moderat_pan_nov
John Steinberg, sigtunabo och fackboksförfattare om skolanFoto: Pressbild

Sigtunabo ger ut ny bok om skolan

Sigtunabon John Steinberg som är fil.dr. i pedagogik vid Uppsala Universitet har gett ut en ny bok som vänder sig till lärare "Elevers lärande - Handledning i klassrummet".

centrum_artikel_host
John Steinberg bor sedan 16 år tillbaka i kommunen och är tillvardags fil.dr. i pedagogik vid Uppsala Universitet. Han är även lärarutbildare och skriver böcker samt debattartiklar. Han har tidigare arbetat som rektor, universitetslektor och skolutvecklare. Nu ger han ut en ny bok Elevens lärande – Handledning i klassrummet.
Boken vänder sig till verksamma lärare som vill utvecklas i sin yrkesroll.
–  Lärare behöver få tid att lyfta blicken och tillsammans med kollegor fördjupa sig i undervisningens kärna och elevens lärande. När vi gör det kan vi också utvecklas i vår profession och vår undervisning, säger John Steinberg.
Steinberg har tidigare bott i USA  men sedan 50 år tillbaka är han bosatt i Sverige. Boken är hans 55:e om skolan och inlärning. John är även föreläsare samt ger webbaserade utbildningar till både elever och pedagoger och skolledning.
connys_helsida
centrum_host_helsida

Arlandasamlingars arkiv hamnar i Gävle

Kulturnyheter Järnvägsmuseet i Gävle får en del av Arlandasamlingarna: - Det är mest praktiskt eftersom vi har ytterligare ett arkiv här, det vill säga det järnvägshistoriska, säger Kjell Åström, samlingschef, till SVT Gävleborg.

humbacken_helsida
moderat_pan_helsida
pantamera_avc_helsida
defacto_helsida
oppethus_helsida_2023
idol 2022

Albin föll i finalen

Nöjesnyheter Albin Tingwall räckte inte till i Idolfinalen utan fick ge sig mot Nike Sellmar: - Det gick inte att vinna mot Nike, det visste jag ju när jag fick reda på att jag skulle till final med henne, sa Albin till Aftonbladet.

Silverskatter ställs ut igen

Kulturnyheter Olika silverskatter ställs ut igen på Sigtuna Museum 1:a december: - Vikingatiden är ett begrepp laddat av spänning och äventyr. Med effektivare skepp och goda kontaktnät gav sig skandinaver ut på långa resor för handel och plundring. Om detta berättar vi i vår nya utställning, säger Ted Hesselbom, museichef för Sigtuna Museum & Art.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

humbacken_outsider
connys
oppethus_agy_2023_outsider
swedol_outsider
ridskola_2020_outsider
centrum_outsider_host
nrh
pantamera_out