centrum_panorama_hostshopping
Darryl Ball i cockpit; - Det är ett drömjobb, säger hanFoto: Insändarbild
Darryl, längst till vänster, i Etiopien.Foto: Insändarbild
Lasten som flögs ner till EtiopienFoto: Insändarbild

Sigtunapilot flög för Unicef

Sigtunabon Darryl Ball flyger för Norwegian, nyligen fick han i uppdrag att flyga ner nödhjälp till Etiopien som är drabbade av torka.

centrum_artikel_host

Det är sjätte gången som Norwegian tillsammans med Unicef ”Fyll ett plan”-projekt flyger ner förnödenheter till ett katastrofdrabbat område. Förra veckan gick ett plan ner till det torkdrabbade Etiopien. Vid spakarna satt Darryl Ball, sigtunabo och pilot på Norwegian i tio års tid.
– Jag blev väldigt glad och överraskad när jag fick höra att jag skulle får möjligheten att flyga ner till Addis Ababa för Unicef. Etiopien är en av de mesta utsatta länderna i världen med miljontals barn som lever i fattigdom. Så att få vara delaktig i ett projekt som detta, och kunna bidra på det sätt vi kan, känns fantastiskt. Tillsammans kan vi alla göra världen lite bättre. Jag hoppas att jag kommer att ha möjligheten att delta igen nästa, säger Darryl till märsta.nu

Drömjobbet; Från skidbacken till cockpit
Jobbet på Norwegian är något av ett drömjobb för Darryl. Han får resa och se världens alla hörn. Sedan 2013 har han flugit till alla destinationer inom Norwegians nätverk, från Svalbard till Kanarieöarna och från Keflavik till Tel Aviv. Mest är det dock inom Skandinavien som han flyger. Läget i Sigtuna är han nöjd med. Han beger sig från skidbacken i Prästängarna direkt till cockpit.

Engagemang hos anställda
Norwegians anställda har ett internt engagemang för Unicef och vill bidra till en bättre värld. Samarbetet mellan Norwegian och Unicef har funnits sedan 15 år tillbaka.
– Partnerskapet med UNICEF skapar stort engagemang internt på Norwegian och vi märker att våra bidrag ger resultat. Det är också meningsfullt att bidra där vi som flygbolag faktiskt kan hjälpa till. Genom insamlingskampanjer från kollegor, bidrag från kunder och andra insamlingar har vi tillsammans bidragit till att ge barn över hela världen bättre levnadsvillkor, säger Geir Karlsen, koncernchef.

connys_helsida
hamnplanen

Axelsson: Kommunledningen har gjort fel på alla punkter

Politik Marie Axelsson riktar nu skarp kritik mot kommunledningen efter beslutet att pausa restaurangen på Hamnplan: - Den moderatledda kommunledningen som styr i minoritet har gjort fel på alla punkter i detta ärende hittills och nu till slut inser de sitt stora misstag, säger Axelsson.

hamnplanen

Restaurang på hamnplan pausas

Nyheter Planerna för en restaurang på Hamnplan pausas tillfälligt efter beslut i samhällsbyggnadskontoret: - Vi tycker fortfarande att en restaurang på Hamnplan vore det bästa, men kostnaderna för detta har dragit iväg rejält på grund av omvärldsfaktorer som vi ju alla känner till. Vi stoppar inte projektet men har valt att pausa det, säger kommunstyrelsens ordförande Olov Holst.

dack_helsida
pantamera_avc_helsida
pendelkaoset

Beslut om tågvärdar står fast

Politik Region Stockholm har beslutat beslutet om att avskaffa tågvärdarna står kvar, något som Vänsterpartiet kritiserar: - Efter de senaste veckornas kaos i trafiken borde det vara uppenbart för alla inblandade att avvecklingen av tågvärdarna är ett stort misstag. Tyvärr förstår inte regionens styre det, uppger Anna Sehlin (V), gruppledare.

defacto_helsida

Stadsdelsmammor ska synas ute

Nyheter Sigtuna kommun har anställt fyra så kallade stadsdelsmammor som ska finnas ute bland allmänheten och sprida kunskap om samhällsservice och öka känslan av delaktighet hos utrikesfödda.

centrum_host_helsida
ica_helsida
joes-helsida

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

swedol_outsider
pantamera_out
centrum_outsider_host
ica_outsider
nrh
connys
ridskola_2020_outsider
dack_outsider
joes_outsider