vinter_pan
Harnebring från tidigare uppdrag i KanadaFoto: Skärmdump/TSN

Sigtunabo dömde JVM-final

JVM-finalen för några veckor sedan dömdes av sigtunabon Adreas Harnebring som tillvardags även dömer i SHL.

centrum_artikel_host

Andreas Harnebring är en av landets bästa domare och dömer som ordinarie i SHL. Under jul- och nyår var han även i Kanada för att döma JVM. Ett bevis på att han var en av turneringens bästa domare var att han fick uppdrag att döma självaste finalen.

Nästan 11 000 åskådare såg matchen på plats och miljoner i tv-soffan.
– På sin höjd var det tio personer som höll på Tjeckien. Det var ett otrolig drag i arenan. Ljudnivån när Kanada avgjorde är något jag aldrig har upplevt. Det var som explosion av glädje och lättnad. Häftigt att få uppleva den ljudkulissen, samtidigt som man såklart kände för Tjeckien som gjorde en bra match, berättar Harnebring för SHL.se

Väl på plats i Kanada var det ett lyckat mästerskap. Men vägen dit var turbulent och Andreas fick tillsammans med två andra kollegor tillbringa julen på Manhattan på grund av snöovädret som drog in över USA. Därefter blev det fyra gruppspelsmatcher, en kvartsfinal, en nedflyttningsmatch och finalen.
– Det var många andra duktiga domare på plats och de hade låtit ganska tuffa i några av matchutvärderingarna innan. Jag hade inte riktigt den där känslan att jag hade gjort någon riktigt fullträff. Det var något litet misstag i varje match. Inga stora grejer, men några små grejer. Jag var hyfsat nöjd, men jag kände ändå att jag kunde lite mer. Det var kul att det gick ändå, säger Harnebring.

Andreas har tidigare varit på en del IIHF-turneringar som J18 och J20. Han har aldrig tidigare fått en final dock. Efter finalen fick han ta emot en statyett från IIHF som bevis på att han dömt matchen.
– Även om jag inte hade fått finalmatchen hade det varit en väldigt rolig upplevelse. Tidigare när jag har åkt iväg på turneringar har jag haft ganska höga målsättningar. Jag har siktat på finalmatcher och när jag inte har fått den har jag åkt hem väldigt besviken. Nu sa jag till mig själv att försöka njuta, ta en match i taget och mer låta det bli vad det blir. Och det blev ganska lyckat, uppger Harnebring enligt SHL.se

ica_helsida
nrh_sigtuna
slottsby_helsida
pantamera_avc_helsida

Lindqvist tar över som herrtränare

Handboll Skånela IF presenterar idag Tim Lindqvist som den nya ansvariga tränaren för herrlaget efter Mattias Flodman. Lindqvist kommer att leda laget under säsongerna 24/25 och 25/26.

defacto_helsida

Wings bryter med David Lundmark

Ishockey David Lundmark, en långvarig figur i Wings organisation, går skilda vägar med A-laget. Beslutet, meddelat av sportchefen Björn Danielsson, innebär att Lundmark inte kommer att vara en del av A-lagets stab under resten av säsongen.

allsvenskan

Dubbla segrar för Skånela i helgen

Handboll Vikingahallen kokade av glädje när Skånelas damer säkrade säsongens första seger mot Alingsås, följt av herrlagets ansträngda men avgörande seger mot Drott.

oppethus_dec
joes-helsida
EXTRA

Lokala framgångar i elitfotbollen

Fotboll Daniel Söderberg blev på lördagen med om att spela upp Sandvikens IF i Superettan. Brodern Niklas spelar sedan tidigare i Öster som slutade fyra. Dessutom är Elias Hadaya kvalklar för Utsikten mot BP.

Guld för Rosenberg i prestigefylld tävling

kampsport I helgen hölls Swedish Open G1 i Fyrishov, Uppsala för första gången, och evenemanget markerade en imponerande samling av världens bästa taekwondoutövare. Deltagare från hela världen, inklusive världs- och olympiska mästare, samlades för att tävla i denna prestigefyllda världsrankingtävling.

storemore_helsida
connys_helsida

Triathlonstart i Arlandastad

Sport Svenska Triathlonförbundet har officiellt presenterat de första SM-tävlingarna för 2024, och det blir ett spännande år med två av triathlons mest klassiska lopp samt en relativt ny men omtyckt tävling. Säsongen kickar igång med Arlandastad Duathlon den 1 maj, som kommer att vara värd för SM och RM i duathlon.

herrallsvenskan

Skånela Besegrar VästeråsIrsta

Handboll I en spännande match i Herrallsvenskan stod Skånela som segrare när de besegrade VästeråsIrsta med slutresultatet 29-26. Matchen bjöd på en imponerande insats från båda lagen, och Skånela lyckades säkra segern med en stark forcering under den sista delen av matchen.

vinter_helsida
hockeyettan

Wings-Enköping 4-1: Tredje Raka Segern för Wings

Ishockey Wings tog ännu en imponerande seger i Hockeyettan Östra när de besegrade Enköping med 4-1 i en spännande match som höll fansen på sina tår under hela spelet. Detta är Wings tredje raka seger och visar att laget är i fin form.

Nya framgångar för Kim Taekwondo

kampsport Under lördagen avslutades Svenska Cupen 3 i Linköping, den sista tävlingen innan de svenska mästerskapen, SM, och en avgörande uppladdning inför uttagningen av landslaget.

EXTRA

Flodman lämnar Skånela

Handboll Skånela IF meddelar att Mattias Flodman inte kommer att leda Skånela IF:s herrlag efter säsongen. Han har nyligen skrivit på för Handbollsligalaget Alingsås HK, en klubb han tidigare kom ifrån för 2,5 år sedan.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

joes_outsider
swedol_outsider
connys
oppethus_out
storemore_out
ridskola_2020_outsider
pantamera_out
nrh
ica_outsider
slottsby_outsider
vinter_outsider