eu_valet_panorama
Sigtuna är tvåa i runstenstoppenFoto: Destination Sigtuna

Sigtuna tvåa i runstenstoppen

Man kan tro att Sigtuna med sin känd koppling till Vikingatiden ska ha flest runstenar i landet men så är inte fallet.

centrum_artikel_host

Sveriges runstenstätaste kommun är faktiskt Upplands-Väsby och inte Sigtuna. I Väsby finns 103 runinskrifter per kvdartamil medan det i Sigtuna finns 79 enligt Mitt i Väsby som tagit del av Runverkets siffror. Förklaringen till att det varken är Sigtuna eller Vallentuna som är runstenstätast är att det är en ny administrativ indelning där man tidigare delade in områden i härad. Nu är det indelat i kommuner, på så sätt fick Vallentuna in delar av Väsby i sitt härad.

Efter Sigtuna kommer Vadstena, 66, och Täby, 61.

vårfester

Vårfester runt om i kommunen

Nöjesnyheter Lördagen 25 maj är det Vårfest runt om i kommunen med Kulturskolans dag i Sigtuna och Märsta, Mellan Hägg och Syren samt Bygdens Dag i Österby. Dessvärre ställdes Vårfesten i Märsta Centrum in med kort varsel.

connys_helsida
bygdensdag_helsida
centrum_host_helsida

Nytt koncept för Sigtuna Möte

Nöjesnyheter Sigtuna Möte, en årlig tradition med sina rötter i det sista jordbruksmötet från 1912, tar i år en annorlunda form. Istället för två dagars marknad har arrangörerna valt att koncentrera allt till en enda dag – lördagen den 31 augusti.

Över 700 nya svenska medborgare i kommunen

Kulturnyheter Under 2023 fick över 700 invånare i Sigtuna kommun möjligheten att kalla sig svenska medborgare. För att fira denna viktiga milstolpe bjuder kommunen in till den årliga medborgarskapsceremonin på Borgmästarängen den 6 juni, Sveriges nationaldag.

seniormassa_pan
pantamera_avc_helsida
mp_helsida_eu

Nu träder nya öppettider i kraft

Kulturnyheter Biblioteket i Märstas nya öppettider trädde i kraft under månaden: - Vi förstår att många tycker att det är tråkigt och vi har gjort vårt bästa för att hitta det alternativ som vi hoppas ska påverka våra besökare minst efter att ha studerat besöksstatistiken. Men förändringen kommer självklart ändå att märkas av för våra besökare, det är oundvikligt, säger bibliotekschef Åsa Veghed.

eldsjal2024_helsida

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

centrum_outsider_host
bygdensdag_outsider
nationaldag_outsider
ridskola_2020_outsider
seniormassa_outsider
eu_valet_outsider
connys
eldsjal2024_out
pantamera_out
nrh_sigtuna