socialdemokraterna_maj_panorama
Darryl Ball i cockpit; - Det är ett drömjobb, säger hanFoto: Insändarbild
Darryl, längst till vänster, i Etiopien.Foto: Insändarbild
Lasten som flögs ner till EtiopienFoto: Insändarbild

Sigtunapilot flög för Unicef

Sigtunabon Darryl Ball flyger för Norwegian, nyligen fick han i uppdrag att flyga ner nödhjälp till Etiopien som är drabbade av torka.

centrum_artikel_host

Det är sjätte gången som Norwegian tillsammans med Unicef ”Fyll ett plan”-projekt flyger ner förnödenheter till ett katastrofdrabbat område. Förra veckan gick ett plan ner till det torkdrabbade Etiopien. Vid spakarna satt Darryl Ball, sigtunabo och pilot på Norwegian i tio års tid.
– Jag blev väldigt glad och överraskad när jag fick höra att jag skulle får möjligheten att flyga ner till Addis Ababa för Unicef. Etiopien är en av de mesta utsatta länderna i världen med miljontals barn som lever i fattigdom. Så att få vara delaktig i ett projekt som detta, och kunna bidra på det sätt vi kan, känns fantastiskt. Tillsammans kan vi alla göra världen lite bättre. Jag hoppas att jag kommer att ha möjligheten att delta igen nästa, säger Darryl till märsta.nu

Drömjobbet; Från skidbacken till cockpit
Jobbet på Norwegian är något av ett drömjobb för Darryl. Han får resa och se världens alla hörn. Sedan 2013 har han flugit till alla destinationer inom Norwegians nätverk, från Svalbard till Kanarieöarna och från Keflavik till Tel Aviv. Mest är det dock inom Skandinavien som han flyger. Läget i Sigtuna är han nöjd med. Han beger sig från skidbacken i Prästängarna direkt till cockpit.

Engagemang hos anställda
Norwegians anställda har ett internt engagemang för Unicef och vill bidra till en bättre värld. Samarbetet mellan Norwegian och Unicef har funnits sedan 15 år tillbaka.
– Partnerskapet med UNICEF skapar stort engagemang internt på Norwegian och vi märker att våra bidrag ger resultat. Det är också meningsfullt att bidra där vi som flygbolag faktiskt kan hjälpa till. Genom insamlingskampanjer från kollegor, bidrag från kunder och andra insamlingar har vi tillsammans bidragit till att ge barn över hela världen bättre levnadsvillkor, säger Geir Karlsen, koncernchef.

forstamaj_helsida
pantamera_avc_helsida
EXTRA

Ungdomar slogs i Märsta

Blåljus Polis larmades till ett bråk i Märsta där ett 15-tal ungdomar ska ha varit inblandade strax före klockan 16.

connys_helsida
eldsjal2024_helsida
EXTRA

Ytterligare beslag på Arlanda

Blåljus Gränspolisen har under söndagen upprättat ytterligare anmälningar om penningtvättsbrott, den andra denna helg då det i lördags också beslagtogs kontanter och klockor.

centrum_host_helsida

Morgonkollen

Notiser Här är morgonkollen med uppdateringar från märsta.nu för den 21 april:

mp_helsida_eu

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

ridskola_2020_outsider
connys
mp_eu_outsider
nrh_sigtuna
pantamera_out
centrum_outsider_host
eldsjal2024_out