centrum_panorama_hostshopping
Foto: Daniel Iskander

Sigtuna Stadsnät byter namn

Sigtuna Stadsnät som ska bygga ut fibern i kommunen har bytt namn till IP-Only.

centrum_artikel_host

Det var för två år sedan som Sigtuna Stadsnät fick i uppdrag att bygga ut fibern i kommunen så att alla hushåll och företag till 2020 skulle ha snabbt bredband. En del kommuninvånare var kritiska mot detta då man redan tecknat avtal med andra leverantörer som hann påbörja arbetet innan Sigtuna Stadsnät kom in i bilden. Nu byter man dock namn till IP-Only, något som inte ska påverka verksamheten eller planerna:
– Genom namnbytet blir IP-Only en tydlig avsändare samtidigt som vi behåller det lokala engagemang vilket har varit en av framgångsfaktorerna bakom alla våra fibersatsningar runt om i landet. Vi kommer fortsatt att agera med stark lokal närvaro och samtidigt förmedla att allt hänger ihop i ett rikstäckande nät, säger Camila Buzaglo, kommunikationsdirektör på IP-Only, i ett pressmeddelande.

fritidsbanken_helsida
centrum_host_helsida
mp_tack_helsida
brobygget_2024
pantamera_avc_helsida
connys_helsida

Företagsklimatet anses vara på bättringsvägen

Näringsliv Enligt en nyligen genomförd enkät av Svenskt Näringsliv upplever företagen i Sigtuna kommun ett förbättrat företagsklimat. 154 företag i Sigtuna deltog i undersökningen "Lokalt företagsklimat", som totalt samlade svar från över 3800 företag i Stockholms län. Resultaten visar en positiv utveckling inom flera områden jämfört med föregående år.

Minskad brottslighet prio för sigtunaföretagare

Näringsliv Minskad brottslighet och ökad trygghet står högst på önskelistan för att förbättra företagsklimatet i Sigtuna, enligt Svenskt Näringslivs årliga enkät Lokalt företagsklimat. Enkäten, som omfattar över 3 800 företag i Stockholms län, inklusive 154 från Sigtuna, visar att sex av tio Sigtunaföretag efterlyser satsningar på säkerhet och trygghet.

Arlanda driver på resenärstillväxten hos Swedavia

Näringsliv Under april månad valde över 2,6 miljoner resenärer att använda Swedavias tio flygplatser, enligt ny statistik från Swedavia. Detta representerar en ökning med knappt 1,5 procent jämfört med samma period föregående år. Den fortsatta tillväxten är främst drivet av en stigande efterfrågan på utrikesresor, särskilt från Stockholm Arlanda Airport.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

fritidsbanken_outsider
pantamera_out
nrh_sigtuna
mp_tack_outsider
connys
centrum_outsider_host
ridskola_2020_outsider
brobygget_outsider