centrum_panorama_hostshopping
Foto: Insändarbild

SigtunaMärsta United på Gothia Cup

Nästa vecka startar Gothia Cup och med i turneringen är SigtunaMärsta United med två lag.

centrum_artikel_host

Måndagen den 15:e juli drar den 48 upplagan av Gothia Cup igång, världens största och mest internationella fotbollscup för ungdomar. Under en vecka kommer 1900 lag från 75 nationer att spela 4800 matcher på 110 planer runt om i Göteborg.

I år representeras Sigtuna Märsta United FK av två lag, F15 och damjuniorerna. Föreningen bildades 2023 genom ett samarbete mellan Sigtuna IF, SK Wigör och Rosersbergs IK, med målet att satsa på damfotbollen i kommunen.

”Att åka till Gothia är en del av vår fotbollsutveckling och målet är att gå till A-slutspel. För oss är Gothia Cup också ett sätt att stärka lagandan och ge tjejerna inspiration genom att se och träffa spelare från hela världen”, säger klubbledningen.

SigtunaMärsta United FK har idag drygt 50 spelare fördelade på tre lag, och klubbens deltagande i Gothia Cup ses som en viktig del i utvecklingen av spelarna. ”Vi tycker det är jätteroligt att två av våra lag nu åker till Gothia,” fortsätter klubbledningen.

Gothia Cup, som grundades 1975, har vuxit till att bli en global mötesplats för ungdomar, där fotboll och kulturella utbyten står i fokus. Det är inte bara en chans för unga spelare att visa upp sina talanger, utan även en möjlighet att knyta nya vänskapsband och få minnen för livet.

olympiska spelen i Paris

Yolanda Ngarambe stämmer SOK

Sport På fredag börjar OS märstabon Yolanda Ngarambe som klarat den internationella kvalgränsen nekas av Sveriges Olympiska Kommitté. Nu stämmer hon SOK tillsammans med andra idrottare.

connys_helsida
gothia cup

Bygdens lag ute ur Gothia Cup

Fotboll Det är färdigspelat för bygdens tre lag som var på Gothia Cup; Märsta IK i P18 och Sigtuna Märsta United som har två lag i spel.

Lyckat SM för Märsta BMX

Sport Den 6 juli deltog nio cyklister från Märsta BMX i Svenska Mästerskapen i Ängelholm, en tävling präglad av sol, regn och imponerande prestationer.

fritidsbanken_helsida
brobygget_2024

SMACK-cyklist till Paralympics

Sport Louise Jannering är återigen med på Paralympics. Denna gång går spelen i Paris efter att OS avslutats. Jannering tävlar 6 september.

pantamera_avc_helsida
centrum_host_helsida
division 6

Sigtuna IF dominerade mot Håbo FF2

Fotboll Sigtuna IF visade sin styrka i Division 6 Södra genom att besegra Håbo FF2 med imponerande 6-3. Matchen, som spelades på Sigtunas hemmaplan, såg hemmalaget ta ledningen tidigt och dominera större delen av spelet.

Skånela med på TRIM-SM

Handboll Skånela IF, bestående av ett gäng gamla handbollsprofiler från Märsta och Stockholm, kommer att delta i Trim-SM 2024.

Brons för IFK Märsta på Stafett-SM

Sport I lördags lyckades IFK Märstas stafettlag i klassen M50 ta hem ett brons på 4 x 400 meter vid Veteran-SM. Laget, bestående av Magnus Andervin, Morten Linnes, Kemal Davidsun och Peter Wallin, sprang in på tiden 4:05.05.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

centrum_outsider_host
pantamera_out
connys
klara_outsider
fritidsbanken_outsider
ridskola_2020_outsider
brobygget_outsider