centrum_panorama_hostshopping
Ruth Weldergiorgis vinner finalen av Copper SkilletFoto: Pressbild

Sigtunahöjden vann i Copper Skillet

Sigtunahöjden segrade i världsfinalen i Copper Skillet-tävlingen, vilket resulterade i att Ruth Weldegiorgis från Sverige utsågs till världens bästa konferenskock.

centrum_artikel_host

Tävlingen ägde rum den 19 april på mötesanläggningen the Ridge i Basking Ridge, New Jersey, USA. Copper Skillet är en ledande kocktävling för mötesanläggningar och har nu fått sin världsmästare. Finalen hölls i samband med IACC Americas Knowledge Exchange och samlade tävlande kockar från olika delar av världen, inklusive Europa, Amerika och Asien/Australien, som hade kvalificerat sig genom nationella och kontinentala uttagningstävlingar.
– Det känns helt fantastiskt. Självklart blir man så stolt över framgångarna och hela resan som fortfarande känns nästan overklig. Men det är den inte! För mig blir det ett sätt att visa vad som går att göra, att uppmärksamma på möjligheterna och inspirera unga människor till att satsa på en karriär inom kockyrket, säger Ruth Weldegiorgis i ett uttalande.

bygdensdag_helsida

Minskad brottslighet prio för sigtunaföretagare

Näringsliv Minskad brottslighet och ökad trygghet står högst på önskelistan för att förbättra företagsklimatet i Sigtuna, enligt Svenskt Näringslivs årliga enkät Lokalt företagsklimat. Enkäten, som omfattar över 3 800 företag i Stockholms län, inklusive 154 från Sigtuna, visar att sex av tio Sigtunaföretag efterlyser satsningar på säkerhet och trygghet.

connys_helsida
seniormassa_pan

Arlanda driver på resenärstillväxten hos Swedavia

Näringsliv Under april månad valde över 2,6 miljoner resenärer att använda Swedavias tio flygplatser, enligt ny statistik från Swedavia. Detta representerar en ökning med knappt 1,5 procent jämfört med samma period föregående år. Den fortsatta tillväxten är främst drivet av en stigande efterfrågan på utrikesresor, särskilt från Stockholm Arlanda Airport.

centrum_host_helsida
eldsjal2024_helsida
mp_helsida_eu

Klart med övertagande av fastigheter från Rikshem

Näringsliv Kommunfullmäktige i Sigtuna har fattat beslutet att godkänna kommunens förvärv av 14 samhällsfastigheter från Rikshem. Dessa fastigheter, som inkluderar LSS-boenden, förskolor, skolor och ett äldreboende, kommer att övergå till kommunens ägo.

pantamera_avc_helsida

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

nrh_sigtuna
bygdensdag_outsider
eu_valet_outsider
seniormassa_outsider
pantamera_out
ridskola_2020_outsider
eldsjal2024_out
connys
mp_eu_outsider
centrum_outsider_host