centrum_panorama_hostshopping
Foto: Genrebild/Jamshid Jamshidi

Singelolycka på E4 mellan Rosersberg och Märsta påverkar trafiken

En singelolycka med en lastbil i höger körfält på E4 mellan trafikplatserna Rosersberg och Märsta påverkar trafiken i riktning mot Uppsala, meddelar Trafikverket.

centrum_artikel_host

Händelsen inträffade på morgonen den 20 januari 2024 och rapporterades av Trafikverket klockan 08.52. Trots att olyckan uppges ha liten påverkan på trafiken varnar myndigheten för att framkomligheten kan vara begränsad.

Enligt tidiga bedömningar från Trafikverket förväntas trafiken påverkas fram till klockan 10.30. Förare som planerar att färdas i området uppmanas att vara medvetna om eventuella trafikstörningar och att ta hänsyn till detta vid sina resplaner.

Blåljuspersonal och räddningstjänst är på plats för att hantera situationen och säkerställa att eventuella risker hanteras på ett säkert sätt. Det finns för närvarande ingen information om personskador i samband med olyckan. Trafikanter uppmanas att vara försiktiga och följa anvisningar från räddningspersonal på platsen.

Beslut om Kultur- och Aktivitetscenter i Valsta

Politik I gårdagens kommunfullmäktige, den 18 juni, beslutades det att bygga ett nytt kultur- och aktivitetscenter i Valsta. Centret ska bli en mötesplats med aktiviteter för barn och unga, och byggstarten är planerad till våren 2025.

brobygget_2024
fritidsbanken_helsida
centrum_host_helsida

Andelen arbetslösa bland utrikesfödda går ner

Nyheter I maj noterade Sigtuna kommun den lägsta arbetslösheten bland utlandsfödda sedan februari 2020. Enligt Arbetsförmedlingen sjönk arbetslösheten bland utlandsfödda med 0,3 procentenheter till 13,4 procent.

mp_tack_helsida
pantamera_avc_helsida

Ekonomisk kris i regionen kan leda till högre SL-priser

Politik SL står inför en ekonomisk kris med ett budgetunderskott på 1,3 miljarder kronor nästa år, enligt Trafikförvaltningens egna beräkningar. Detta kan leda till nya prishöjningar och ytterligare nedskärningar. Moderaterna i Region Stockholm kräver nu en kriskommission för att hantera situationen.

connys_helsida

Renoveringen av Stora gatan pausas över sommaren

Notiser Renoveringen av Stora gatan i Sigtuna har gått enligt tidsplan och alla vårens etapper är nu färdiga. Som planerat kommer arbetet att pausas över sommaren för att inte störa handeln och turismen under högsäsongen, och det återupptas igen den 19 augusti.

Skyfall förväntas i kommunen idag

Notiser Meteorologerna har utfärdat en varning för skyfallsliknande regn i Sigtuna kommun och övriga delar av södra Svealand och norra Götaland. Enligt prognoserna kommer kraftiga skurar att bildas under eftermiddagen, vilket kan ge stora mängder regn lokalt och orsaka översvämningar.

SSHL satsar på ny belysning som en del av energieffektiviseringen

Nyheter Sigtunaskolan Humanistiska Läroverket (SSHL) har genom finansiering från EU tagit ett stort steg mot hållbarhet och energieffektivisering. Med stöd från Signify och EU-projektet "Eco2 Schools as New European Bauhaus Lab" har skolan sett märkbara förbättringar i både energieffektivitet och studiemiljö.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

mp_tack_outsider
connys
fritidsbanken_outsider
pantamera_out
brobygget_outsider
ridskola_2020_outsider
nrh_sigtuna
centrum_outsider_host