centrum_panorama_hostshopping
Uppsalapendelns tidtabell förändras 10:e decemberFoto: Arkivbild

SJ ändrar tidtabellen – Färre avgångar stannar i Märsta

Färre tåg kommer i högtrafik att stanna i Märsta när Uppsalapendeln kör skipstop: - Vi vill öka antalet snabba förbindelser mellan Uppsala och Stockholm, då det finns en mycket stark efterfrågan från våra resenärer för just detta, säger Carl-Johan Linde, Presskommunikatör på SJ, till märsta.nu

centrum_artikel_host

SJ vill öka antalet snabba förbindelser mellan Uppsala-Stockholm, ett tåg i timmen i rusningstrafik kommer därför att köra direkt mellan städerna utan stopp i varken Knivsta eller Märsta. Enligt SJ kompenserar man dock de uteblivna avgångarna med att det totala antalet tåg på Uppsalapendeln. Dagens 29 avgångar mellan Uppslaa-Stockholm blir 35 stycken och vice versa blir det 37 stycken.
– Därtill har vi även tätare förbindelser under morgonen samt motsvarande för eftermiddagarna, meddelar SJ:s kommunikatör Carl-Johan Linde.

Rent konkret innebär ändringarna en försämring för resenärer till och från Märsta. Det går två tåg i timmen mellan kl. 6-8 men sen är det slut på det och tågen går endast en gång i timmen. Även i högtrafik mellan 14-18 är det en avgång i timmen som stannar i Märsta.
– Katastrofalt för alla Uppsalapendlare från Märsta och Sigtuna kommun, skriver en upprörd resenär i mail till redaktionen.

10 december träder den nya tidtabellen i kraft.

mp_tack_helsida
centrum_host_helsida
pantamera_avc_helsida

Renoveringen av Stora gatan pausas över sommaren

Notiser Renoveringen av Stora gatan i Sigtuna har gått enligt tidsplan och alla vårens etapper är nu färdiga. Som planerat kommer arbetet att pausas över sommaren för att inte störa handeln och turismen under högsäsongen, och det återupptas igen den 19 augusti.

Skyfall förväntas i kommunen idag

Notiser Meteorologerna har utfärdat en varning för skyfallsliknande regn i Sigtuna kommun och övriga delar av södra Svealand och norra Götaland. Enligt prognoserna kommer kraftiga skurar att bildas under eftermiddagen, vilket kan ge stora mängder regn lokalt och orsaka översvämningar.

connys_helsida

SSHL satsar på ny belysning som en del av energieffektiviseringen

Nyheter Sigtunaskolan Humanistiska Läroverket (SSHL) har genom finansiering från EU tagit ett stort steg mot hållbarhet och energieffektivisering. Med stöd från Signify och EU-projektet "Eco2 Schools as New European Bauhaus Lab" har skolan sett märkbara förbättringar i både energieffektivitet och studiemiljö.

brobygget_2024
fritidsbanken_helsida

Sommarlovsbiljetten är igång

Nyheter Under sommarperioden 5 juni till 27 augusti reser ungdomar mellan 12 och 18 år gratis med SL-trafiken. Initiativet med lovkortet är ett steg från Region Stockholm för att uppmuntra miljövänliga resor.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

fritidsbanken_outsider
mp_tack_outsider
brobygget_outsider
nrh_sigtuna
centrum_outsider_host
pantamera_out
ridskola_2020_outsider
connys