eldsjal2024_pan
Harnebring från tidigare uppdrag i KanadaFoto: Skärmdump/TSN

Sigtunabo dömde JVM-final

JVM-finalen för några veckor sedan dömdes av sigtunabon Adreas Harnebring som tillvardags även dömer i SHL.

centrum_artikel_host

Andreas Harnebring är en av landets bästa domare och dömer som ordinarie i SHL. Under jul- och nyår var han även i Kanada för att döma JVM. Ett bevis på att han var en av turneringens bästa domare var att han fick uppdrag att döma självaste finalen.

Nästan 11 000 åskådare såg matchen på plats och miljoner i tv-soffan.
– På sin höjd var det tio personer som höll på Tjeckien. Det var ett otrolig drag i arenan. Ljudnivån när Kanada avgjorde är något jag aldrig har upplevt. Det var som explosion av glädje och lättnad. Häftigt att få uppleva den ljudkulissen, samtidigt som man såklart kände för Tjeckien som gjorde en bra match, berättar Harnebring för SHL.se

Väl på plats i Kanada var det ett lyckat mästerskap. Men vägen dit var turbulent och Andreas fick tillsammans med två andra kollegor tillbringa julen på Manhattan på grund av snöovädret som drog in över USA. Därefter blev det fyra gruppspelsmatcher, en kvartsfinal, en nedflyttningsmatch och finalen.
– Det var många andra duktiga domare på plats och de hade låtit ganska tuffa i några av matchutvärderingarna innan. Jag hade inte riktigt den där känslan att jag hade gjort någon riktigt fullträff. Det var något litet misstag i varje match. Inga stora grejer, men några små grejer. Jag var hyfsat nöjd, men jag kände ändå att jag kunde lite mer. Det var kul att det gick ändå, säger Harnebring.

Andreas har tidigare varit på en del IIHF-turneringar som J18 och J20. Han har aldrig tidigare fått en final dock. Efter finalen fick han ta emot en statyett från IIHF som bevis på att han dömt matchen.
– Även om jag inte hade fått finalmatchen hade det varit en väldigt rolig upplevelse. Tidigare när jag har åkt iväg på turneringar har jag haft ganska höga målsättningar. Jag har siktat på finalmatcher och när jag inte har fått den har jag åkt hem väldigt besviken. Nu sa jag till mig själv att försöka njuta, ta en match i taget och mer låta det bli vad det blir. Och det blev ganska lyckat, uppger Harnebring enligt SHL.se

helgens matcher

Så spelar bygdens lag

Fotboll Redan på fredagskvällen var två av bygdens lag igång. Märsta IK spelade 1-1 mot Roslagsbro och Sigtuna IF vann borta i Uppsala mot Gränby.

pantamera_avc_helsida
division 3

Oavgjort för Märsta IK i Upplandsderbyt

Fotboll En spännande match utspelades på Midgårdsvallen i Märsta när Märsta IK mötte Roslagsbro i Division 3 Norra Svealand. Matchen slutade oavgjort, 1-1, efter en intensiv kamp på planen.

Fler ska lockas till aktivitet och idrott

Sport Region Stockholm har skapat en plan för att få fler människor att vara aktiva och idrotta. Målet är att göra befolkningen friskare, stärka gemenskapen och göra Stockholm ännu mer attraktivt.

eldsjal2024_helsida

RA19 Herrjuniorer klara för SM-slutspel

Innebandy RA19:s herrjuniorer kommer helgen 19-21 april att göra upp om SM-titeln i IFU Arena, Uppsala: - Vi har som lag haft en väldigt bra säsong där vi endast förlorat en match, säger lagkapten William Christoffersen.

centrum_host_helsida

Rosenberg vann Serbia Open

Sport I helgen deltog Kim Taekwondo i den prestigefyllda Världsrankingtävlingen Serbia Open i Belgrad med tre tävlande i spetsen. Två av dem tävlar fortfarande för att säkra en plats i landslaget inför det kommande EM i Albanien.

mp_helsida_eu
helgens matcher

Nu är serierna igång

Fotboll Bygdens lag har inlett seriespelet. De regionala serierna förra veckan och de lokala nu i helgen. Redan på fredagskvällen vann Sigtuna IF på Prästängarna mot Frösunda med 6-2!

storemore_helsida
division 3

MIK inledde Division 3 med seger

Fotboll Märsta IK inledde Division 3-säsongen med en imponerande seger på hemmaplan mot Gamla Upsala. Trots en utvisning lyckades laget säkra en 2-0-vinst, med mål av Mass Khan och Benjamin Suskic.

connys_helsida
kvalextra!

Skånela skrällde i Kungsbacka och skaffade sig matchboll

Handboll Skånela fortsätter sin imponerande framfart i kvalet till Handbollsligan genom att vinna den andra kvalmatchen mot Aranäs och därmed ta ledningen med 2-0 i matcher. Matchen, som hölls i Kungsbacka sporthall, bjöd på spänning från början till slut inför 571 åskådare.

kvalextra

Skånela möter Aranäs i kvalet

Handboll På torsdagen blev det klart att Skånela IF:s herrar står inför en spännande utmaning då de möter HK Aranäs i kvalet till handbollsligan.

damallsvenskan

Klart nederlag i derbyt: Vi går inte 100 procent

Handboll Skånela föll i derbyt mot Tyresö på söndagen med 32-27 i Vikingahallen: - Tyresö är duktiga och kliniska i sina val jämfört med sina tidigare matcher, de vinner rättvist, sa assisterande tränaren Sara Hornö till märsta.nu.

herrallsvenskan

Derbyseger för Skånela

Handboll Skånela säkrade en imponerande seger i det hett omdiskuterade Stockholmsderbyt mot Tyresö på måndagskvällen, med en övertygande vinst på 32-27.

damallsvenskan

Skånela vann trots tappad storledning

Handboll Skånela tar sin tredje seger i Damallsvenskan efter 27-26 mot Kroppskultur: - Spelar vi som vi gör i första så har vi i Damallsvenskan att göra, sa tränare Jimmy Karlsson.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

nrh_sigtuna
centrum_outsider_host
mp_eu_outsider
storemore_out
eldsjal2024_out
ridskola_2020_outsider
connys
pantamera_out