kyrka_advent _pan
Foto: Magnus Granhagen

Sista säsongen för ”Chippen”

Fredrik "Chippen" Söderberg Wernheim gör sin sista säsong i Skånelas damlag: - Det är inget beslut jag tagit i förbifarten utan det har varit noga övervägande där jag tillslut landade i detta beslut och presenterade det för styrelsen i början av augusti, säger "Chippen" i ett uttalande.

centrum_artikel_host

Åtta år är en evighet i tränarbranschen. Skånela och ”Chippen” har dock delat handbollsfilosofi under nästan ett decennium. Till våren ska han avsluta engagemanget i märstalaget. Något som Skånelas hemsida rapporterar på måndagen. Bara dagen efter att Skånela tog sin första seger i Damallsvenskan. Under sin tid i Skånela har han hunnit med att spela i SHE samt coachat några av landets främsta spelare som numera spelar i landslaget och SHE. Bara i årets EM finns två ex-skånelaiter; Kristin Thorleifsdottir och Clara Peterson Bergsten.

Till Skånelas hemsida säger ”Chippen” att det är dags för förnyelse både för honom och klubben. Han brinner för handbollen och har inga planer på att lägga det åt sidan. Närmast är det dock fullt fokus på att klara kontraktet i Allsvenskan.
– I år ligger utmaningen likt förra året att säkra ett nytt kontrakt. Vilket jag, mina tränarkollegor och spelare krigar för varje vecka och kommer lägga ner vår själ för att vi skall förbli ett allsvenskt lag till kommande säsong!

advent_kyrka_helsida
moderat_pan_helsida
dackskifte_helsida
agy_oppethus
damallsvenskan

Första segern för Skånela

Handboll Skånela tog första segern i Damallsvenskan på söndagen: - Vi är bättre spelmässigt hela matchen, sa tränare Fredrik "Chippen" Söderberg Wernheim.

centrum_host_helsida
defacto_helsida
upplandscupen

MIK föll i finalen

Fotboll MIK föll överraskande mot Roslagsbro på lördagen och därmed blir det inget spel i Svenska Cupen 2023.

connys_helsida
herrallsvenskan

Dramatiskt igen mellan Skånela-Amo

Handboll Återigen blev det en dramatisk match mellan Skånela och Amo i Vikingahallen på lördagen som avgjordes först i slutsekunderna när gästande Amo kvitterade.

upplandscupen

MIK i cupfinal på lördag

Fotboll Märsta IK spelar cupfinal på lördag på Studenternas i Uppsala mot Roslagsbro: - Vi saknar en del, bl.a. lagkapten Tonny och avstängda Edwin i backlinjen men truppen är fräsch och stark och vi kommer mönstra ett slagkraftigt lag i finalen, säger tränare Philip Alouch.

pantamera_avc_helsida
hockeyettan

Wings föll i derbyt

Ishockey 900 åskådare bänkade sig i Renew Arena för att se derbyt mellan Väsby-Wings. Väsby hade en stark andraperiod som bäddade för segern.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

Valet 2022

centrum_outsider_host
kyrka_outsider_advent
ridskola_2020_outsider
dackskifteoutsider
swedol_outsider
nrh
connys
pantamera_out