sap_feb_pan
Foto: Genrebild/Jamshid Jamshidi

Singelolycka på E4 mellan Rosersberg och Märsta påverkar trafiken

En singelolycka med en lastbil i höger körfält på E4 mellan trafikplatserna Rosersberg och Märsta påverkar trafiken i riktning mot Uppsala, meddelar Trafikverket.

centrum_artikel_host

Händelsen inträffade på morgonen den 20 januari 2024 och rapporterades av Trafikverket klockan 08.52. Trots att olyckan uppges ha liten påverkan på trafiken varnar myndigheten för att framkomligheten kan vara begränsad.

Enligt tidiga bedömningar från Trafikverket förväntas trafiken påverkas fram till klockan 10.30. Förare som planerar att färdas i området uppmanas att vara medvetna om eventuella trafikstörningar och att ta hänsyn till detta vid sina resplaner.

Blåljuspersonal och räddningstjänst är på plats för att hantera situationen och säkerställa att eventuella risker hanteras på ett säkert sätt. Det finns för närvarande ingen information om personskador i samband med olyckan. Trafikanter uppmanas att vara försiktiga och följa anvisningar från räddningspersonal på platsen.

funkisfest_helsida

Före detta finansregionsrådet lämnar sitt uppdrag

Politik Oppositionsregionrådet Irene Svenonius meddelade vid ett extrainsatt möte med den moderata regiongruppen i Stockholm att hon lämnar såväl sina uppdrag för Moderaterna i Region Stockholm som övriga uppdrag för Moderaterna. Efter sju år som gruppledare på heltid, varav sex år som finansregionråd (2017-2022) under en turbulent period för Stockholmsregionen.

fritidsbanken_sportlov
pantamera_avc_helsida
foraldranatverk_helsida
sportlov

Trafikverket arbetar med att åtgärda potthål

Nyheter Trafikverket upplever för närvarande ökade problem med potthål på vägarna. Vägnätet är omfattande, vilket gör det till ett betydande arbete att åtgärda dessa problem. De stora vägarna som påverkas i kommunen inkluderar 263, 273 och 255, där det är särskilt många potthål mellan Märsta och Sigtuna i båda riktningarna.

steningekompani_helsida

A-traktorer fortsätter öka

Notiser Den senaste utvecklingen inom användningen av A-traktorer i Sverige och särskilt i Sigtuna kommun visar en markant ökning under det senaste decenniet, med fortsatt tillväxt under 2023. Enligt nyligen publicerade siffror från Trafikanalys har antalet A-traktorer i Sigtuna ökat för tredje året i rad, vilket pekar på en stadigt växande trend i regionen.

connys_helsida
spedition_helsida

Nya insatser för att stoppa utbrottet av granbarkborre

Notiser I kampen mot granbarkborren tar Sigtuna kommun nu ett aktivt steg genom att bekämpa dess spridning. I skogskanterna kan du möjligen se nedfällda granar, en del av det pågående arbetet med att förbereda inför granbarkborrens svärmningssäsong senare i vår.

centrum_host_helsida
skridskodisco_helsida

Gängkriminell greps på Arlanda

Blåljus En 31-årig man, känd som Foxtrotmannen, som varit jagad internationellt för flera grova brott, inklusive morden på två tonårspojkar i Stockholm, har gripits på Arlanda flygplats.

hamnplanen

Nya förslaget: Krögare får bekosta fastigheten

Nyheter Det tidigare förslaget om att Sigtuna kommun skulle bygga och förvalta en restaurang på Hamnplanen i Sigtuna har reviderats. I det nya förslaget söks en intressent som själv vill bekosta bygget och driva verksamheten.

Ny aktör tar över Mälartåg

Nyheter Transdev kommer att ta över driften av Mälartåg, som ansvarar för den regionala tågtrafiken i Stockholm-Mälardalen, från och med den 16 juni i år.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

funkisfest_outsider
centrum_outsider_host
foraldranatverk_outsider
spedition_outsider
connys
ridskola_2020_outsider
stentekompani_outsider
pantamera_out
nrh_sigtuna
skridskodisco_outsider