helsida_bostad
Foto: Destination Sigtuna

Sigtunas rådhus öppnar upp för Pride-vigslar

Sigtunas Rådhus kommer under Pride-veckan första veckan i augusti att öppna upp för drop-in-vigslar en dag: - Vi vill bidra till att sprida glädje och kärlek och stå stolta tillsammans i kärlekens tecken. Det gör vi bland annat genom att under Pride-veckan bjuda in till drop-in vigslar i Sveriges minsta och mysigaste rådhus, säger Anna Lakmaker, vd på Destination Sigtuna.

centrum_artikel_host

Sigtuna kommer att medverka i Pride-färgernas tecken första veckan i augusti där man tillsammans med lokala näringslivet ska lyfta kärleken oavsett form. Sigtunas Rådhus kommer att vara öppet för vigslar oavsett kön eller sexuell läggning. Hotellen kommer ha romantiska erbjudanden med övernattningspaket, middagar och upplevelser. Rådhuset som är Sveriges minsta och invigdes 1744 tillägnar 2:a augusti för vigslarna.

centrum_sommar2022_helsida
pantamera_avc_helsida
connys_helsida
toppbanner
defacto_helsida

Mariakyrkan fyllde 775 år

Kulturnyheter Nyligen fyllde Mariakyrkan i Sigtuna hela 775 år: - Fönstren är ett sätt att låta vår tid lämna sitt bidrag till byggnaden, säger kyrkoherden Jakob Tronêt till tidningen Världen Idag.

ungdomsarbete_helsida

Summer Squeeze utökas till två dagar

Kulturnyheter Sigtuna Summer Squeeze är tillbaka för tredje gången och för första gången är det ett pandemifritt evenemang: - Jag ser fram emot att möta Sigtunapubliken med den gamla ruinen som inramning. Min sommar har varit fylld av spelningar över hela Sverige och Sigtuna Summer Squeeze blir ett av mina sista sommar-gigg, säger gitarristen Janne Schaffer som uppträder på lördagen.

Mest klickat i juli

Nöjesnyheter Har du varit bortrest eller kanske kopplat bort från nyheterna i sommar? Lugn, här hittar du juli månads mest klickade.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

Valet 2022

pantamera_out
arbete_outsider
connys
nrh
swedol_outsider
centrum_sommar_outsider2022
ridskola_2020_outsider