Foto: Pressbild/Svensk Fastighetsförmedling

Sigtunas bostadsmarknad går mot trenden

Mäklarstatistiks senaste siffror visar på uppgång i priserna för både villor och bostadsrätter i kommunen.

Under en tremånadersperiod är trenden negativ i kommunen både för villa och bostadsrätter. Men senaste månaden har priserna gått upp. Bostadsrättspriserna har gått upp marginellt med 200 kronor per kvadratmeter. Det är en blygsam uppgång men i relation till att det råder en generell negativ trend på bostadsmarknaden så har Sigtuna kommun stått emot nedgången. När det gäller villamarknaden så finns det en uppgång på 0,7 i det så kallade k/t-talet (köpeskillingskoefficient) som anger förhållandet mellan erlagd köpeskilling och fastigheten taxeringsvärde. Prisuppgången för tre månader är 1,8 procent och det såldes 25 villor mellan maj-juli. Det senaste året har dock villamarknaden backat med 9,5 procentenheter.

Oron för höjda hyror växer hos hyresgäster

Bostad Hyresgästföreningen rapporterar om pågående förhandlingar med SigtunaHem där hyresnivåerna står i fokus. Det råder en spänning mellan parterna då fastighetsägarna tidigare uttryckt en önskan om en höjning på 12 procent, en siffra som mötts av betydande förvåning.

Bostadsmarknaden står sig stark

Bostad Bostadsmarkanden i kommunen visar inga röda siffror för varken bostadsrätter eller villor den senaste tremånadersperioden. Villapriserna har gått upp med hela tolv procent sedan juni.

Stor ökning av vräkningar som drabbar barn

Bostad Enligt färsk statistik från Kronofogden var det första halvåret i år många barn som drabbades av vräkningar: – Antalet barn som berörs ökar när det totala antalet vräkningar går upp. Det kan vara barn som mister sitt hem, men det kan också handla om barn som bor på deltid hos en förälder som vräks, säger Davor Vuleta, privatekonomisk talesperson på Kronofogden.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening