centrum_panorama_hostshopping
Simon LindbergFoto: Magnus Granhagen

Simon taggad för derbyt

På söndag är det derbydags igen för Skånela då Rimbo kommer till ett förhoppningsvis kokande Vikingahallen: - Det ska bli kul, säger Skånelas supertalang Simon Lindberg.

centrum_artikel_host

Simon Lindberg fick förra året spolierad av en skada. Nu är han tillbaka och det hetare än någonsin. Han övervägde en flytt till högre serie inför säsongen men det slutade ändå med att han valde att stanna för att komma tillbaka i form på hemmaplan.
– Jag hade typ noll matcher bakom mig, nu får jag vara kvar och spela mer här, säger Simon till märsta.nu

Simon är kanske det hetaste i talangväg som Skånela fått fram sedan Viktor Östlunds tid för tio år sedan. I likhet med Viktor har han valt att stanna så länge som möjligt i Skånela.
– Det är jättekul att spela här, det är mitt hem och jag har spelat här sen jag var fem, det är speciellt, uppger Simon.

Skånelapubliken får passa på att kolla in Simon extra mycket denna säsong. Det kan bli den sista om han gör bra ifrån sig. Skånela har som mål att komma i toppen av Allsvenskan. Ett mål som Lindberg tycker är väl satt.
– Det är många bra lag, men vi ska vara med där uppe, vi ska vara ett topplag. Topp fyra är rimligt även om det kommer vara en tajt serie.

Närmast väntar alltså Rimbo, på söndag hemma i Vikingahallen. Ett möte som brukar resultera i kamp, fart och heta känslor. Skånela har inlett serien med två raka segrar och siktar på en tredje.
– Vi var bra mot Varberg, mindre bra mot Kärra. Vi behöver mer fart och spring. Det var inte jättedåligt men jag tror det är full fart på Rimbo som vanligt, fortsätter Lindberg.

connys_helsida
herrallsvenskan

Skickade ner rivalen i Division 1

Handboll Skånela satte spiken i kistan för Rimbos allsvenska sejour, under fredagen besegrade man antagonisterna från landet och skickade samtidigt ner dem i Division 1.

pantamera_avc_helsida
joes-helsida

Jimmy Karlsson ny klubbchef

Handboll Skånela IF har utsett avgående tränaren Jimmy Karlsson till ny klubbchef: - Jag är mycket glad och stolt över att ha fått detta erbjudande. Det är med den största respekt och ödmjukhet jag valt att tacka ja till denna chans, säger Karlsson i ett uttalande.

centrum_host_helsida
defacto_helsida

Lyckat projekt med Spring och lek i Rosersberg

Sport Spring och lek som sedan i höstas drivs som ett samarbete mellan kommunen och Rosersbergs IK uppges vara ett lyckat projekt: - För Sigtuna kommuns del var det självklart att vara med och stötta det här initiativet från Rosersbergs IK. För oss är det jätteviktigt att på olika sätt kunna bidra till att barns möjligheter till god hälsa och ett aktivt liv främjas, säger Monica Fries.

damallsvenskan

Säkrat kval för Skånela

Handboll Skånela tog en poäng av seriesegraren Aranäs och är därmed klara för kval: - En viktig poäng, skönt inför sista omgången, sa tränare Fredrik "Chippen" Söderberg Wernheim efter slutsignalen.

ica_helsida
EXTRA

Historisk bedrift av RA19 – Kvalar till Allsvenskan

Innebandy Den gångna helgen blev RA19 klara för kval till Allsvenskan: - Ett historiskt sådant då varken Rosersberg eller Arlanda tidigare haft damerna i ett Allsvenskt kval så det är självklart riktigt kul, säger tränare Daniel Eklund.

dack_helsida
hockeyettan

Säsongen över för Wings

Ishockey Som väntat krävdes en bedrift av Wings mot Vännäs med tre poäng och mål för att knipa play off-plats. Det blev bara två och därmed spelar det ingen roll för Wings vad som händer i Kalix.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

centrum_outsider_host
pantamera_out
ridskola_2020_outsider
dack_outsider
nrh
ica_outsider
swedol_outsider
joes_outsider
connys