moderat_pan_nov
Catarina KönigFoto: Karolina Henke/TV4

Sigtunabon blev Decenniets mästerkock

Catarina König från Sigtuna blev Decenniets mästerkock: - Alla jobbar med mat, det är kockar och krögare, alla är jätteduktiga. Man visste inte riktigt på vilken nivå alla var på. Jag gick in med inställningen att det skulle bli tufft, sa König till Aftonbladet.

centrum_artikel_host

Sigtunabon Catarina König var i final av Decenniets mästerkock där hon ställdes mot Gabriel Jonsson och Klara Lind. Finalen gick ut på att laga en nobelmiddag på bara 60 minuter. Hon lyckades bäst ansåg juryn.
– Det som är svårt är tiden, den är väldigt knapp. Att göra en Nobel-middag på 60 minuter, det är tufft. Först ska du fundera och sen laga… den där timmen går ganska fort, säger König till Aftonbladet.

König briljerade stort i programmet och hyllades gång efter annan av juryn Markus Aujalay, Mischa Billing och Leif Mannerström. Förutom äran får hon en statyett av Målerås Glasbruk:
– Detta är det största jag varit med om, sa hon i programmet

moderat_pan_helsida
idol 2022

Albin föll i finalen

Nöjesnyheter Albin Tingwall räckte inte till i Idolfinalen utan fick ge sig mot Nike Sellmar: - Det gick inte att vinna mot Nike, det visste jag ju när jag fick reda på att jag skulle till final med henne, sa Albin till Aftonbladet.

centrum_host_helsida
defacto_helsida

Silverskatter ställs ut igen

Kulturnyheter Olika silverskatter ställs ut igen på Sigtuna Museum 1:a december: - Vikingatiden är ett begrepp laddat av spänning och äventyr. Med effektivare skepp och goda kontaktnät gav sig skandinaver ut på långa resor för handel och plundring. Om detta berättar vi i vår nya utställning, säger Ted Hesselbom, museichef för Sigtuna Museum & Art.

julmarknad_2022
vintermarknad_helsida
connys_helsida
halloween

Här är godischanserna störst

Nöjesnyheter Störst chans att samla på sig mycket godis har barnen på Sätuna. märsta.nu har sammanställt godismöjligheterna i din stadsdel med hjälp av siffror från SCB.

advent_kyrka_helsida
höstlov

Stort intresse för musikproduktion

Kulturnyheter Ungdomar i kommunen har stort intresse för musikproduktion och under Höstlovet arrangeras en kurs inom området: - Eftersom vår terminskurs i musikproduktion på kulturskolan är fullbokad och intresset är så stort, ville vi skapa den här möjligheten under höstlovet, säger Beata Alving, kulturskolechef i Sigtuna kommun.

agy_oppethus
dackskifte_helsida

Eatery hade bästa räkmackan

Nöjesnyheter Eatery på Arlanda hade den bästa räkmackan när sigtunabon Catarina König och "Matgeek" testade räkmackor på onsdagen inför Räkmackans dag som är idag fredag.

pantamera_avc_helsida

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

Valet 2022

dackskifteoutsider
swedol_outsider
pantamera_out
centrum_outsider_host
nrh
kyrka_outsider_advent
ridskola_2020_outsider
vintermarknad_outsider
marknaden_outsider
connys