centrum_panorama_hostshopping
Simon LindbergFoto: Magnus Granhagen

Simon taggad för derbyt

På söndag är det derbydags igen för Skånela då Rimbo kommer till ett förhoppningsvis kokande Vikingahallen: - Det ska bli kul, säger Skånelas supertalang Simon Lindberg.

centrum_artikel_host

Simon Lindberg fick förra året spolierad av en skada. Nu är han tillbaka och det hetare än någonsin. Han övervägde en flytt till högre serie inför säsongen men det slutade ändå med att han valde att stanna för att komma tillbaka i form på hemmaplan.
– Jag hade typ noll matcher bakom mig, nu får jag vara kvar och spela mer här, säger Simon till märsta.nu

Simon är kanske det hetaste i talangväg som Skånela fått fram sedan Viktor Östlunds tid för tio år sedan. I likhet med Viktor har han valt att stanna så länge som möjligt i Skånela.
– Det är jättekul att spela här, det är mitt hem och jag har spelat här sen jag var fem, det är speciellt, uppger Simon.

Skånelapubliken får passa på att kolla in Simon extra mycket denna säsong. Det kan bli den sista om han gör bra ifrån sig. Skånela har som mål att komma i toppen av Allsvenskan. Ett mål som Lindberg tycker är väl satt.
– Det är många bra lag, men vi ska vara med där uppe, vi ska vara ett topplag. Topp fyra är rimligt även om det kommer vara en tajt serie.

Närmast väntar alltså Rimbo, på söndag hemma i Vikingahallen. Ett möte som brukar resultera i kamp, fart och heta känslor. Skånela har inlett serien med två raka segrar och siktar på en tredje.
– Vi var bra mot Varberg, mindre bra mot Kärra. Vi behöver mer fart och spring. Det var inte jättedåligt men jag tror det är full fart på Rimbo som vanligt, fortsätter Lindberg.

division 6

Sigtuna IF dominerade mot Håbo FF2

Fotboll Sigtuna IF visade sin styrka i Division 6 Södra genom att besegra Håbo FF2 med imponerande 6-3. Matchen, som spelades på Sigtunas hemmaplan, såg hemmalaget ta ledningen tidigt och dominera större delen av spelet.

brobygget_2024
pantamera_avc_helsida

Skånela med på TRIM-SM

Handboll Skånela IF, bestående av ett gäng gamla handbollsprofiler från Märsta och Stockholm, kommer att delta i Trim-SM 2024.

connys_helsida
centrum_host_helsida
mp_tack_helsida

Brons för IFK Märsta på Stafett-SM

Friidrott I lördags lyckades IFK Märstas stafettlag i klassen M50 ta hem ett brons på 4 x 400 meter vid Veteran-SM. Laget, bestående av Magnus Andervin, Morten Linnes, Kemal Davidsun och Peter Wallin, sprang in på tiden 4:05.05.

fritidsbanken_helsida

Kim Taekwondo deltog i Lomma Cup

kampsport I helgen deltog Kim Taekwondo i Lomma Cup, Sveriges största tävling för både nybörjare och avancerade utövare. Klubben ställde upp med ett lag som hade en blandad ålder och nivå, vilket resulterade i stora framgångar.

Lohake i P18-landslaget

Fotboll Alfons Lohake, född 2006, gjorde nyligen sin debut i den svenska Allsvenskan. Trots sin unga ålder lever han redan drömmen för många aspirerande fotbollsspelare.

division 3

Procyon besegrar Märsta IK med 3-1

Fotboll I en spännande match mellan Procyon och Märsta IK i Division 3 Norra Svealand lyckades Procyon säkra segern med en stark 3-1-vinst. Matchen, som hölls på Procyons hemmaplan, bjöd på flera mål och dramatiska ögonblick.

helgens matcher

Så spelar bygdens lag

Fotboll Kristi himmelfärdshelgen är en lång fotbollshelg som startar redan på onsdagen med RIK-Knivsta och avslutas på söndag.

Sigtunakampen är tillbaka

kampsport Efter en paus på 25 år återvände Sigtunakampen till Prästängshallen den 4:e maj, arrangerad av Sigtuna Budoklubb. Trots sin långa frånvaro visade tävlingen sig vara en imponerande återkomst, med 163 deltagare från 23 judoklubbar över hela landet.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

ridskola_2020_outsider
nrh_sigtuna
centrum_outsider_host
connys
brobygget_outsider
mp_tack_outsider
pantamera_out
fritidsbanken_outsider