helsida_bostad
Catarina König bor med man och två barn i SigtunaFoto: Pressbild

Sigtunakocken ger ut bok

Sigtunabon Catarina König som vunnit både Sverige och Decenniets mästerkock ger ut boken Helg med guldkant.

centrum_artikel_host

Sigtunaprofilen och tv-kocken Catarina König ger ut bok om att sätta guldkant på helgerna med fokus på matlagning. Hon delar i boken med sig av nya och fräscha recept för att få till en helhetsupplevelse kring mat och dryck.
– I den här boken har jag tagit steget fullt ut och utvecklar hela smakupplevelsen. Hur olika smaker förhöjer varandra och ger en guldkant till helgmiddagen. Varje recept har en dryckesrekommendation och jag har lagt matlagningen på nivåer som ger en utmaning åt alla matlagare – från proffs till glad amatör, säger Catarina.

Sedan vinsten i Sveriges mästerkock har Catarina ägnat livet åt mat, hin är aktuell som tv-kock i Kökets middag samt inspirerar via Instagram. Hon har även matlagningskurser på Sigtuna stadshotell.

connys_helsida
pantamera_avc_helsida
centrum_sommar2022_helsida
toppbanner
ungdomsarbete_helsida

Mariakyrkan fyllde 775 år

Kulturnyheter Nyligen fyllde Mariakyrkan i Sigtuna hela 775 år: - Fönstren är ett sätt att låta vår tid lämna sitt bidrag till byggnaden, säger kyrkoherden Jakob Tronêt till tidningen Världen Idag.

defacto_helsida

Summer Squeeze utökas till två dagar

Kulturnyheter Sigtuna Summer Squeeze är tillbaka för tredje gången och för första gången är det ett pandemifritt evenemang: - Jag ser fram emot att möta Sigtunapubliken med den gamla ruinen som inramning. Min sommar har varit fylld av spelningar över hela Sverige och Sigtuna Summer Squeeze blir ett av mina sista sommar-gigg, säger gitarristen Janne Schaffer som uppträder på lördagen.

Mest klickat i juli

Nöjesnyheter Har du varit bortrest eller kanske kopplat bort från nyheterna i sommar? Lugn, här hittar du juli månads mest klickade.

Sigtunas rådhus öppnar upp för Pride-vigslar

Nöjesnyheter Sigtunas Rådhus kommer under Pride-veckan första veckan i augusti att öppna upp för drop-in-vigslar en dag: - Vi vill bidra till att sprida glädje och kärlek och stå stolta tillsammans i kärlekens tecken. Det gör vi bland annat genom att under Pride-veckan bjuda in till drop-in vigslar i Sveriges minsta och mysigaste rådhus, säger Anna Lakmaker, vd på Destination Sigtuna.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

Valet 2022

ridskola_2020_outsider
pantamera_out
connys
arbete_outsider
nrh
swedol_outsider
centrum_sommar_outsider2022