eldsjal2024_pan
Crister Mattsson, sigtunaprofil och före detta politiker. Foto: Privat

Sigtunaprofilen vill bryta loss Sigtuna från Stockholm

Sigtunaprofilen och förre politikern Crister Mattsson vill att Sigtuna bryts loss från Stockholms län och inkluderas i Uppsala istället.

centrum_artikel_host

I en debattartikel i UNT föreslår Sigtunaprofilen och förre liberalen Crister Mattsson att Sigtuna bryts loss från nuvarande länsindelning och istället tillhör Uppsala län. Detta av praktiska och geografiska skäl. Dels för att sigtunabor enligt Mattsson ofta har sina ärenden i Uppsala i form av handel och sjukvård samt närheten till Uppsala i relation till Stockholm.

Mattsson menar också att sigtunaborna identifierar sig mer med Uppsala än Stockholm. Märsta, Arlanda och Rosersberg har en naturligare relation till Stockholm enligt Mattsson. Boende i Sigtuna känner sig också i skymundan av Stockholm fortsätter Mattsson. Endast Sigtuna föreslås höra till Uppsala.

storemore_helsida
connys_helsida
eldsjal2024_helsida
centrum_host_helsida
mp_helsida_eu
pantamera_avc_helsida

EPA-bil körde in i mur i Sigtuna

Blåljus Tidigt på eftermiddagen den 15 april rapporterades en trafikolycka i Sigtuna där en A-traktor påstås ha kört in i en mur längs Drottning Kristinas väg och Stora gatan. Polisen fick larm om händelsen vid 15-tiden på måndagen.

Nu har akutskolan öppnat

Nyheter Akutskolan som är en del av kommunledningens tiopunktsprogram har öppnat: - I Sigtuna kommuns skolor ska man känna trygghet och studiero. Att etablera en akutskola är vårt sätt att skapa goda förutsättningar för en trygg tillvaro där förutsättningar ges för att eleverna ska klara grundskolan med godkända betyg, samtidigt som vi får möjlighet att bryta destruktiva beteenden hos de som stör och förstör för andra, säger Mattias Askerson, ordförande i förskole- och grundskolenämnden

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

storemore_out
pantamera_out
connys
centrum_outsider_host
mp_eu_outsider
nrh_sigtuna
eldsjal2024_out
ridskola_2020_outsider