eu_valet_panorama

Sista rösterna räknas på onsdag

De sista valsedlarna räknas på onsdagen med start vid 8.00-8.30-tiden.

centrum_artikel_host

De sista rösterna ska räknas på onsdag morgon. 96 procent av rösterna har räknats men ett uppsamlingsdistrikt återstår vilket alltså är röster som man inte kunnat tolka på valdagen, röster från utland, brevröster eller annat som ogiltigförklarats. Det är först på onsdag morgon som valarbetare vet hur mycket som ska räknas då valsedlar kommer med posten till kommunhuset från Länsstyrelsen.

Under tisdagen har inga nya besked getts om eventuella koalitioner. Partierna verkar avvakta ”onsdagsräkningen” innan man bestämmer sig för vad som ska göras. Mycket talar dock för att Moderaterna har störst förutsättningar att bilda koalition i fullmäktige.

mp_helsida_eu
centrum_host_helsida
sigtunakampen_helsida
eldsjal2024_helsida

Sveriges Lärare larmar: För stora barngrupper

Nyheter Enligt nya rapporter är över hälften av alla barngrupper i förskolan i Sverige större än de rekommenderade riktlinjerna. I Sigtuna kommun är 67 procent av de åldersindelade barngrupperna för stora, vilket är en ökning jämfört med föregående år. Sveriges Lärare kräver nu att regeringen lagstiftar om barngruppernas storlek för att säkerställa barnens välbefinnande och pedagogiska kvalitet.

pantamera_avc_helsida
connys_helsida

Axelssons motion om lustgasförbud får stöd

Politik Kommunstyrelsen har ett viktigt steg i kampen mot missbruk av lustgas genom att bifalla Socialdemokraternas motion om förbud mot dess användning i berusningssyfte. Förslaget, framlagt av Marie Axelsson (S), har stöd från kommunstyrelsen, där Moderaterna har majoritet tillsammans med Sverigedemokraterna, Kristdemokraterna och Samling för Sigtuna.

Så motverkas isolering och ensamhet bland seniorer

Nyheter Sigtuna kommun har tagit initiativ till att motverka ofrivillig ensamhet bland äldre genom att genomföra hälsosamtal med kommuninvånare över 80 år under våren, i samarbete med företaget Seniorglädje. Syftet med samtalen är att fånga upp signaler om social isolering och informera om olika senioraktiviteter i kommunen.

Sigtuna långt ner som barnvänlig kommun

Nyheter En ny sammanställning från Länsförsäkringar har avslöjat vilka kommuner som erbjuder de mest barnvänliga miljöerna i Sverige, sedda ur barnens perspektiv. Resultaten pekar tydligt på att Vellinge, beläget i Skåne, är landets mest barnvänliga kommun, med Lidingö och Danderyd som tätt följande på andra och tredje plats.

Färre än en tredjedel har cykelavstånd till jobbet

Notiser Enligt den senaste analysen från Statistiska Centralbyrån (SCB) har nästan en tredjedel av svenskarna möjlighet att cykla till jobbet på bara 15 minuter. Detta är en del av den vision som kallas för 15-minutersstaden, där det ska vara möjligt att på kort tid nå viktiga destinationer som jobb, skola och affärer genom hållbara transportmedel som cykel eller gång.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

eldsjal2024_out
eu_valet_outsider
sigtunakampen_outsider
nrh_sigtuna
connys
mp_eu_outsider
ridskola_2020_outsider
centrum_outsider_host
pantamera_out