Foto: Press/SigtunaHem

SigtunaHem vill höja hyran

SigtunaHem har lämnat in yrkande för höjd hyra till 2022 på 2,5 procent.

Efter sega förhandlingar förra året mellan SigtunaHem och Hyresgästföreningen dröjde det innan avtalet var på plats. För 2022 kan det på nytt bli segt, SigtunaHem yrkar nämligen höjning på 2,5 procent enligt ett pressmeddelande.
– Vi tar vårt ansvar för bostadsförsörjningen i Sigtuna kommun och arbetar intensivt för att skapa trygga områden och en hög boendekvalitet för våra hyresgäster. Men under en lång period så har hyresutvecklingen släpat efter den ekonomiska utvecklingen i samhället. Om det fortsätter så – att kostnaderna stiger mer än våra intäkter – betyder det i praktiken att vi i längden får svårt att bibehålla den höga kvaliteten på service och produkt som våra hyresgäster förtjänar, säger SigtunaHems fastighetschef Bertil Hallbäck.

SigtunaHem uppger att driftkostnaderna för allmännyttiga bostadsföretag under de sju senaste åren ökat med 2,2 procent i snitt men att den genomsnittliga hyreshöjningen under perioden varit 1,3 procent. Samtidigt är den allmänna prisutvecklingen i Sverige 2,8 procent.
– SigtunaHem vill fortsätta att bygga bostäder för framtiden, förvalta vårt befintliga bestånd på ett ekonomiskt hållbart sätt och hålla en hög nivå på den service vi ger våra hyresgäster. För att kunna göra det så måste vi ha täckning för våra kostnader, och då måste hyresnivåerna utvecklas i takt med ekonomin i samhället, skriver SigtunaHem i pressmeddelandet.

bjurfors_helsida

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

Valet 2022