centrum_panorama_hostshopping
Foto: Magnus Granhagen

Sista säsongen för ”Chippen”

Fredrik "Chippen" Söderberg Wernheim gör sin sista säsong i Skånelas damlag: - Det är inget beslut jag tagit i förbifarten utan det har varit noga övervägande där jag tillslut landade i detta beslut och presenterade det för styrelsen i början av augusti, säger "Chippen" i ett uttalande.

centrum_artikel_host

Åtta år är en evighet i tränarbranschen. Skånela och ”Chippen” har dock delat handbollsfilosofi under nästan ett decennium. Till våren ska han avsluta engagemanget i märstalaget. Något som Skånelas hemsida rapporterar på måndagen. Bara dagen efter att Skånela tog sin första seger i Damallsvenskan. Under sin tid i Skånela har han hunnit med att spela i SHE samt coachat några av landets främsta spelare som numera spelar i landslaget och SHE. Bara i årets EM finns två ex-skånelaiter; Kristin Thorleifsdottir och Clara Peterson Bergsten.

Till Skånelas hemsida säger ”Chippen” att det är dags för förnyelse både för honom och klubben. Han brinner för handbollen och har inga planer på att lägga det åt sidan. Närmast är det dock fullt fokus på att klara kontraktet i Allsvenskan.
– I år ligger utmaningen likt förra året att säkra ett nytt kontrakt. Vilket jag, mina tränarkollegor och spelare krigar för varje vecka och kommer lägga ner vår själ för att vi skall förbli ett allsvenskt lag till kommande säsong!

herrallsvenskan

Skickade ner rivalen i Division 1

Handboll Skånela satte spiken i kistan för Rimbos allsvenska sejour, under fredagen besegrade man antagonisterna från landet och skickade samtidigt ner dem i Division 1.

joes-helsida
ica_helsida

Jimmy Karlsson ny klubbchef

Handboll Skånela IF har utsett avgående tränaren Jimmy Karlsson till ny klubbchef: - Jag är mycket glad och stolt över att ha fått detta erbjudande. Det är med den största respekt och ödmjukhet jag valt att tacka ja till denna chans, säger Karlsson i ett uttalande.

pantamera_avc_helsida
dack_helsida

Lyckat projekt med Spring och lek i Rosersberg

Sport Spring och lek som sedan i höstas drivs som ett samarbete mellan kommunen och Rosersbergs IK uppges vara ett lyckat projekt: - För Sigtuna kommuns del var det självklart att vara med och stötta det här initiativet från Rosersbergs IK. För oss är det jätteviktigt att på olika sätt kunna bidra till att barns möjligheter till god hälsa och ett aktivt liv främjas, säger Monica Fries.

damallsvenskan

Säkrat kval för Skånela

Handboll Skånela tog en poäng av seriesegraren Aranäs och är därmed klara för kval: - En viktig poäng, skönt inför sista omgången, sa tränare Fredrik "Chippen" Söderberg Wernheim efter slutsignalen.

defacto_helsida
EXTRA

Historisk bedrift av RA19 – Kvalar till Allsvenskan

Innebandy Den gångna helgen blev RA19 klara för kval till Allsvenskan: - Ett historiskt sådant då varken Rosersberg eller Arlanda tidigare haft damerna i ett Allsvenskt kval så det är självklart riktigt kul, säger tränare Daniel Eklund.

connys_helsida
centrum_host_helsida
hockeyettan

Säsongen över för Wings

Ishockey Som väntat krävdes en bedrift av Wings mot Vännäs med tre poäng och mål för att knipa play off-plats. Det blev bara två och därmed spelar det ingen roll för Wings vad som händer i Kalix.

Wiggan taggat trots att skyttekungen lämnat

Fotboll Wigör tar nya tag i årets Division 7, men man får göra det utan sin notoriske målskytt Oskar Brask som lämnat för studier i Umeå: - Vi är riktigt spända inför kommande säsong. Det var en besvikelse att vi inte lyckades nå hela vägen förra året, men vi har knutit näven i fickan och har satt upp som mål att vinna serien i år, säger tränare Viktor Brask.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

centrum_outsider_host
ridskola_2020_outsider
ica_outsider
dack_outsider
swedol_outsider
joes_outsider
nrh
pantamera_out
connys