centrum_panorama_hostshopping
Gustaf Berglund, till höger, var Kransmas i samband med årets vasalopp.Foto: Pressbild/Vasaloppet

Sigtunabo vann SM-tävling

Gustaf Berglund, 22 från Sigtuna, vann Volkswagen Cup i Falun.

centrum_artikel_host

Gustaf var under Vasaloppet kransmas. Men han är även en av landets största skidtalanger. Till vardags studerar han på Högskolan i Dalarna och åker skidor för IFK Mora. Lugnets i Falun är hemmabanan och på lördagen slog han till i sin nya hemstad när han vann Volkswagen Cup, en del av SM. Tävlingen var på 10 kilometer fri stil och till slut var det bara sekunder som skiljde ettan från tvåan rapporterar Expressen.
– Jag kände att jag ville samla mig lite, jag är inte så van vid att prestera på tävlingar så jag behövde göra det, sa han enligt tidningen.

Han har även medverkat i Världscupen men några pallplatser har det inte blivit. Segern betyder nu att han får bekräftelse på att han även gör bra saker med sin träning som ger resultat.

centrum_host_helsida
connys_helsida

SMACK-cyklist till Paralympics

Cykel Louise Jannering är återigen med på Paralympics. Denna gång går spelen i Paris efter att OS avslutats. Jannering tävlar 6 september.

pantamera_avc_helsida
brobygget_2024
fritidsbanken_helsida
division 6

Sigtuna IF dominerade mot Håbo FF2

Fotboll Sigtuna IF visade sin styrka i Division 6 Södra genom att besegra Håbo FF2 med imponerande 6-3. Matchen, som spelades på Sigtunas hemmaplan, såg hemmalaget ta ledningen tidigt och dominera större delen av spelet.

Skånela med på TRIM-SM

Handboll Skånela IF, bestående av ett gäng gamla handbollsprofiler från Märsta och Stockholm, kommer att delta i Trim-SM 2024.

Brons för IFK Märsta på Stafett-SM

Friidrott I lördags lyckades IFK Märstas stafettlag i klassen M50 ta hem ett brons på 4 x 400 meter vid Veteran-SM. Laget, bestående av Magnus Andervin, Morten Linnes, Kemal Davidsun och Peter Wallin, sprang in på tiden 4:05.05.

Kim Taekwondo deltog i Lomma Cup

kampsport I helgen deltog Kim Taekwondo i Lomma Cup, Sveriges största tävling för både nybörjare och avancerade utövare. Klubben ställde upp med ett lag som hade en blandad ålder och nivå, vilket resulterade i stora framgångar.

Lohake i P18-landslaget

Fotboll Alfons Lohake, född 2006, gjorde nyligen sin debut i den svenska Allsvenskan. Trots sin unga ålder lever han redan drömmen för många aspirerande fotbollsspelare.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

centrum_outsider_host
pantamera_out
connys
fritidsbanken_outsider
klara_outsider
brobygget_outsider
ridskola_2020_outsider