moderat_fokus_pan
Foto: Daniel Iskandar
Foto: Daniel Iskandar
Foto: Daniel Iskandar

Sista delarna av aulan rivs

Under eftermiddagen pågick eftersläckning och rivning av aulan i SSHL: - Vi är många som sörjer den vackra byggnaden, som varit en symbol och viktig samlingslokal för skolan i alla år. Tack för allt stöd som har flödat in under dagen, skriver SSHL i ett uttalande.

centrum_artikel_host

SSHL:s aula var utom räddning när branden som man tror startade i källaren spred sig uppåt och tog fart i det nästan 100 år gamla virket. Trots snabb insats av brandkåren hann man inte rädda den. Än under eftermiddagen pågick släckning och en stor grävmaskin hade kallats in för assistans och riva väggar.

Aulan var tidigare gymnastikhall och byggdes på 30-talet. Den ritades av John Åkerlund. Nu är ett minnesmärke över centrala Sigtuna borta. Det var många sigtunabor som passerade förbi längs strandpromenaden och stannade till för att skåda tragedin.
– Det är så tråkigt, en fin byggnad och så fina minnen jag har därifrån, sa en förbispasserande till märsta.nu

ica_helsida
sap_sep23_helsida
centrum_host_helsida
pantamera_avc_helsida

Sydkorea vill lära av Sigtunas barnomsorg

Nyheter Sydkorea står inför en utmaning när det kommer till den minskande födelsetal i landet, och politikerna letar nu efter lösningar genom att satsa på högkvalitativ barnomsorg. För att hitta inspiration har de vänt sig till de nordiska länderna och specifikt till Sigtuna kommun i Sverige.

hockeyskola_helsida

Misstänkt för olaga intrång och hot greps av Polisen

Blåljus En man har gripits inom kommunen av polisen efter misstankar om olaga intrång och hot mot ett brottsoffer på hans före detta arbetsplats. Händelsen utspelade sig tidigt på morgonen den 18 september, då polisen snabbt agerade för att lösa fallet.

Långtidsarbetslösheten ökar

Nyheter Nyligen släppta arbetsmarknadsstatistik visar att långtidsarbetslösheten i Sigtuna kommun har ökat under den senaste månaden. Samtidigt har den jämfört med samma period föregående år minskat något, enligt rapporter från arbetsförmedlingen.

moderat_fokus_helsida

Inga fall av svinpest i kommunen

Nyheter Ett utbrott av afrikansk svinpest har satt svenska myndigheter på högsta beredskap. Med konsekvenser som hotar grisnäringen, friluftslivet, jaktsäsongen och skogsbruket, är det en utmaning som kräver både omedelbara åtgärder och samhällets samlade ansträngningar.

Morgonkollen

Notiser En kylig morgon välkomnar kommuninvånare idag med temperaturer som kryper ned till 4 grader. Det är dags att plocka fram höstjackan och varma handskar när du ger dig ut. Men vad har dagen att erbjuda i övrigt?

defacto_helsida
joes-helsida
nrh_sigtuna
connys_helsida

Morgonkollen

Notiser Sigtuna kommun, 15 september 2023 - Här är Morgonkollen med märsta.nu för den 15 september:

Ung Företagsamhet och Sigtuna kommun inspirerar nior att utforska framtiden och utmana fördomar om yrkesval

Nyheter Vilka fördomar och förväntningar finns det egentligen kring vem som väljer vilket yrke? Den frågan, tillsammans med många andra, ställs till kommunens alla 550 nior under temadagen "Framtidskoll," som arrangeras av Ung företagsamhet i samarbete med Sigtuna kommun. Lokala förebilder från olika yrkesroller kommer att dela med sig av sina erfarenheter och ge eleverna en unik inblick i arbetslivet.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

connys
joes_outsider
ica_outsider
centrum_outsider_host
socialdem_sep23_outsider
hockeyskola_outsider
moderat_bli_medlem
pantamera_out
swedol_outsider
nrh
ridskola_2020_outsider