eu_valet_panorama
Foto: Jamshid Jamshidi/Arkiv

Sigtunabo döms för grovt våld mot tjänsteman

En sigtunabo döms till rättpsykiatrisk vård sedan han misshandlat en ordningsvakt vid Väsby station.

centrum_artikel_host

Ordningsvakter kallades till Väsby station i början av februari sedan en man uppträtt hotfullt på ett tåg mot Märsta. På Väsby station möttes mannen av ett antal ordningsvakter. Efter en kort ordväxling mellan en vakt och mannen så gick mannen till attack och utdelade slag mot ansiktet samt sparkade ner ordningsvakten. Ordningsvakten fick också motta sparkar när han låg ner på marken. Först efter att en vaktkollega lyckats övermanna mannen så upphörde misshandeln.

Mannen döms nu för grovt våld mot tjänsteman. Han uppgav under rätten att han varit psykiskt sjuk vilket en psykiatrisk undersökning också påvisat. Han kan därför inte dömas till fängelse utan istället rättspsykiatrisk vård med särskild utskrivningsprövning, mannen ska även betala cirka 50 000 kronor i skadestånd till vakten.

centrum_host_helsida
bygdensdag_helsida

Sigtunas rådhus fyllde 280 år

Nyheter I lördags firade Sigtuna en viktig milstolpe – det var 280 år sedan Sigtuna Rådhus invigdes av Eric Kihlman den 18 maj 1744. Detta historiska ögonblick markerades av invånarna med glädje och stolthet över stadens rika kulturarv.

Extra

Sigtunas befolkning minskade

Nyheter Sigtuna kommun upplevde en befolkningsminskning med 31 personer under första kvartalet 2024, vilket är den största minskningen under ett kvartal på hela 2000-talet. Trots att fler barn föddes än personer dog, var det fler som flyttade från kommunen än till den, vilket resulterade i en minskning av invånarantalet.

seniormassa_pan
connys_helsida
eldsjal2024_helsida
pantamera_avc_helsida
mp_helsida_eu

Sveriges Lärare larmar: För stora barngrupper

Nyheter Enligt nya rapporter är över hälften av alla barngrupper i förskolan i Sverige större än de rekommenderade riktlinjerna. I Sigtuna kommun är 67 procent av de åldersindelade barngrupperna för stora, vilket är en ökning jämfört med föregående år. Sveriges Lärare kräver nu att regeringen lagstiftar om barngruppernas storlek för att säkerställa barnens välbefinnande och pedagogiska kvalitet.

Axelssons motion om lustgasförbud får stöd

Politik Kommunstyrelsen har ett viktigt steg i kampen mot missbruk av lustgas genom att bifalla Socialdemokraternas motion om förbud mot dess användning i berusningssyfte. Förslaget, framlagt av Marie Axelsson (S), har stöd från kommunstyrelsen, där Moderaterna har majoritet tillsammans med Sverigedemokraterna, Kristdemokraterna och Samling för Sigtuna.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

eu_valet_outsider
bygdensdag_outsider
nrh_sigtuna
connys
seniormassa_outsider
ridskola_2020_outsider
eldsjal2024_out
centrum_outsider_host
mp_eu_outsider
pantamera_out