karnkraft_m
Foto: Jamshid Jamshidi

Sigtunabo döms till fängelse för våldtäkt

En man från Sigtuna döms för våldtäkt som skedde i Kungsängen förra året till fängelse i två år och tre månader.

centrum_artikel_host
Sigtunabon och en kvinna som omfattas av sekretess drack tillsammans vid ett tillfälle förra året, de var bekanta med varandra enligt handlingar från domstolen. När de skulle lägga sig så ska sigtunabon ha slagit en handflata i ansiktet på henne och därefter tvingat henne till sex. Mannen somnade därefter och flickan ringde först en vän, därefter polisen.
När patrullen kom till platsen var mannen svårväckt men sen uppstod visst tumult för att gripa honom. Mannen uppgav att han inte minns något från händelsen från att han lade sig på kvällen tills att han vaknade i arresten dagen därpå.
Det är konstaterat att mannen var kraftigt berusad och rätten emotsäger inte den uppgiften, men är än dock ansvarig för händelsen även om han själv uppgav att han saknat uppsåt och att han normalt är en ”fridfull” man. Rätten anser att han var varit tillräckligt medveten för att det ska anses att han handlat med uppsåt och han döms därför för våldtäkt till fängelse i två år och tre månader. Kvinnan får även ett skadestånd av mannen på 115 000 kronor.
joes-helsida
defacto_helsida

Morgonkollen

Notiser Morgonkollen med Märsta.nu, 27 maj: Väder, Kollektivtrafik, Trafik och Blåljusuppdateringar

centrum_host_helsida
pendelkaoset

Kraftigt reducerad pendeltågstrafik under fredagen

Notiser Stor personalbrist påverkar pendeltågstrafiken under fredagen den 26 maj. Resenärer ombeds vara medvetna om att pendeltågen kommer att gå med kraftigt reducerad trafik under dagen. Denna åtgärd beror på den aktuella bristen på personal.

karnkraft_m_topp

Morgonkollen

Notiser Morgonkollen med märsta.nu - 26 maj: Väder, kollektivtrafik, blåljus och trafikuppdateringar,

pantamera_avc_helsida

Nu invigs Tandvårdshuset i Sigtuna

Nyheter Tandvårdshuset i Sigtuna inviger sina nyrenoverade lokaler idag, den 25 maj. Beläget på Olofsgatan 10 har detta tandvårdshus varit en viktig del av Sigtunas tandvårdssamhälle sedan slutet av 1990-talet. Innan det fungerade lokalerna som både en läkarmottagning och en vårdcentral. År 2020 slogs tre olika tandvårdskliniker samman och bildade den nuvarande verksamheten.

mp_helsida

Dörrarna stängs på pendeltågen för ett bekvämare ombordsklimat

Nyheter Från och med nästa vecka kommer pendeltågsresenärer behöva trycka på dörrknappen för att öppna dörrarna istället för att de öppnas automatiskt. Detta åtgärdas för att skapa ett bekvämare klimat ombord på tågen. För resenärer som behöver stöd eller ledsagning kommer det finnas möjlighet att beställa hjälp.

ica_helsida

Morgonkollen

Notiser Välkommen till Morgonkollen med märsta.nu! Här är de senaste uppdateringarna för dagen.

seniordag_helsida
nrh_sigtuna

Morgonkollen

Notiser Morgonen den 23 maj presenterar märsta.nu en sammanfattning av vädret, trafikförhållandena och de senaste uppdateringarna om kollektivtrafiken.

connys_helsida
EXTRA

Kvinna greps för grov fridskränkning i Märsta

Nyheter Ett brottsoffer lyckades fly från sin bostad för att larma polisen om att hans flickvän hotat och misshandlat honom. Polisen ingrep snabbt och grep gärningspersonen, som nu hålls anhållen misstänkt för grov fridskränkning.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

centrum_outsider_host
ica_outsider
nrh
joes_outsider
pantamera_out
ridskola_2020_outsider
mp_outsider
connys
seniordag_outsider
swedol_outsider