Göran Langer, VDFoto: Pressbild/SigtunaHem

SigtunaHem kan tvingas sälja fastigheter

SigtunaHem kan i år tvingas sälja fastigheter för att finansiera nybygge: - Med utgångspunkt från ägardirektivens satsningar på nyproduktion, ombyggnationer och social hållbarhet innebär detta sannolikt att vi måste sälja några fastigheter, säger VD Göran Langer till tidningen Hem & Hyra.

I samband med att hyresförhandlingarna blev klara flaggade SigtunaHem för att man tvingas sälja fastigheter för att finansiera nyproduktionen. SigtunaHem har som mål att färdigställa 100-150 nya lägenheter per år och i år blir det bara 40 rapporterar Hem & Hyra. SigtunaHem yrkade hyreshöjning med 3,5 procent men fick bara igenom 2 procent.
– Sigtunahems genomsnittliga hyreshöjning har de senaste fem åren varit cirka 1,2 procent. Hyreshöjningarna har släpat efter den samhällsekonomiska utvecklingen och ger inte kostnadstäckning för att förvalta hyresfastigheter, säger Göran Langer till tidningen.

I början av 2010-talet sålde SigtunaHem och Sigtuna kommun av ett stort bestånd till Rikshem för närmare en miljard kronor.

Hyresgästföreningen i Sigtuna håller bok inte med om att SigtunaHem har dålig ekonomi och behöver avyttra för att finansiera nybygge:
– Enligt vår uppfattning har Sigtunahem en god ekonomi. Att de planerar att sälja fastigheter förefaller lite märkligt när resultatet de senaste åren bara har blivit bättre. Vi vet inte så mycket om försäljningsplanerna och vad de innebär, bolaget har inte meddelat oss, säger ordföranden Hans Törnqvist till tidningen

Enligt ägardirektiven från den politiska ledningen ska SigtunaHem även bygga bostadsrätter, om marknaden inte går in och gör det så kan det bli aktuellt med att SigtunaHem gör det menar Langer.

Ljusmanifestation för att uppmärksamma mäns våld mot kvinnor

Notiser En Ljusmanifestation hölls i Valsta i torsdags för att uppmärksamma mäns våld mot kvinnor: - Vi är tacksamma för att varje år få vara med och bidra med en aktiv ståndpunkt mot våldet mot kvinnor och det är en självklarhet för oss att medverka med andra föreningar, organisationer och kommunen kring frågan, sa Sibtain Govani från Shiamuslimska församlingen i Valsta

bjurfors_helsida
busshållsplatsmordet

Rättegång utan misstänkt i HD

Notiser Högsta domstolen tog upp Busshållsplatsmordet på tisdagen - Men den misstänkte som är delgiven inställde sig inte då han befaras vara i Sierra Leone.

Uppgraderar vädervarning

Nyheter SMHI uppgraderar vädervarningen för söndagen till en Orange varning gällande Sigtuna kommun och större delen av länet.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

Valet 2022