karnkraft_m
Foto: Magnus Granhagen

Sista matchen för Skånela – Sen väntar kvalet

En match återstår för Skånela IF som därefter kvalar mot antingen Redbergslid eller Önnered: - Det vore häftigt om Redbergslid med Palicka kommer hit, men även Önnered är tuffa, säger tränare Jimmy Karlsson.

centrum_artikel_host

Bara en match återstår för Skånela som säkrat kval till Handpollsligan. Matchen mot Varberg blir inte betydelselös på så sätt att Skånela vid seger samtidigt som Kungälv förlorar blir trea, förlust skulle innebära fjärdeplats och en biljett till Redbergslid. Annars är det Önnered som gäller. Oavsett vilket är det två tuffa motståndare.
– Vi kan välja att torska om vi vill, men kommer åka ner och inte offra något. Allt vi gör handlar om att vara så bra form som möjligt till kvalet. Vi har ingen bred trupp och vill åka därifrån friska och krya, säger tränare Jimmy Karlsson.

Första matchen spelas på tisdag, det är bäst av fem som gäller. Vinnaren går direkt upp. Jimmy Karlsson medger att tankarna inte är så mycket kring Varberg. Några kommer få mer speltid än andra, man kommer inte att riskera något, medger Karlsson. Skånela har i vilket fall förverkligat ett av sina mål resultatmässigt vilket var att nå kval. Allsvenskan har varit tuffare än någonsin.
– Vi har åkt på för många plumpar mot bottenlag, sex kryss, tappat där, vi har slagit topplag och varit bra mot bra motstånd.

I ett kval är det Skånela som är underdog.
– Vi har inget att vara nervösa över, vi ska in och njuta och ha roligt. Det är Redbergslid och Önnered som kommer ha ångest, inte många tror på oss. Vi kvalade för två år sedan mot Önnered så vi vet att vi har kapacitet att matcha dem, dessutom slog vi dem i Svenska Cupen i höstas.

ica_helsida
helgens matcher

Så spelar bygdens lag

Fotboll Ännu en helg är här! Det finns gott om spännande matcher att kika på runt om i kommunen

defacto_helsida
mp_helsida
seniordag_helsida
division 3

MIK:s förlustfria svit bröts på Midgårdsvallen

Fotboll Märsta IK noterade första förlusten sedan premiären mot GUSK i en spännande match på Midgårdsvallen. Efter en stark segerrad på fem matcher kämpade Märsta IK mot GUSK, men GUSK lyckades ta hem segern med 3-1.

karnkraft_m_topp

William Karlsson har blivit pappa

Ishockey Märstasonen och Vegasstjärnan William Karlsson hann med att bli pappa och sen besegra världens bästa hockeyspelare Connor McDavid i den femte matchen i kvartsfinalen i Stanley Cup: - Det var onekligen 24 unika timmar och den här segern får väl ses som en ”cherry on the top”, sa Karlsson till Aftonbladet.

nrh_sigtuna
division 4

Storförlust för RIK efter miserabel andra halvlek

Fotboll Roserbergs IK fortsätter att ha det tufft i Division 4 Uppland och befäster sin position som jumbo i tabellen efter ännu en förlust. Under fredagskvällen mötte de Håbo FF på Råbergsvallen, och det var Håbo som tog hem segern med en överlägsen 4-0 vinst. För Rosersberg var det den fjärde raka förlusten och laget har nu bara mäktat med att göra ett enda mål under sina fyra senaste matcher.

centrum_host_helsida

Oavgjort för Märsta IK mot bottenlaget

Fotboll Märsta IK ställdes mot Västerås IK i en spännande match i Division 3 Norra Svealand. Märsta kom in i matchen med en imponerande svit av fyra raka matcher utan förlust och hoppades på att fortsätta sin fina form. Västerås IK å andra sidan befann sig i den nedre delen av tabellen inför mötet.

joes-helsida

Olivia Jansson imponerar på judotävlingar

Fotboll Olivia Jansson, en framstående medlem av Knivsta Judoklubb, har gjort enastående prestationer på senaste judotävlingarna. Med flera framstående placeringar och medaljer visar Olivia på sin imponerande talang och dedikation inom sporten.

Klubbmästerskap hos SBRF

Ridning 17 ekipage tävlade i tre klasser vid klubbmästerskapet i hoppning 2023 som hölls hos Sigtunabygdens ryttarförening under helgen. Deltagarna bedömdes utifrån deras stil och teknik under hoppningen.

pantamera_avc_helsida
connys_helsida
EXTRA

Skånela till final i USM

Handboll Skånela IF F14 har nått final som spelas på söndag mot Lödde Vikings: - Vi är ett lag som aldrig ger upp, även när det går dåligt så håller vi humöret uppe, sa Sophia Bäckman, spelare, till Handbollskanalen efter matchen

Dubbla segrar för bygdens lag

Fotboll I helgen spelades flera spännande fotbollsmatcher runt om i Uppland, men det var två bygdens lag som stack ut genom att vinna båda sina matcher. Sigtuna IF och Wigör inledde helgen med segrar på Ansgarsvallen respektive Odensala IP.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

mp_outsider
nrh
joes_outsider
seniordag_outsider
centrum_outsider_host
ridskola_2020_outsider
swedol_outsider
ica_outsider
pantamera_out
connys