Foto: Pressbild/SigtunaHem

SigtunaHems hyror klara för 2022

SigtunaHems hyreshöjning för 2022 är klar och blir 1,9 procent.

SigtunaHem hade yrkat på en hyreshöjning på 2,5 procent när man inledde förhandlingar med Hyresgästföreningen. Nu står det klart att man enats om höjningen innan nyår så att man slipper segdragna förhandlingar i andra instanser. Höjningen stannar på 1,9 procent och gäller som generell höjning i beståndet.
– De relativt nyproducerade lägenheterna i kvarteret Silverskatten i Sigtuna stadsängar och Kulturtorget i Märsta undantas från den generella hyreshöjningen. Här blir påslaget i stället 1,1 procent. Höjningen gäller även här från och med 1 januari 2022, skriver SigtunaHem i ett pressmeddelande

Hyresförhandlingen går till skiljeman

Bostad Fastighetsägarna Stockholm har valt att vända sig till hyresnämnden för att få en skiljeman utsedd, som kommer att hantera hyresförhandlingarna för 2024 års hyror i elva stockholmskommuner.

Liten nedgång i bostadspriserna

Bostad Senaste statistiken från Svensk Mäklarstatistik visar att bostadsrättspriserna i Sigtuna kommun går upp med 1 procent under de senaste tre månaderna. Även i hela Stockholms län noteras en ökning på 1 procent för bostadsrätter.

Oron för höjda hyror växer hos hyresgäster

Bostad Hyresgästföreningen rapporterar om pågående förhandlingar med SigtunaHem där hyresnivåerna står i fokus. Det råder en spänning mellan parterna då fastighetsägarna tidigare uttryckt en önskan om en höjning på 12 procent, en siffra som mötts av betydande förvåning.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening