centrum_panorama_hostshopping
Nocean med fotografering på WenngarnFoto: Pressbild

Sigtunaband släpper nytt

Nocean med flera bandmedlemmar från Sigtuna har under coronapandemin spelat in en Metal-Musikal.

centrum_artikel_host

12:e februari släpper Nocean singeln ”The Phantom”. Bandet har flera medlemmar från Sigtuna och under pandemin har man ägnat sig åt att spela in ett nytt album som beskrivs som en ”Metal-Musikal”.
– Låten “The Phantom” handlar om att fången i sitt eget inre, om att ha en demon som ständigt följer efter. Musikvideon är inspelad både i vår hemstudio och i området kring Wenngarns slott i Sigtuna, säger sångerskan Hanna Olsson.

Till hösten har man bokat in spelningar för teaterscener. Hemsökt teater står på schemat. Bandet har klar sig utan skivbolag som en medveten strategi. Man har hittat fans via sociala medier, första albumet fick man hjälp av skivbolag men nu producerar man själva.
– Att ha skivbolag är lyxigt men det kan också göra att man inte får göra det man brinner för fullt ut. Vi vill inte ha skivbolag just nu, det är vi alla överens om. Kanske i framtiden, men just nu kör vi själva, det funkar väldigt bra, berättar Hanna Olsson.

Nytt för detta album är att man också har nya medlemmar i bandet.
– Förutom att vi utvecklas musikaliskt så får vi både ny energi och nya influenser. Jonas Pettersson som är vår nya trummis kommer från den lite mer progressiva sidan av metal och självklart smyger han in flera udda taktarter här och där! Hampus på bas har både tyngre metal och pop i bagaget och det är ju det här som är så grymt med att skriva musik tillsammans, uppger Hanna Olsson, själv boende i Sigtuna.

fritidsbanken_helsida
centrum_host_helsida

Succé för runmålningen vid S:t Lars ruin

Kulturnyheter En magisk kväll utspelade sig vid S:t Lars kyrkoruin i Sigtuna när runolog Magnus Källström från Riksantikvarieämbetet fyllde i Anundstenens inskriptioner med färg. Sakta men säkert trädde de gamla tecknen fram igen, de runor som Anund lät göra för över 1000 år sedan.

Arkeologiska mynt från Sigtuna ställs ut i Spanien

Kulturnyheter Den 12 juli öppnar utställningen ”A Viking Life” på Museo Centro Gaiás vid kulturcentret i Santiago de Compostela, Spanien. Utställningen kommer att visa upp 38 föremål lånade från Historiska museet i Sverige, inklusive föremål från Sigtuna.

connys_helsida
brobygget_2024

Feelgoodfestivalen i Sigtuna: En hyllning till Feelgoodlitteraturen

Nöjesnyheter Läsandet och lyssnandet av feelgoodlitteratur ökar för varje år, och för att hylla denna växande genre har Feelgoodfestivalen och tävlingen Årets feelgood etablerats. Festivalen äger rum i Sigtuna lördagen den 17 augusti, och bjuder på en dag fylld av litterära upplevelser och inspirerande möten.

pantamera_avc_helsida

Nytt konstverk invigs i Märsta Centrum

Kulturnyheter Invigningen av Märsta Centrums nya konstverk, som ursprungligen skulle ha ägt rum den 25 maj, har nu blivit framflyttad till den 16 juni kl. 12:00. Invigningen kommer att ske i samband med Märsta Centrums sommarfest.

uppdaterad Philip Alouch Årets Eldsjäl i Valsta

Märstafolket Philip Alouch, en välkänd och uppskattad profil i Valsta, har utsetts till Årets Eldsjäl av Vi är Valsta. Alouch, som föddes och växte upp i Valsta, känner sig hedrad över att ha blivit både nominerad och utvald för denna utmärkelse. Trots att han ogärna står i centrum, är han tacksam över erkännandet.

vårfester

Vårfester runt om i kommunen

Nöjesnyheter Lördagen 25 maj är det Vårfest runt om i kommunen med Kulturskolans dag i Sigtuna och Märsta, Mellan Hägg och Syren samt Bygdens Dag i Österby. Dessvärre ställdes Vårfesten i Märsta Centrum in med kort varsel.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

ridskola_2020_outsider
centrum_outsider_host
fritidsbanken_outsider
brobygget_outsider
pantamera_out
connys
klara_outsider