centrum_panorama_hostshopping
Foto: Insändarbild

Sigtunakampen är tillbaka

Efter en paus på 25 år återvände Sigtunakampen till Prästängshallen den 4:e maj, arrangerad av Sigtuna Budoklubb. Trots sin långa frånvaro visade tävlingen sig vara en imponerande återkomst, med 163 deltagare från 23 judoklubbar över hela landet.

centrum_artikel_host

Tävlingsledaren Daniel Neuendorf och domarledarna Nicola och Mario D’Alessandro imponerade stort med sin kompetens under hela evenemanget. Sigtuna Budoklubb, som var värd för tävlingen, säkrade enastående 54 segrar, vilket cementerade deras dominans på mattan.

Bland de framstående prestationerna stack Gerelt-od Odkhuu från Sigtuna ut, som inte bara segrade i sin U11-grupp utan även dominerade i U13-klassen. Hans äldre bror, Chinzorig, visade också sin skicklighet genom att vinna i sin U18-kategori och ta hem den prestigefyllda pokalen för bästa teknik.

Märsta Judoklubb, Sigtunas systerklubb, gjorde också sin närvaro kännbar genom att avsluta tävlingen som den fjärde mest framgångsrika klubben, med imponerande 19 segrar från 11 deltagare. Bland Märstas utmärkande deltagare förtjänar Temuujin Chinguun särskild uppmärksamhet då han tilldelades en ”fighting spirit” pokal för sin imponerande inställning.

Den tävlingsvana Ejestrand-familjen från Sigtunaklubben visade också sin styrka, med Lina, Lilja och Malte som alla bidrog till klubbens framgångar genom att vinna guldmedaljer.

Simon Fellin, tränare i Sigtuna Budoklubb, uttryckte sin glädje över den stora ökningen av träningsgrupperna i år och hoppas att det ökade tävlandet kommer att fortsätta stärka den positiva trenden.

seniormassa_pan
connys_helsida
division 3

Procyon besegrar Märsta IK med 3-1

Fotboll I en spännande match mellan Procyon och Märsta IK i Division 3 Norra Svealand lyckades Procyon säkra segern med en stark 3-1-vinst. Matchen, som hölls på Procyons hemmaplan, bjöd på flera mål och dramatiska ögonblick.

centrum_host_helsida
helgens matcher

Så spelar bygdens lag

Fotboll Kristi himmelfärdshelgen är en lång fotbollshelg som startar redan på onsdagen med RIK-Knivsta och avslutas på söndag.

mp_helsida_eu
division 6

Målrikt och intensivt möte mellan SIF-Rimbo

Fotboll En intensiv fotbollsmatch mellan Sigtuna IF-Rimbo visade sig vara en händelserik tillställning med många kort och några utvisningar. Matchen, som spelades över 90 minuter, bjöd på flera mål och en del dramatik på planen.

pantamera_avc_helsida

Imponerande insatser på internationell tävling

Fotboll President's Cup, en av världens största tävlingar som varje år hålls i olika länder, har dragit igång med full kraft. Kim Taekwondo har varit på plats sedan i torsdags och tävlingen avslutas under söndagen.

eldsjal2024_helsida
helgens matcher

Så spelar bygdens lag

Fotboll Fotbollsfansen i Sigtuna kommun förbereder sig för en helg fylld med spänning och action när flera matcher är planerade på lokala planer. Här är en sammanfattning av de kommande matcherna:

bygdensdag_helsida

RA19 slutade åtta på JSM

Innebandy Rosersberg Arlanda IBK's herrjuniorlag, RA19, visade prov på imponerande spel under helgens Junior-SM (JSM) och tog hem en hedrande 8:e plats i Sverige.

helgens matcher

Så spelar bygdens lag

Fotboll Redan på fredagskvällen var två av bygdens lag igång. Märsta IK spelade 1-1 mot Roslagsbro och Sigtuna IF vann borta i Uppsala mot Gränby.

division 3

Oavgjort för Märsta IK i Upplandsderbyt

Fotboll En spännande match utspelades på Midgårdsvallen i Märsta när Märsta IK mötte Roslagsbro i Division 3 Norra Svealand. Matchen slutade oavgjort, 1-1, efter en intensiv kamp på planen.

Fler ska lockas till aktivitet och idrott

Sport Region Stockholm har skapat en plan för att få fler människor att vara aktiva och idrotta. Målet är att göra befolkningen friskare, stärka gemenskapen och göra Stockholm ännu mer attraktivt.

RA19 Herrjuniorer klara för SM-slutspel

Innebandy RA19:s herrjuniorer kommer helgen 19-21 april att göra upp om SM-titeln i IFU Arena, Uppsala: - Vi har som lag haft en väldigt bra säsong där vi endast förlorat en match, säger lagkapten William Christoffersen.

Rosenberg vann Serbia Open

kampsport I helgen deltog Kim Taekwondo i den prestigefyllda Världsrankingtävlingen Serbia Open i Belgrad med tre tävlande i spetsen. Två av dem tävlar fortfarande för att säkra en plats i landslaget inför det kommande EM i Albanien.

helgens matcher

Nu är serierna igång

Fotboll Bygdens lag har inlett seriespelet. De regionala serierna förra veckan och de lokala nu i helgen. Redan på fredagskvällen vann Sigtuna IF på Prästängarna mot Frösunda med 6-2!

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

nrh_sigtuna
ridskola_2020_outsider
centrum_outsider_host
bygdensdag_outsider
pantamera_out
eu_valet_outsider
seniormassa_outsider
mp_eu_outsider
eldsjal2024_out
connys