moderat_pan_nov
Christian Cederferm: - Man måste vara glad även om det är tråkiga tider

Sigtunakrögaren om coronakrisen: Nu varslar jag

Sigtunkrögaren Christian Cederferm med tre krogar i Väsby, Gävle och Borlänge har till slut tvingats varsla personal: - Jag har varslat alla, inklusive mig själv, säger Cederferm till märsta.nu

centrum_artikel_host

Krogbranschen är en av dem extremt drabbad av effekterna av coronautbrottet då gästerna i stort sett slutat komma till matställena. På tisdag gavs dessutom direktiv om att bara takeaway och bordsservering får tillåtas.

Sigtunabon Christian Cederferm som tidigare drivit krog i Märsta men numera har kvar i Väsby, Gävle och Borlänge tvingades varsla all personal på tisdagen. Totalt rör det sig om 60 anställda och ca 25 till extrapersonal.
-Det har gått stegvis neråt, de började för fjorton dagar sedan, det har inte varit totalstopp men förutsättningarna har förändrats, säger Cederferm

Han hade hoppats på tydligare direktiv från myndigheter kring hur företagare ska agera i dessa tider. Det långsiktiga ser ut att bli att stänga ner än att hålla öppet.
– Vi har tappat 70-80 procent, det slår hårt mot det likvida. Jag personligen som representerar mitt företag känner mig utlämnad, men det är inte mig det är frågan om här, jag kommer säkert att reda ut det för mig själv i framtiden det är så entreprenörer behöver tänka. Som egen företagare är men medveten om riskerna finns varje dag att man kan förlora allt. Mina tankar går i högsta grad till våra kollegor som blir utan jobb inom vår koncern och såklart alla andra för det här drabbar faktiskt alla.

Det slår även hårt i flera olika led, Cederferm berättar att han hade planerat en ombyggnationer i två av krogarna som nu avbokats, han hade planerat en renovering hemma som nu inte kommer ske.
– Det kanske är lösningar på gång, isf borde man säga till företagarna sitt lugnt i båten en lösning är på gång. Svenska företag lever på likvid, det ligger inte pengar på hög någonstans och väntar på att bli använda.

dackskifte_helsida

Stort intresse för julmarknaden

Näringsliv Sigtuna Julmarknad startar igen söndag 27:e november och intresset uppger vara stort efter pandemin: - Det har varit ett väldigt högt tryck på årets marknadsplatser. Det är så roligt att se hur uppskattad och efterlängtad marknaden fortsätter att vara av både knallar och besökare, säger Annica Jansson, vd Destination Sigtuna.

centrum_host_helsida

Norwegian storsatsar på Arlanda i sommar

Näringsliv I Norwegians sommarprogram finn ett 50-tal linjer från Arlanda: - Vi är glada över att kunna presentera ett gediget program för nästa sommar. Förra sommarsäsongen visade på en stor reslust i de nordiska länderna och vi förväntar att den trenden fortsätter under 2023, säger Magnus Maursund, Norwegians koncerndirektör för Network, Pricing & Optimisation.

connys_helsida
defacto_helsida
agy_oppethus
advent_kyrka_helsida
moderat_pan_helsida
pantamera_avc_helsida

Näringslivsmässa arrangeras i december

Näringsliv Sigtuna kommun bjuder in till en ny näringslivsmässa i Scandinavian XPO i december: - Vi vill kunna erbjuda ett av Sveriges bästa företagsklimat. Det kan vi bara få genom att ha en bra dialog och kontakt med våra företag, säger Annika Bröms, näringslivschef i Sigtuna kommun.

Sigtuna kommuns företagsklimat fortsätter neråt

Näringsliv Svenskt Näringsliv rankar Sigtunas företagsklimat på plast 81 i landet av 290 kommuner: - Förändringarna sedan förra året är överlag små i Sigtuna. De tydligaste förbättringarna kan vi se i kommunens upphandling och i konkurrens från kommunens verksamheter, säger Olle Karstorp, regionchef Svenskt Näringsliv Stockholm.

Skincity har flyttat in i nya lokaler i Rosersberg

Näringsliv Ett år efter att spadtaget tagits för Skincity har företaget nu flyttat in: - Med bra planering och förberedelser, lyckades vi packa ner det gamla lagret efter stängning den 19:e juli. Under den 20:e juli, som för övrigt var årets varmaste dag, jobbade alla hårt med att få upp samtliga 70.000 produkter på hyllorna, för att vi sedan dagen därpå skulle kunna serva kunderna som vanligt, säger VD Sofie Jacobsson, Head of Supply Chain & Customer Service.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

Valet 2022

swedol_outsider
centrum_outsider_host
ridskola_2020_outsider
dackskifteoutsider
connys
pantamera_out
kyrka_outsider_advent
nrh