sap_pan23

Sigtunas bästa pynt?

Rima Maalouf har på nytt pyntat huset och kanske levererat Sigtunas bäst pyntade hus

centrum_artikel_host

Det är juletider i Sigtuna med marknaden som lockar tusentals besökare varje helg. Staden är en riktig julstad där det julpyntas. Rima Maalouf från Til vill inte vara sämre utan tar sitt ansvar för att bidra till en finare och ljusare jul. Rima brukar slå på stort i pyntandet. I år är inget undantag.
– Jag har lite nya saker i år och det brukar faktiskt vara en del som berömmer mig för pyntningen. Det är en viktig tid på året som förtjänar att uppmärksammas, säger Rima.

Har du pyntat huset och vill dela med dig? Kontakta redaktionen med bilder

Jimmy laddad inför Burgar-SM i Gråbo

Kultur & Nöje Om en vecka äger Burger-SM rum i Gråbo, där Jimmy Jansson från Shiptune Burgers har förberett sig noggrant inför tävlingen. Över 70 lag kommer att delta i årets tävling, som har tre grenar: Freestyle, Vegetariskt och Hemlig låda.

sap_sep23_helsida
bildextra

Folkfest under Märsta Kalaset

Kultur & Nöje Märsta centrum blev på lördagen platsen för en spektakulär folkfest när Märsta kalaset ägde rum. Evenemanget lockade flera tusen besökare som samlades för en dag fylld med musik, dans och underhållning.

Säsongsavslutning för Steninge Motorträff

Kultur & Nöje En minnesvärd säsongsavslutning av Steninge Motorträff ägde rum under onsdagskvällen och slog alla förväntningar. Evenemanget, som har blivit en väntad höjdpunkt för motorentusiaster, samlade en imponerande samling fordon från när och fjärran för att fira kärleken till motorvärlden.

ica_helsida
moderat_fokus_helsida

Satsning på lokala artister under Summer Squeeze

Kultur & Nöje I år är det större satsning på lokala artister under Sigtuna Summer Squeeze: - Vi tycker att det är så kul att kunna samla en del av alla duktiga, lokala artister som finns i Sigtuna vid ett tillfälle, säger Göran Lundh, ordförande i Sigtuna Event.

connys_helsida
hockeyskola_helsida
nrh_sigtuna

Så firar du midsommar idag

Kultur & Nöje Midsommarafton är här och invånarna i Sigtuna kommun förbereder sig för en dag fylld av traditionella firanden och glada tillställningar. Här är några av de evenemang som äger rum runt om i kommunen för att fira denna speciella dag.

joes-helsida

Dags för den populära motorträffen igen

Kultur & Nöje En av årets mest efterlängtade händelser för motorentusiaster närmar sig. Nu på onsdag den 21 juni kommer Steninge Motorträff äga rum vid den historiska Stenladan i Steninge. Detta populära evenemang, initierat av Magnus "Bingo" Granhagen i samarbete med Thomas Hulldin på Steninge Bruk, har snabbt etablerat sig som en av regionens mest spännande motorträffar.

centrum_host_helsida
skanela_helsida

ADAAM vann en Grammis

Kultur & Nöje Under onsdagskvällen hölls Grammisgalan, den årliga musikprisutdelningen som hyllar det bästa inom svensk musik. Bland de vinnarna fanns Märstaartisten ADAAM, som tillsammans med Loam var nominerad för låten "Fakka ur".

Brännplattan Open gör comeback

Kultur & Nöje Efter två års uppehåll på grund av pandemin är Brännplattan Open brännbollsturnering tillbaka i Sigtuna kommun. Evenemanget, som syftar till att utse kommunens bästa brännbollslag, kommer att hållas lördagen den 3 juni på Vikingafältet i Märsta.

defacto_helsida

Sigtuna stad firar Valborg med traditionell sång och brasa

Kultur & Nöje Sigtuna stad har en lång tradition av att fira Valborg med majbrasor och körsång. Sedan början av 1900-talet har invånarna i Sigtuna stad samlats för att välkomna våren med eld och sång. Ursprungligen tändes majbrasan på Harberget, men på 1920-talet tillkom traditionen med körsång och tal när Sigtunastiftelsen etablerades, och firandet hölls då uppe på Klockbacken. På 1950- och 1960-talen hölls firandet nere vid hamnen.

pantamera_avc_helsida

FunkisFiket invigdes

Kultur & Nöje Förra veckan invigdes FunkisFiket i Träffpunkten, en plats där personer med funktionsvariationer kan träffas en kväll i veckan.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

hockeyskola_outsider
pantamera_out
socialdem_sep23_outsider
ridskola_2020_outsider
moderat_bli_medlem
swedol_outsider
centrum_outsider_host
joes_outsider
connys
skanela_outsider
nrh
ica_outsider