moderat_pan_nov
Catarina König bor med man och två barn i SigtunaFoto: Pressbild

Sigtunakocken ger ut bok

Sigtunabon Catarina König som vunnit både Sverige och Decenniets mästerkock ger ut boken Helg med guldkant.

centrum_artikel_host

Sigtunaprofilen och tv-kocken Catarina König ger ut bok om att sätta guldkant på helgerna med fokus på matlagning. Hon delar i boken med sig av nya och fräscha recept för att få till en helhetsupplevelse kring mat och dryck.
– I den här boken har jag tagit steget fullt ut och utvecklar hela smakupplevelsen. Hur olika smaker förhöjer varandra och ger en guldkant till helgmiddagen. Varje recept har en dryckesrekommendation och jag har lagt matlagningen på nivåer som ger en utmaning åt alla matlagare – från proffs till glad amatör, säger Catarina.

Sedan vinsten i Sveriges mästerkock har Catarina ägnat livet åt mat, hin är aktuell som tv-kock i Kökets middag samt inspirerar via Instagram. Hon har även matlagningskurser på Sigtuna stadshotell.

pantamera_avc_helsida
moderat_pan_helsida

Arlandasamlingars arkiv hamnar i Gävle

Kultur & Nöje Järnvägsmuseet i Gävle får en del av Arlandasamlingarna: - Det är mest praktiskt eftersom vi har ytterligare ett arkiv här, det vill säga det järnvägshistoriska, säger Kjell Åström, samlingschef, till SVT Gävleborg.

connys_helsida
humbacken_helsida
oppethus_helsida_2023
centrum_host_helsida

Silverskatter ställs ut igen

Kultur & Nöje Olika silverskatter ställs ut igen på Sigtuna Museum 1:a december: - Vikingatiden är ett begrepp laddat av spänning och äventyr. Med effektivare skepp och goda kontaktnät gav sig skandinaver ut på långa resor för handel och plundring. Om detta berättar vi i vår nya utställning, säger Ted Hesselbom, museichef för Sigtuna Museum & Art.

defacto_helsida
höstlov

Stort intresse för musikproduktion

Kultur & Nöje Ungdomar i kommunen har stort intresse för musikproduktion och under Höstlovet arrangeras en kurs inom området: - Eftersom vår terminskurs i musikproduktion på kulturskolan är fullbokad och intresset är så stort, ville vi skapa den här möjligheten under höstlovet, säger Beata Alving, kulturskolechef i Sigtuna kommun.

Mariakyrkan fyllde 775 år

Kultur & Nöje Nyligen fyllde Mariakyrkan i Sigtuna hela 775 år: - Fönstren är ett sätt att låta vår tid lämna sitt bidrag till byggnaden, säger kyrkoherden Jakob Tronêt till tidningen Världen Idag.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

nrh
ridskola_2020_outsider
humbacken_outsider
swedol_outsider
pantamera_out
connys
oppethus_agy_2023_outsider
centrum_outsider_host