eldsjal2024_pan
Foto: Jamshid Jamshidi

Sigtunabo döms till fängelse för våldtäkt

En man från Sigtuna döms för våldtäkt som skedde i Kungsängen förra året till fängelse i två år och tre månader.

centrum_artikel_host
Sigtunabon och en kvinna som omfattas av sekretess drack tillsammans vid ett tillfälle förra året, de var bekanta med varandra enligt handlingar från domstolen. När de skulle lägga sig så ska sigtunabon ha slagit en handflata i ansiktet på henne och därefter tvingat henne till sex. Mannen somnade därefter och flickan ringde först en vän, därefter polisen.
När patrullen kom till platsen var mannen svårväckt men sen uppstod visst tumult för att gripa honom. Mannen uppgav att han inte minns något från händelsen från att han lade sig på kvällen tills att han vaknade i arresten dagen därpå.
Det är konstaterat att mannen var kraftigt berusad och rätten emotsäger inte den uppgiften, men är än dock ansvarig för händelsen även om han själv uppgav att han saknat uppsåt och att han normalt är en ”fridfull” man. Rätten anser att han var varit tillräckligt medveten för att det ska anses att han handlat med uppsåt och han döms därför för våldtäkt till fängelse i två år och tre månader. Kvinnan får även ett skadestånd av mannen på 115 000 kronor.
pantamera_avc_helsida
eldsjal2024_helsida
mp_helsida_eu
connys_helsida
centrum_host_helsida

EPA-bil körde in i mur i Sigtuna

Blåljus Tidigt på eftermiddagen den 15 april rapporterades en trafikolycka i Sigtuna där en A-traktor påstås ha kört in i en mur längs Drottning Kristinas väg och Stora gatan. Polisen fick larm om händelsen vid 15-tiden på måndagen.

storemore_helsida
steningekompani_helsida

Nu har akutskolan öppnat

Nyheter Akutskolan som är en del av kommunledningens tiopunktsprogram har öppnat: - I Sigtuna kommuns skolor ska man känna trygghet och studiero. Att etablera en akutskola är vårt sätt att skapa goda förutsättningar för en trygg tillvaro där förutsättningar ges för att eleverna ska klara grundskolan med godkända betyg, samtidigt som vi får möjlighet att bryta destruktiva beteenden hos de som stör och förstör för andra, säger Mattias Askerson, ordförande i förskole- och grundskolenämnden

Bevakningsbolaget Avarn riskerar böter

Nyheter Transports skyddsombud har slagit larm om bristerna i arbetsmiljön till Arbetsmiljöverket. Efter en inspektion på Arlanda flygplats riskerar bevakningsbolaget Avarn Security böter på upp till 100 000 kronor om inga åtgärder vidtas.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

mp_eu_outsider
centrum_outsider_host
ridskola_2020_outsider
connys
nrh_sigtuna
stentekompani_outsider
pantamera_out
eldsjal2024_out
storemore_out