centrum_panorama_hostshopping
Michael Harvey, ordförande Transportföreningen inom Cabonline

Sigtunabon vädjar om vaccinfördelning till taxiförare

Sigtunabon och taxiföretagaren och föraren Michael Harvey vädjar till Folkhälsomyndigheten att taxiförare ska prioriteras när vaccin ska fördelas ut.

centrum_artikel_host

Michael Harvyey, ordförande Transportföreningen inom Cabonline, vädjar till Folkhälsomyndigheten om att taxiförare ska prioriteras när vaccin fördelas ut.
– Eftersom såväl åkare som förare inom taxibranschen i Sveriges ända sedan pandemins början verkar ha glömts bort av såväl regering som av myndigheterna har vi nu hamnat i ett tillstånd av ren desperation och vet numera inte vem vi ska våga tro på, säger Harvey i ett uttalande.

Anledningen till att förarna ska prioriteras i vaccinfördelningen är för att de kör färdtjänst och sjukresor i sina bilar. De är i praktiken omsorgspersonal och en viktig länk i vårdkedjan, dessutom ofta den som möter utsatta människor redan i det första ledet, enligt Harvey som tillvardags bor i Sigtuna.

connys_helsida

Andelen arbetslösa bland utrikesfödda går ner

Nyheter I maj noterade Sigtuna kommun den lägsta arbetslösheten bland utlandsfödda sedan februari 2020. Enligt Arbetsförmedlingen sjönk arbetslösheten bland utlandsfödda med 0,3 procentenheter till 13,4 procent.

fritidsbanken_helsida
pantamera_avc_helsida

Ekonomisk kris i regionen kan leda till högre SL-priser

Politik SL står inför en ekonomisk kris med ett budgetunderskott på 1,3 miljarder kronor nästa år, enligt Trafikförvaltningens egna beräkningar. Detta kan leda till nya prishöjningar och ytterligare nedskärningar. Moderaterna i Region Stockholm kräver nu en kriskommission för att hantera situationen.

brobygget_2024
mp_tack_helsida
centrum_host_helsida

Renoveringen av Stora gatan pausas över sommaren

Notiser Renoveringen av Stora gatan i Sigtuna har gått enligt tidsplan och alla vårens etapper är nu färdiga. Som planerat kommer arbetet att pausas över sommaren för att inte störa handeln och turismen under högsäsongen, och det återupptas igen den 19 augusti.

Skyfall förväntas i kommunen idag

Notiser Meteorologerna har utfärdat en varning för skyfallsliknande regn i Sigtuna kommun och övriga delar av södra Svealand och norra Götaland. Enligt prognoserna kommer kraftiga skurar att bildas under eftermiddagen, vilket kan ge stora mängder regn lokalt och orsaka översvämningar.

SSHL satsar på ny belysning som en del av energieffektiviseringen

Nyheter Sigtunaskolan Humanistiska Läroverket (SSHL) har genom finansiering från EU tagit ett stort steg mot hållbarhet och energieffektivisering. Med stöd från Signify och EU-projektet "Eco2 Schools as New European Bauhaus Lab" har skolan sett märkbara förbättringar i både energieffektivitet och studiemiljö.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

fritidsbanken_outsider
connys
mp_tack_outsider
ridskola_2020_outsider
brobygget_outsider
pantamera_out
centrum_outsider_host
nrh_sigtuna