moderat_pan_nov
Foto: Nocean/Pressbild

Sigtunaband ger gotisk rockföreställning på Kulturum

Nocean med bandmedlemmar från Sigtuna bjuder på en konsert i Kulturum: - Hårdrock brukar inte spelas för sittande publik, men vi vill göra så, säger sångerskan Hanna Olsson.

centrum_artikel_host

Nocean med bandmedlemmar från Sigtuna kommer att spela upp gotiska rockföreställningen Aurora: The weight of shadow 25:e februari i Kulturum i Märsta. Föreställningen består av musik, animerade filmsekvenser och öven teater. Hittills har den spelats på 13 teatrar runt om i landet.
– Innan Covid-19 ens fanns så började vi fundera på hur vi kunde tänka utanför boxen med vilka scener vi skulle spela på. Samt vilken riktning vi ville åt – så då landade vi i att vi ville göra filmisk metal med livekonserter på teaterscener runtom i landet. Hårdrock brukar inte spelas för sittande publik, men vi vill göra så, säger sångerskan Hanna Olsson.

Fotnot: Märsta.nu uppgav tidigare att det var en gratiskonsert. Det var felaktigt. Biljetter finns till försäljning.

defacto_helsida

Sigtunabo ger ut ny bok om skolan

Kulturnyheter Sigtunabon John Steinberg som är fil.dr. i pedagogik vid Uppsala Universitet har gett ut en ny bok som vänder sig till lärare "Elevers lärande - Handledning i klassrummet".

humbacken_helsida

Arlandasamlingars arkiv hamnar i Gävle

Kulturnyheter Järnvägsmuseet i Gävle får en del av Arlandasamlingarna: - Det är mest praktiskt eftersom vi har ytterligare ett arkiv här, det vill säga det järnvägshistoriska, säger Kjell Åström, samlingschef, till SVT Gävleborg.

oppethus_helsida_2023
moderat_pan_helsida
pantamera_avc_helsida
connys_helsida
centrum_host_helsida
idol 2022

Albin föll i finalen

Nöjesnyheter Albin Tingwall räckte inte till i Idolfinalen utan fick ge sig mot Nike Sellmar: - Det gick inte att vinna mot Nike, det visste jag ju när jag fick reda på att jag skulle till final med henne, sa Albin till Aftonbladet.

Silverskatter ställs ut igen

Kulturnyheter Olika silverskatter ställs ut igen på Sigtuna Museum 1:a december: - Vikingatiden är ett begrepp laddat av spänning och äventyr. Med effektivare skepp och goda kontaktnät gav sig skandinaver ut på långa resor för handel och plundring. Om detta berättar vi i vår nya utställning, säger Ted Hesselbom, museichef för Sigtuna Museum & Art.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

ridskola_2020_outsider
nrh
oppethus_agy_2023_outsider
humbacken_outsider
swedol_outsider
connys
centrum_outsider_host
pantamera_out