eldsjal2024_pan
Lova Lagerlid och Melwin Pantzar hemma i MärstaFoto: Insändarbild

Sigtunas Basketstjärnor hemma igen

Sigtunas Baskets stjärnor Melwin Pantzar och Lova Lagerlid är hemma i Märsta för att träna och umgås med vänner.

centrum_artikel_host

Melwin Pantzar är ett känt namn i lokala basketkretsar. Han spelade seniorbasket redan som 15-åring och hamnade sedan i Real Madrids Idrottsakademi. Lova Lagerlid är Sigtunas Baskets senaste stjärnskott och ska till U18-EM i Kreta. Hon går nu på Riksidrottsgymnasiet i Luleå och spelar andra året i BG Luleå.

Hemma över sommaren
Sigtuna Basket sammanförde stjärnorna under sommaren. Det råder ingen tvivel om att Sigtuna Basket betytt mycket för de båda.
– Mamma ville att jag skulle börja med basket när jag var sex år gammal. Som förening har Sigtuna basket betytt mycket för min utveckling och de grunder jag har fått med mig. Jag tillbringade väldigt mycket tid i Vallstahallen och har hela tiden fått utmaningar i min träning, berättar Melwin.

Testade många sporter
Lova Lagerlid gillade idrott och testade på olika idrotter, hon spelade samtidigt innebandy och fotboll men via hennes föräldrar hamnade hon i Sigtuna Basket där det fanns en bra baskettränare.
– Jag är säker på att jag inte varit där jag är idag utan Sigtuna Basket, jag har fått utvecklats i min takt. Jag har haft förmånen att ha engagerade tränare, föräldrar och en förening som tillåtit mig att kombinera basketen med andra sporter vilket är en stor fördel, berättar Lova.

Var disciplinerad
Melwins tips till alla som vill komma långt inom idrotten är att vara disciplinerad, att träna som planerat och komma i tid. Att inte heller ge efter för att man inte orkar eller känner sig trött en dag.
– Givetvis måste man lyssna på sin kropp och hålla sig skadefri men tränar man ordentligt blir man bättre över tid.

Gjorde läxor på helgen
Lova Lyfter fram planeringen, att vara medveten om skolarbetet och göra läxor på helgen eller de tider man har ledigt från träning så att man inte missar.
– Att spelat i en liten förening men med bra tränare har nog utvecklat min spelförståelse då man alltid måste spela som ett lag och att aldrig ge upp.

Goda minnen från hallarna
Besöket i Steningehöjdens sporthall och Valstahallen ger goda minnen och det är en plats som Melwin alltid vill besöka när han kommer hem. Lova har även hon goda minnen från hallen där hon spenderat mycket tid och tränat yngre lag. Hon kan komma till hallen och bara träna eller titta.

Behövs fler planer
Basketen i kommunen har en stabil skara medlemmar men skulle kunna växa ännu mer tror både Lova och Melwin. Sigtuna Basket har träningar i allt från Basketskola i femårsåldern upp till seniorlag. Båda är överens om att det behövs fler engagerade spelare, tränare och föräldrar. Utöver det behövs nya utebasketplaner på platser där barn och ungdomar kan både hänga och träna.

Fler ska lockas till aktivitet och idrott

Sport Region Stockholm har skapat en plan för att få fler människor att vara aktiva och idrotta. Målet är att göra befolkningen friskare, stärka gemenskapen och göra Stockholm ännu mer attraktivt.

pantamera_avc_helsida

RA19 Herrjuniorer klara för SM-slutspel

Innebandy RA19:s herrjuniorer kommer helgen 19-21 april att göra upp om SM-titeln i IFU Arena, Uppsala: - Vi har som lag haft en väldigt bra säsong där vi endast förlorat en match, säger lagkapten William Christoffersen.

steningekompani_helsida

Rosenberg vann Serbia Open

kampsport I helgen deltog Kim Taekwondo i den prestigefyllda Världsrankingtävlingen Serbia Open i Belgrad med tre tävlande i spetsen. Två av dem tävlar fortfarande för att säkra en plats i landslaget inför det kommande EM i Albanien.

centrum_host_helsida
helgens matcher

Nu är serierna igång

Fotboll Bygdens lag har inlett seriespelet. De regionala serierna förra veckan och de lokala nu i helgen. Redan på fredagskvällen vann Sigtuna IF på Prästängarna mot Frösunda med 6-2!

connys_helsida
division 3

MIK inledde Division 3 med seger

Fotboll Märsta IK inledde Division 3-säsongen med en imponerande seger på hemmaplan mot Gamla Upsala. Trots en utvisning lyckades laget säkra en 2-0-vinst, med mål av Mass Khan och Benjamin Suskic.

mp_helsida_eu
kvalextra!

Skånela skrällde i Kungsbacka och skaffade sig matchboll

Handboll Skånela fortsätter sin imponerande framfart i kvalet till Handbollsligan genom att vinna den andra kvalmatchen mot Aranäs och därmed ta ledningen med 2-0 i matcher. Matchen, som hölls i Kungsbacka sporthall, bjöd på spänning från början till slut inför 571 åskådare.

eldsjal2024_helsida
kvalextra

Skånela möter Aranäs i kvalet

Handboll På torsdagen blev det klart att Skånela IF:s herrar står inför en spännande utmaning då de möter HK Aranäs i kvalet till handbollsligan.

damallsvenskan

Klart nederlag i derbyt: Vi går inte 100 procent

Handboll Skånela föll i derbyt mot Tyresö på söndagen med 32-27 i Vikingahallen: - Tyresö är duktiga och kliniska i sina val jämfört med sina tidigare matcher, de vinner rättvist, sa assisterande tränaren Sara Hornö till märsta.nu.

storemore_helsida
herrallsvenskan

Derbyseger för Skånela

Handboll Skånela säkrade en imponerande seger i det hett omdiskuterade Stockholmsderbyt mot Tyresö på måndagskvällen, med en övertygande vinst på 32-27.

damallsvenskan

Skånela vann trots tappad storledning

Handboll Skånela tar sin tredje seger i Damallsvenskan efter 27-26 mot Kroppskultur: - Spelar vi som vi gör i första så har vi i Damallsvenskan att göra, sa tränare Jimmy Karlsson.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

pantamera_out
nrh_sigtuna
eldsjal2024_out
stentekompani_outsider
storemore_out
ridskola_2020_outsider
connys
centrum_outsider_host
mp_eu_outsider