moderat_fokus_pan
Gustaf Berglund, till höger, var Kransmas i samband med årets vasalopp.Foto: Pressbild/Vasaloppet

Sigtunabo vann SM-tävling

Gustaf Berglund, 22 från Sigtuna, vann Volkswagen Cup i Falun.

centrum_artikel_host

Gustaf var under Vasaloppet kransmas. Men han är även en av landets största skidtalanger. Till vardags studerar han på Högskolan i Dalarna och åker skidor för IFK Mora. Lugnets i Falun är hemmabanan och på lördagen slog han till i sin nya hemstad när han vann Volkswagen Cup, en del av SM. Tävlingen var på 10 kilometer fri stil och till slut var det bara sekunder som skiljde ettan från tvåan rapporterar Expressen.
– Jag kände att jag ville samla mig lite, jag är inte så van vid att prestera på tävlingar så jag behövde göra det, sa han enligt tidningen.

Han har även medverkat i Världscupen men några pallplatser har det inte blivit. Segern betyder nu att han får bekräftelse på att han även gör bra saker med sin träning som ger resultat.

helgens matcher

Så spelar bygdens lag

Fotboll De flesta serier är nu färdigspelade. Märsta IK krigar på i trean för att undvika kval. Rosersbergs IK spelar sista matchen för säsongen på söndag

pantamera_avc_helsida
herrallsvenskan

Skånela vann dramatisk match

Handboll Det var en spännande och dramatisk match mellan Skånela IF och IFK Ystad som ägde rum i Vikingahallen inför 200 ivriga åskådare. Matchen slutade med en knapp seger för hemmalaget Skånela, som vann med 27-26.

division 3

Viktig seger för MIK i streckmatchen

Fotboll Märsta IK stod starka i mötet mot IK Frej och säkrade segern med 1-0 efter en dramatisk match. Det avgörande målet kom i den 93:e minuten när Nasir Abdi Osman tog saken i egna händer och prickade in bollen i nätet.

nrh_sigtuna
defacto_helsida
centrum_host_helsida
ica_helsida
helgens matcher

Så spelar bygdens lag

Fotboll Det har blivit dags för nya matcher när serierna nu går in i ett slutskede. Märsta IK spelar på fredag kväll mot Norrtälje.

hockeyskola_helsida

Parasportvecka firas i kommunen

Sport Vecka 37 markerar den årliga parasportveckan i hela Sverige, och Sigtuna kommun har inte varit sämre. Under tisdagen, 12 september, har kommunen firat denna viktiga vecka genom att arrangera en minnesvärd parasportdag som syftar till att främja inkludering och möjligheter inom parasporten.

mp_ute_helsida

Ghazal Jansson vinner Arvika Judo Cup

kampsport I en imponerande uppvisning av skicklighet och uthållighet tog Olivia Ghazal Jansson hem segern i årets Arvika Judo Cup. Den unga judo-utövaren imponerade publiken när hon besegrade sina motståndare med självsäkerhet och beslutsamhet.

moderat_fokus_helsida
division 3

Föll mot topplaget

Fotboll Märsta IK föll mot GUSK och är nu indraget i bottenstriden på allvar med fyra matcher kvar att spela.

adhd_kommun

Kim Taekwondo på Kadett-VM

kampsport Kadett-VM i taekwondo hölls i Sarajevo mellan den 28:e och 31:a augusti. Landslaget bestod av 10 atleter i åldern 12-14 år, som hade kvalificerat sig till detta stora evenemang med över 600 deltagare från hela världen. Kim Taekwondo hade två deltagare med i landslaget.

connys_helsida
helgens matcher

Så spelar bygdens lag

Fotboll Det är Superfredag för fotbollen i kommunen med matcher för Rosersberg, Wigör och Märsta IK.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

ridskola_2020_outsider
moderat_bli_medlem
kommun_adhd_outsider
ica_outsider
hockeyskola_outsider
nrh
pantamera_out
centrum_outsider_host
mp_ute_outsider
swedol_outsider
kommun_skoterska_outsider
connys