valstadagen_pan
Harnebring från tidigare uppdrag i KanadaFoto: Skärmdump/TSN

Sigtunabo dömde JVM-final

JVM-finalen för några veckor sedan dömdes av sigtunabon Adreas Harnebring som tillvardags även dömer i SHL.

centrum_artikel_host

Andreas Harnebring är en av landets bästa domare och dömer som ordinarie i SHL. Under jul- och nyår var han även i Kanada för att döma JVM. Ett bevis på att han var en av turneringens bästa domare var att han fick uppdrag att döma självaste finalen.

Nästan 11 000 åskådare såg matchen på plats och miljoner i tv-soffan.
– På sin höjd var det tio personer som höll på Tjeckien. Det var ett otrolig drag i arenan. Ljudnivån när Kanada avgjorde är något jag aldrig har upplevt. Det var som explosion av glädje och lättnad. Häftigt att få uppleva den ljudkulissen, samtidigt som man såklart kände för Tjeckien som gjorde en bra match, berättar Harnebring för SHL.se

Väl på plats i Kanada var det ett lyckat mästerskap. Men vägen dit var turbulent och Andreas fick tillsammans med två andra kollegor tillbringa julen på Manhattan på grund av snöovädret som drog in över USA. Därefter blev det fyra gruppspelsmatcher, en kvartsfinal, en nedflyttningsmatch och finalen.
– Det var många andra duktiga domare på plats och de hade låtit ganska tuffa i några av matchutvärderingarna innan. Jag hade inte riktigt den där känslan att jag hade gjort någon riktigt fullträff. Det var något litet misstag i varje match. Inga stora grejer, men några små grejer. Jag var hyfsat nöjd, men jag kände ändå att jag kunde lite mer. Det var kul att det gick ändå, säger Harnebring.

Andreas har tidigare varit på en del IIHF-turneringar som J18 och J20. Han har aldrig tidigare fått en final dock. Efter finalen fick han ta emot en statyett från IIHF som bevis på att han dömt matchen.
– Även om jag inte hade fått finalmatchen hade det varit en väldigt rolig upplevelse. Tidigare när jag har åkt iväg på turneringar har jag haft ganska höga målsättningar. Jag har siktat på finalmatcher och när jag inte har fått den har jag åkt hem väldigt besviken. Nu sa jag till mig själv att försöka njuta, ta en match i taget och mer låta det bli vad det blir. Och det blev ganska lyckat, uppger Harnebring enligt SHL.se

joes-helsida

Fredman når kvalgränsen för EYOF med imponerande diskuskast

Friidrott Ludvig Fredman, en talangfull idrottare från IFK Märsta, har banat väg för sig själv till Europeiska Ungdoms Olympiaden (EYOF) genom att överträffa kvalgränsen i diskus vid inte en, utan två olika tillfällen. Med sina imponerande kast har Fredman satt sig i en stark position inför uttagningen som kommer att äga rum i början av juli.

Tre poäng av William när Vegas nådde final

Ishockey William Karlsson är i final för andra gången på sex år: - Det känns helt fantastiskt. Man är verkligen glad. Det är för att få spela hockey i juni man krigar hela säsongen, säger William till Aftonbladet.

connys_helsida
elon_helsida
helgens matcher

Så spelar bygdens lag

Fotboll Ännu en helg är här! Det finns gott om spännande matcher att kika på runt om i kommunen

centrum_host_helsida
mp_helsida
Wenngarns_cafe_helsida
division 3

MIK:s förlustfria svit bröts på Midgårdsvallen

Fotboll Märsta IK noterade första förlusten sedan premiären mot GUSK i en spännande match på Midgårdsvallen. Efter en stark segerrad på fem matcher kämpade Märsta IK mot GUSK, men GUSK lyckades ta hem segern med 3-1.

nrh_sigtuna
pantamera_avc_helsida

William Karlsson har blivit pappa

Ishockey Märstasonen och Vegasstjärnan William Karlsson hann med att bli pappa och sen besegra världens bästa hockeyspelare Connor McDavid i den femte matchen i kvartsfinalen i Stanley Cup: - Det var onekligen 24 unika timmar och den här segern får väl ses som en ”cherry on the top”, sa Karlsson till Aftonbladet.

division 4

Storförlust för RIK efter miserabel andra halvlek

Fotboll Roserbergs IK fortsätter att ha det tufft i Division 4 Uppland och befäster sin position som jumbo i tabellen efter ännu en förlust. Under fredagskvällen mötte de Håbo FF på Råbergsvallen, och det var Håbo som tog hem segern med en överlägsen 4-0 vinst. För Rosersberg var det den fjärde raka förlusten och laget har nu bara mäktat med att göra ett enda mål under sina fyra senaste matcher.

defacto_helsida

Oavgjort för Märsta IK mot bottenlaget

Fotboll Märsta IK ställdes mot Västerås IK i en spännande match i Division 3 Norra Svealand. Märsta kom in i matchen med en imponerande svit av fyra raka matcher utan förlust och hoppades på att fortsätta sin fina form. Västerås IK å andra sidan befann sig i den nedre delen av tabellen inför mötet.

valstadagen

Olivia Jansson imponerar på judotävlingar

Fotboll Olivia Jansson, en framstående medlem av Knivsta Judoklubb, har gjort enastående prestationer på senaste judotävlingarna. Med flera framstående placeringar och medaljer visar Olivia på sin imponerande talang och dedikation inom sporten.

Klubbmästerskap hos SBRF

Ridning 17 ekipage tävlade i tre klasser vid klubbmästerskapet i hoppning 2023 som hölls hos Sigtunabygdens ryttarförening under helgen. Deltagarna bedömdes utifrån deras stil och teknik under hoppningen.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

student_outsider
centrum_outsider_host
valstadagen_outsider
wenngarn_outsider
nrh
joes_outsider
mp_outsider
ridskola_2020_outsider
connys
swedol_outsider
pantamera_out