centrum_panorama_hostshopping
Harnebring från tidigare uppdrag i KanadaFoto: Skärmdump/TSN

Sigtunabo dömde JVM-final

JVM-finalen för några veckor sedan dömdes av sigtunabon Adreas Harnebring som tillvardags även dömer i SHL.

centrum_artikel_host

Andreas Harnebring är en av landets bästa domare och dömer som ordinarie i SHL. Under jul- och nyår var han även i Kanada för att döma JVM. Ett bevis på att han var en av turneringens bästa domare var att han fick uppdrag att döma självaste finalen.

Nästan 11 000 åskådare såg matchen på plats och miljoner i tv-soffan.
– På sin höjd var det tio personer som höll på Tjeckien. Det var ett otrolig drag i arenan. Ljudnivån när Kanada avgjorde är något jag aldrig har upplevt. Det var som explosion av glädje och lättnad. Häftigt att få uppleva den ljudkulissen, samtidigt som man såklart kände för Tjeckien som gjorde en bra match, berättar Harnebring för SHL.se

Väl på plats i Kanada var det ett lyckat mästerskap. Men vägen dit var turbulent och Andreas fick tillsammans med två andra kollegor tillbringa julen på Manhattan på grund av snöovädret som drog in över USA. Därefter blev det fyra gruppspelsmatcher, en kvartsfinal, en nedflyttningsmatch och finalen.
– Det var många andra duktiga domare på plats och de hade låtit ganska tuffa i några av matchutvärderingarna innan. Jag hade inte riktigt den där känslan att jag hade gjort någon riktigt fullträff. Det var något litet misstag i varje match. Inga stora grejer, men några små grejer. Jag var hyfsat nöjd, men jag kände ändå att jag kunde lite mer. Det var kul att det gick ändå, säger Harnebring.

Andreas har tidigare varit på en del IIHF-turneringar som J18 och J20. Han har aldrig tidigare fått en final dock. Efter finalen fick han ta emot en statyett från IIHF som bevis på att han dömt matchen.
– Även om jag inte hade fått finalmatchen hade det varit en väldigt rolig upplevelse. Tidigare när jag har åkt iväg på turneringar har jag haft ganska höga målsättningar. Jag har siktat på finalmatcher och när jag inte har fått den har jag åkt hem väldigt besviken. Nu sa jag till mig själv att försöka njuta, ta en match i taget och mer låta det bli vad det blir. Och det blev ganska lyckat, uppger Harnebring enligt SHL.se

centrum_host_helsida
humbacken_helsida
hockeyettan

Wings föll i Borlänge

Ishockey Wings föll med 4-2 borta mot Borlänge och noterade därmed tredje förlustren på de senaste fyra matcherna.

oppethus_helsida_2023
hockeyettan

Wings tillbaka i vinnarspåret

Ishockey Wings besegrade Vännäs med 4-1 på söndagen men siffrorna är en aning missvisande, Viktor Andersson i målet svarade nämligen för hela 32 räddningar.

pantamera_avc_helsida
damallsvenskan

Många missar när Skånela föll

Handboll AIK besegrade Skånela under lördagen med klara 26-19 i Vikingahallen. - Överlag gör vi ingen dålig match, vi spelar ganska bra framåt men får inte hål på Catrin (Axelsson, AIK:s målvakt, reds anm), sa tränare Fredrik "Chippen" Söderberg.

moderat_pan_helsida
defacto_helsida

Niklas Söderberg till anrika klubben

Fotboll Märsta IK-fostrade Niklas Söderberg som spelat i Superettan i Brage den gångna säsongen är klar för Öster i Växjö: - Det känns fantastiskt kul att vara på plats och jag ser fram emot att vara med på resan mot Allsvenskan, säger Niklas i ett uttalande till Östers hemsida.

connys_helsida
herrallsvenskan

Klar seger för Skånela

Handboll Skånela tog en klar seger mot IFK Ystad i Vikingahallen: - Vi går till jul som trea och det ska vi vara nöjda med, sa tränare Jimmy Karlsson efter matchen.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

nrh
swedol_outsider
pantamera_out
ridskola_2020_outsider
connys
humbacken_outsider
centrum_outsider_host
oppethus_agy_2023_outsider