kyrka_advent _pan
4 av 10 folkvalda har hoppat av fullmäktige sedan valet 2014

Sigtuna toppar fortfarande avhoppslistan

Ytterligare fyra politiker har sedan i höstas lämnat sina platser i kommunfullmäktige, det framgår av siffror som tidningen Mitt i presenterat. märsta.nu kunde i höstas rapportera om att Sigtuna kommun låg högst när det gäller andel som lämnat fullmäktige, då hade 17 av 51 ledamöter lämnat sedan valet 2014.

centrum_artikel_host

Idag är siffran 21 av 51, det innebär 41 procent enligt tidningen Mitt i. Sigtuna kommun kvarstår som etta i länet med avhopp. Tvåa på listan är Vallentuna med 32 procent och därefter Värmdö med 31 procent. Av grannkommunerna är det 24 procent av ledamöterna som hoppat av i Upplands-Väsby och bara 10 procent i Upplands-bro. I Stockholms läns landsting är det 19 procent som lämnat sina stolar.

Flest inom (V)
När samtliga partiers mandat slås ihop framgår att flest avhopp finns inom Vänsterpartiet med 38 procent, därefter Miljöpartiet 34 procent, Övriga partier 30 procent (ej inkluderat de åtta etablerade). (SD) ligger på 29 procent och (C) på 26 procent. Minst avhopp finns inom (S) och (M) med 21 procent.

centrum_host_helsida

Ljusmanifestation för att uppmärksamma mäns våld mot kvinnor

Notiser En Ljusmanifestation hölls i Valsta i torsdags för att uppmärksamma mäns våld mot kvinnor: - Vi är tacksamma för att varje år få vara med och bidra med en aktiv ståndpunkt mot våldet mot kvinnor och det är en självklarhet för oss att medverka med andra föreningar, organisationer och kommunen kring frågan, sa Sibtain Govani från Shiamuslimska församlingen i Valsta

connys_helsida
pantamera_avc_helsida
moderat_pan_helsida
advent_kyrka_helsida
busshållsplatsmordet

Rättegång utan misstänkt i HD

Notiser Högsta domstolen tog upp Busshållsplatsmordet på tisdagen - Men den misstänkte som är delgiven inställde sig inte då han befaras vara i Sierra Leone.

defacto_helsida
dackskifte_helsida

Uppgraderar vädervarning

Nyheter SMHI uppgraderar vädervarningen för söndagen till en Orange varning gällande Sigtuna kommun och större delen av länet.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

Valet 2022

centrum_outsider_host
dackskifteoutsider
ridskola_2020_outsider
pantamera_out
connys
nrh
kyrka_outsider_advent
swedol_outsider