eldsjal2024_pan
Foto: Sigtunarännet/Facebook

Sigtunarännet ställs in – ersätts av isfest

Arrangörerna av Sigtunarännet meddelar att årets lopp ställs in på grund av osäkra isförhållanden längs banan. Istället bjuds deltagarna in till en festlig dag på isen.

centrum_artikel_host

Beslutet att ställa in det populära loppet togs efter att arrangörerna bedömt att risken för dubbelis längs banan är för hög. En incident med plurr har också inträffat på den nordvästra sidan av banan, vilket ytterligare ökar osäkerheten.

Trots att skridskoåkning är möjlig på egen risk, rekommenderar arrangörerna att skrinna söderut längs banan och sedan återvända till startplatsen. Säkerhetsåtgärder kommer att vidtas längs banan för att minimera riskerna.

För att kompensera deltagarna för inställt lopp bjuds de istället in till en isfest. Arrangörerna kommer att erbjuda kaffe, saft, blåbärssoppa och bullar till alla deltagare. Dessutom får alla som hade ett startbevis med sig hem en mössa och ett sittunderlag som en gest av uppskattning.

Även om Sigtunarännet inte kan genomföras som planerat tackar arrangörerna för deltagarnas förståelse och ser fram emot att träffas på isfesten.

Nu träder nya öppettider i kraft

Kulturnyheter Biblioteket i Märstas nya öppettider trädde i kraft under månaden: - Vi förstår att många tycker att det är tråkigt och vi har gjort vårt bästa för att hitta det alternativ som vi hoppas ska påverka våra besökare minst efter att ha studerat besöksstatistiken. Men förändringen kommer självklart ändå att märkas av för våra besökare, det är oundvikligt, säger bibliotekschef Åsa Veghed.

connys_helsida
eldsjal2024_helsida
mp_helsida_eu
storemore_helsida
pantamera_avc_helsida
centrum_host_helsida

Nu ger förre polischefen ut bok om kriminaliteten i Märsta

Kulturnyheter Christoffer Bohman, en tidigare polischef, avslöjar i sin kommande bok "Hundra in i döden" den växande oorganiserade gängkriminaliteten i Sverige. Med ett unikt inifrånperspektiv beskriver han dramatiska händelser från knarkbeslag till dödligt våld, och belyser samtidens komplexa kriminella landskap.

Babblarna kommer till Kulturum

Kulturnyheter Babblarna kommer till Märsta den 28 december med en sprakande föreställning i Kulturum. Efter att ha genomfört imponerande 950 färgglada föreställningar tar de med sig något nytt och spännande för de små: ”Babblarna & Tjingeling-affären”.

Märstaborna bland de största semmelfrossarna

Nöjesnyheter Semlans magi sprider sig över landet när semmelperioden äntligen är här. Enligt Coops senaste rapport om semmelkonsumtionen är det ingen tvekan om att märstaborna gillar att frossa i det klassiska bakverket. Över två miljoner semlor försvann från Coops butiker under 2023, och även i år förväntas efterfrågan vara hög.

Nu ändras bidragen inom kultur- och fritid

Kulturnyheter Sigtuna kommun planerar för betydande förändringar i kultur- och fritidsbidragen för att främja ökat fokus på kultur och göra stödet mer ändamålsenligt. Beslutet togs under kultur- och fritidsnämndens senaste sammanträde, och förändringarna kommer särskilt att påverka bidragen inom kulturområdet.

Märstabo vann 1,7 miljoner på Lotto

Nöjesnyheter Två lyckliga invånare, en från Haninge och en från Märsta, kan nu skatta sig som miljonvinnare efter Lottos lördagsdragning. Båda spelarna matchade alla sju nummer och belönades med imponerande vinster på exakt 3 411 047 kronor var.

Ökat intresse för odling hos Herresta lada

Kulturnyheter I en tid av allmän oro och osäkerhet har intresset för odling och självförsörjning ökat markant. Hemarbete och en strävan efter en mer hållbar livsstil bidrar troligen till denna ökning. Herresta Lada, som redan har en populär odlingskurs, upplever nu ökat tryck på grund av den ökade efterfrågan på lokal matproduktion.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

ridskola_2020_outsider
mp_eu_outsider
centrum_outsider_host
eldsjal2024_out
storemore_out
nrh_sigtuna
connys
pantamera_out