Camilla LindeFoto: Pressbild

Sigtunaförfattaren ger ut ny bok

Camilla Linde som ursprungligen är från Sigtuna ger ut en ny bok.

centrum_artikel_host

Camilla Linde, född 1985 i Sigtuna och numera bosatt i Alingsås, har tidigare debuterat med serien ”Snack Parrows intergalaktiska rymdbyrå” och har sedan dess publicerat flera böcker. Förutom att skriva engagerar hon sig aktivt i läsfrämjande arbete för barn och ungdomar. ”Hästen från vattnet” är ännu ett exempel på hennes mångsidiga författarskap och hennes förmåga att skapa berättelser som lockar läsare i alla åldrar in i en värld av spänning och mysterium

I den tysta skogen känd som Ödemarken, som ligger strax utanför det lilla samhället Mörkersjö, har en förunderlig händelse satt byns invånare på helspänn. Skogen har länge varit föremål för myter och varningar, och ingen har vågat rida in i den på grund av de faror som sägs lura där. Men nu har en ung flicka vid namn Juno vågat sig in och stött på något som ingen hade förväntat sig.

En mystisk gnäggning från djupet av Ödemarken ledde Juno in i skogens skuggiga hemligheter. Trots att byborna har varnat för skogen och dess faror beslutade sig Juno för att följa ljudet. Långt inne i den mörka skogen upptäckte hon en övergiven häst, som hon kallar för Storm. Att rädda honom och ta honom med sig verkade vara en god handling, men det skulle snart visa sig att Storm bar på något ovanligt.

Snart efter att Storm kommit till stallet började underliga och skrämmande saker att inträffa. Junos vän Aimy var inte alls glad över den nya hästen, och de andra hästarna i stallet visade tecken på rädsla inför Storm. Detta ledde till spekulationer om Storms ursprung och vad som egentligen döljer sig i skogen Ödemarken.

Fenomenet beskrivs i Camilla Lindes senaste bok, ”Hästen från vattnet”, som är den första boken i hennes bokserie om Ödemarken. Camilla Linde, författaren bakom berättelsen, är själv uppvuxen på en hästgård utanför Sigtuna och har alltid fascinerats av den mystik som omger stallmiljön och skogen. ”Hästen från vattnet” riktar sig till barn i åldern 9-12 år och bjuder på en spännande läsupplevelse som kombinerar skräck, djupa skogar och mystiska varelser med teman som vänskap, sorg och utanförskap.

I boken beskrivs Junos upptäckt av Storm på följande sätt: ”Hon började gå mot träden igen. Men efter ett par steg stannade hon till. Lukten av vatten blev starkare. Den blandades med doften av gyttja och ruttnande löv. Luften omkring henne kändes plötsligt kallare och fick huden i nacken att knottra sig. Juno drog med handen några gånger över nacken, men känslan var kvar. Det kändes som om hon var iakttagen. Långsamt vände hon sig mot tjärnen igen. Det var då hon såg hästen. Han stod mitt ute i tjärnen, stilla som en staty. Pälsen var lika svart som vattnet. Den långa manen föll i vågor över bogen. Pannluggen var lockig och slingrade sig ner över ögonen.”

storemore_helsida

Julmarknad i Herresta Lada

Nöjesnyheter Julmarknaden på Herresta Lada i Odensala är redo att välkomna besökare för ännu ett år av julglädje och lokal hantverksskönl. Sedan över två decennier har denna marknad varit ett populärt resmål för lokalinvånare och besökare under adventssöndagarna innan julafton.

joes-helsida
centrum_host_helsida
pantamera_avc_helsida

Fotoutställningen ”Ofiltrerat” till Valsta

Kulturnyheter Stockholms läns museum kommer att arrangera en fotoutställning kallad "Ofiltrerat" på tre platser runt Stockholms län under november och december. De tre platserna som kommer att vara värdar för utställningen är Roslagsmuseet i Norrtälje, Torekällberget i Södertälje och ValstaKonst i Valsta.

Hesselbom kan vinna Augustpriset

Kulturnyheter Ted Hesselbom, musei- och konstchef på Sigtuna museum, har fått sitt intresse för vikingatiden belönat med en prestigefylld nominering. Tillsammans med Anna Lihammer har han författat boken "Vikingatider: När världen öppnades," och den har nu blivit nominerad till Augustpriset i kategorin Årets svenska fackbok.

ica_helsida
wenngarn_jul_helsida

Många nyheter för årets Kulturskola

Kulturnyheter Vid höstens terminsstart har över tusen barn och ungdomar i Sigtuna kommun anmält sig för kurser på Sigtuna kulturskola. Med ett omfattande utbud av både nya kurser och klassiker har skolan noterat ökad efterfrågan på aktiviteter som filmproduktion och gruppövningar. Piano fortsätter att vara en favorit bland instrumenten.

connys_helsida

Skepptunabon 12:a på SM

Märstafolket Jimmy Jansson från Skepptuna kom på 12:a plats i Burgar-SM: - Oavsett pallplats eller inte så öppnar detta resultat upp dörrar till andra saker som väger upp mycket mer, säger Jimmy i ett uttalande.

Jimmy laddad inför Burgar-SM i Gråbo

Nöjesnyheter Om en vecka äger Burger-SM rum i Gråbo, där Jimmy Jansson från Shiptune Burgers har förberett sig noggrant inför tävlingen. Över 70 lag kommer att delta i årets tävling, som har tre grenar: Freestyle, Vegetariskt och Hemlig låda.

defacto_helsida
bildextra

Folkfest under Märsta Kalaset

Nöjesnyheter Märsta centrum blev på lördagen platsen för en spektakulär folkfest när Märsta kalaset ägde rum. Evenemanget lockade flera tusen besökare som samlades för en dag fylld med musik, dans och underhållning.

slottsby_helsida

Säsongsavslutning för Steninge Motorträff

Nöjesnyheter En minnesvärd säsongsavslutning av Steninge Motorträff ägde rum under onsdagskvällen och slog alla förväntningar. Evenemanget, som har blivit en väntad höjdpunkt för motorentusiaster, samlade en imponerande samling fordon från när och fjärran för att fira kärleken till motorvärlden.

Inga Landgré har avlidit

Kulturnyheter Skådespelerskan Inga Landgré som under en tid bodde i Sigtuna avled under måndagen. Landgré var en av sin tids största svenska skådespelerskor och belönades med en Hedersguldbagge 2023.

sigtuna art walk

Arrangören: Fantastiskt tillfälle att uppleva konst på nära håll

Kulturnyheter Förra årets Art Walk blev en succé som nu återupprepas. En av initiativtagarna är sigtunabon Anna Forster som själv bjuder in till sin ateljé: - Sigtuna Art Walk är ett fantastiskt tillfälle för besökare att både uppleva konsten på nära håll och också få en chans att interagera med konstnärerna bakom verken, hälsar Anna Forster.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

storemore_out
centrum_outsider_host
nrh_sigtuna
ica_outsider
wnngarn_jul_outsider
slottsby_outsider
swedol_outsider
joes_outsider
pantamera_out
connys
ridskola_2020_outsider