valstadagen_pan
Lova Lagerlid och Melwin Pantzar hemma i MärstaFoto: Insändarbild

Sigtunas Basketstjärnor hemma igen

Sigtunas Baskets stjärnor Melwin Pantzar och Lova Lagerlid är hemma i Märsta för att träna och umgås med vänner.

centrum_artikel_host

Melwin Pantzar är ett känt namn i lokala basketkretsar. Han spelade seniorbasket redan som 15-åring och hamnade sedan i Real Madrids Idrottsakademi. Lova Lagerlid är Sigtunas Baskets senaste stjärnskott och ska till U18-EM i Kreta. Hon går nu på Riksidrottsgymnasiet i Luleå och spelar andra året i BG Luleå.

Hemma över sommaren
Sigtuna Basket sammanförde stjärnorna under sommaren. Det råder ingen tvivel om att Sigtuna Basket betytt mycket för de båda.
– Mamma ville att jag skulle börja med basket när jag var sex år gammal. Som förening har Sigtuna basket betytt mycket för min utveckling och de grunder jag har fått med mig. Jag tillbringade väldigt mycket tid i Vallstahallen och har hela tiden fått utmaningar i min träning, berättar Melwin.

Testade många sporter
Lova Lagerlid gillade idrott och testade på olika idrotter, hon spelade samtidigt innebandy och fotboll men via hennes föräldrar hamnade hon i Sigtuna Basket där det fanns en bra baskettränare.
– Jag är säker på att jag inte varit där jag är idag utan Sigtuna Basket, jag har fått utvecklats i min takt. Jag har haft förmånen att ha engagerade tränare, föräldrar och en förening som tillåtit mig att kombinera basketen med andra sporter vilket är en stor fördel, berättar Lova.

Var disciplinerad
Melwins tips till alla som vill komma långt inom idrotten är att vara disciplinerad, att träna som planerat och komma i tid. Att inte heller ge efter för att man inte orkar eller känner sig trött en dag.
– Givetvis måste man lyssna på sin kropp och hålla sig skadefri men tränar man ordentligt blir man bättre över tid.

Gjorde läxor på helgen
Lova Lyfter fram planeringen, att vara medveten om skolarbetet och göra läxor på helgen eller de tider man har ledigt från träning så att man inte missar.
– Att spelat i en liten förening men med bra tränare har nog utvecklat min spelförståelse då man alltid måste spela som ett lag och att aldrig ge upp.

Goda minnen från hallarna
Besöket i Steningehöjdens sporthall och Valstahallen ger goda minnen och det är en plats som Melwin alltid vill besöka när han kommer hem. Lova har även hon goda minnen från hallen där hon spenderat mycket tid och tränat yngre lag. Hon kan komma till hallen och bara träna eller titta.

Behövs fler planer
Basketen i kommunen har en stabil skara medlemmar men skulle kunna växa ännu mer tror både Lova och Melwin. Sigtuna Basket har träningar i allt från Basketskola i femårsåldern upp till seniorlag. Båda är överens om att det behövs fler engagerade spelare, tränare och föräldrar. Utöver det behövs nya utebasketplaner på platser där barn och ungdomar kan både hänga och träna.

joes-helsida

Många graderades inom TSG

kampsport I söndags hölls en traditionsenlig gradering för medlemmarna i både barn- och ungdom/vuxengruppen inom TSG. Det var en dag fylld av kämparglöd, imponerande tekniker och en stark gemenskap.

nrh_sigtuna

Fredman når kvalgränsen för EYOF med imponerande diskuskast

Friidrott Ludvig Fredman, en talangfull idrottare från IFK Märsta, har banat väg för sig själv till Europeiska Ungdoms Olympiaden (EYOF) genom att överträffa kvalgränsen i diskus vid inte en, utan två olika tillfällen. Med sina imponerande kast har Fredman satt sig i en stark position inför uttagningen som kommer att äga rum i början av juli.

Tre poäng av William när Vegas nådde final

Ishockey William Karlsson är i final för andra gången på sex år: - Det känns helt fantastiskt. Man är verkligen glad. Det är för att få spela hockey i juni man krigar hela säsongen, säger William till Aftonbladet.

ica_helsida
mp_helsida
helgens matcher

Så spelar bygdens lag

Fotboll Ännu en helg är här! Det finns gott om spännande matcher att kika på runt om i kommunen

connys_helsida
defacto_helsida
centrum_host_helsida
division 3

MIK:s förlustfria svit bröts på Midgårdsvallen

Fotboll Märsta IK noterade första förlusten sedan premiären mot GUSK i en spännande match på Midgårdsvallen. Efter en stark segerrad på fem matcher kämpade Märsta IK mot GUSK, men GUSK lyckades ta hem segern med 3-1.

elon_helsida
valstadagen

William Karlsson har blivit pappa

Ishockey Märstasonen och Vegasstjärnan William Karlsson hann med att bli pappa och sen besegra världens bästa hockeyspelare Connor McDavid i den femte matchen i kvartsfinalen i Stanley Cup: - Det var onekligen 24 unika timmar och den här segern får väl ses som en ”cherry on the top”, sa Karlsson till Aftonbladet.

division 4

Storförlust för RIK efter miserabel andra halvlek

Fotboll Roserbergs IK fortsätter att ha det tufft i Division 4 Uppland och befäster sin position som jumbo i tabellen efter ännu en förlust. Under fredagskvällen mötte de Håbo FF på Råbergsvallen, och det var Håbo som tog hem segern med en överlägsen 4-0 vinst. För Rosersberg var det den fjärde raka förlusten och laget har nu bara mäktat med att göra ett enda mål under sina fyra senaste matcher.

pantamera_avc_helsida

Oavgjort för Märsta IK mot bottenlaget

Fotboll Märsta IK ställdes mot Västerås IK i en spännande match i Division 3 Norra Svealand. Märsta kom in i matchen med en imponerande svit av fyra raka matcher utan förlust och hoppades på att fortsätta sin fina form. Västerås IK å andra sidan befann sig i den nedre delen av tabellen inför mötet.

Olivia Jansson imponerar på judotävlingar

Fotboll Olivia Jansson, en framstående medlem av Knivsta Judoklubb, har gjort enastående prestationer på senaste judotävlingarna. Med flera framstående placeringar och medaljer visar Olivia på sin imponerande talang och dedikation inom sporten.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

ridskola_2020_outsider
ica_outsider
valstadagen_outsider
nrh
swedol_outsider
joes_outsider
connys
student_outsider
pantamera_out
mp_outsider
centrum_outsider_host