sap_feb_pan
Nocean med fotografering på WenngarnFoto: Pressbild

Sigtunaband släpper nytt

Nocean med flera bandmedlemmar från Sigtuna har under coronapandemin spelat in en Metal-Musikal.

centrum_artikel_host

12:e februari släpper Nocean singeln ”The Phantom”. Bandet har flera medlemmar från Sigtuna och under pandemin har man ägnat sig åt att spela in ett nytt album som beskrivs som en ”Metal-Musikal”.
– Låten “The Phantom” handlar om att fången i sitt eget inre, om att ha en demon som ständigt följer efter. Musikvideon är inspelad både i vår hemstudio och i området kring Wenngarns slott i Sigtuna, säger sångerskan Hanna Olsson.

Till hösten har man bokat in spelningar för teaterscener. Hemsökt teater står på schemat. Bandet har klar sig utan skivbolag som en medveten strategi. Man har hittat fans via sociala medier, första albumet fick man hjälp av skivbolag men nu producerar man själva.
– Att ha skivbolag är lyxigt men det kan också göra att man inte får göra det man brinner för fullt ut. Vi vill inte ha skivbolag just nu, det är vi alla överens om. Kanske i framtiden, men just nu kör vi själva, det funkar väldigt bra, berättar Hanna Olsson.

Nytt för detta album är att man också har nya medlemmar i bandet.
– Förutom att vi utvecklas musikaliskt så får vi både ny energi och nya influenser. Jonas Pettersson som är vår nya trummis kommer från den lite mer progressiva sidan av metal och självklart smyger han in flera udda taktarter här och där! Hampus på bas har både tyngre metal och pop i bagaget och det är ju det här som är så grymt med att skriva musik tillsammans, uppger Hanna Olsson, själv boende i Sigtuna.

funkisfest_helsida
fritidsbanken_sportlov

Märstaborna bland de största semmelfrossarna

Nöjesnyheter Semlans magi sprider sig över landet när semmelperioden äntligen är här. Enligt Coops senaste rapport om semmelkonsumtionen är det ingen tvekan om att märstaborna gillar att frossa i det klassiska bakverket. Över två miljoner semlor försvann från Coops butiker under 2023, och även i år förväntas efterfrågan vara hög.

centrum_host_helsida

Nu ändras bidragen inom kultur- och fritid

Kulturnyheter Sigtuna kommun planerar för betydande förändringar i kultur- och fritidsbidragen för att främja ökat fokus på kultur och göra stödet mer ändamålsenligt. Beslutet togs under kultur- och fritidsnämndens senaste sammanträde, och förändringarna kommer särskilt att påverka bidragen inom kulturområdet.

Märstabo vann 1,7 miljoner på Lotto

Nöjesnyheter Två lyckliga invånare, en från Haninge och en från Märsta, kan nu skatta sig som miljonvinnare efter Lottos lördagsdragning. Båda spelarna matchade alla sju nummer och belönades med imponerande vinster på exakt 3 411 047 kronor var.

connys_helsida

Ökat intresse för odling hos Herresta lada

Kulturnyheter I en tid av allmän oro och osäkerhet har intresset för odling och självförsörjning ökat markant. Hemarbete och en strävan efter en mer hållbar livsstil bidrar troligen till denna ökning. Herresta Lada, som redan har en populär odlingskurs, upplever nu ökat tryck på grund av den ökade efterfrågan på lokal matproduktion.

pantamera_avc_helsida

Många besökte Sigtuna museum 2024

Kulturnyheter Sigtuna Museum har under 2023 attraherat rekordmånga besökare med spännande vikingasilver och kunniga guider. Över hundratusen nyfikna invånare och andra besökare har utforskat museets utställningar, där Vikingasilvret, inkluderande Professorsskatten och Sundvedaskatten med över 600 silvermynt, var en särskilt populär attraktion.

spedition_helsida
jullov

Detta kan du göra under jullovet

Nöjesnyheter Med jullovet i antågande är det dags att planera för roliga aktiviteter för hela familjen. Oavsett intresse eller ålder finns det ett brett utbud av aktiviteter att välja mellan runt om i kommunen.

skridskodisco_helsida
julen 2023

Julklappsinsamlingen i väcker stort engagemang

Märstafolket Under pandemin spelade julklappsinsamlingen en roll för att skapa glädje och sammanhållning i Sigtuna kommun. För tredje året i rad har projektet blivit en central aktivitet för att stötta och glädja deltagare, särskilt med tanke på de utmaningar som isolering och oro för Covid har skapat.

steningekompani_helsida
sportlov

Julmarknad i Herresta Lada

Nöjesnyheter Julmarknaden på Herresta Lada i Odensala är redo att välkomna besökare för ännu ett år av julglädje och lokal hantverksskönl. Sedan över två decennier har denna marknad varit ett populärt resmål för lokalinvånare och besökare under adventssöndagarna innan julafton.

Fotoutställningen ”Ofiltrerat” till Valsta

Kulturnyheter Stockholms läns museum kommer att arrangera en fotoutställning kallad "Ofiltrerat" på tre platser runt Stockholms län under november och december. De tre platserna som kommer att vara värdar för utställningen är Roslagsmuseet i Norrtälje, Torekällberget i Södertälje och ValstaKonst i Valsta.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

centrum_outsider_host
connys
ridskola_2020_outsider
funkisfest_outsider
stentekompani_outsider
spedition_outsider
skridskodisco_outsider
nrh_sigtuna
pantamera_out