Polis larmades till ett bråk i Märsta där ett 15-tal ungdomar ska ha varit inblandade strax före klockan 16.

forstamaj_helsida
eldsjal2024_helsida
EXTRA

Ytterligare beslag på Arlanda

Blåljus Gränspolisen har under söndagen upprättat ytterligare anmälningar om penningtvättsbrott, den andra denna helg då det i lördags också beslagtogs kontanter och klockor.

centrum_host_helsida

Morgonkollen

Notiser Här är morgonkollen med uppdateringar från märsta.nu för den 21 april:

pantamera_avc_helsida

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

pantamera_out
connys
eldsjal2024_out
nrh_sigtuna
mp_eu_outsider
ridskola_2020_outsider
centrum_outsider_host