centrum_panorama_hostshopping
Sigtuna Sångensemble, Tina Ahlin och Tage DanielssonFoto: Pressbild

Sigtuna Sångensemble gör hyllningskonsert med Tina Ahlin

Sigtuna Sångensemble och Tina Ahlin firar Tage Danielssons födelsedag med konsert på Kulturum i Märsta.

centrum_artikel_host

5:e februari blir det unikt firande av Tage Danielsson med konsert på Kulturum som Tina Ahlin och Sigtuna Sångensemble står. Tina Ahlin har specialkomponerat musik till texterna av Tage Danielsson. Tina är kompositör, sångerska och pianist sedan 30 år tillbaka och har bland annat varit programledare i SVT samt släppt tre studioalbum och två böcker.
– Det här blir andra gången någonsin som denna konsert framförs tillsammans med kör med Tina som solist och bakom pianot. Första gången var i Tage Danielssons födelsestad Linköping säger Krister Persson från Sigtuna Scen & Teater som är arrangör för evenemanget.

fritidsbanken_helsida

Nytt konstverk invigs i Märsta Centrum

Kulturnyheter Invigningen av Märsta Centrums nya konstverk, som ursprungligen skulle ha ägt rum den 25 maj, har nu blivit framflyttad till den 16 juni kl. 12:00. Invigningen kommer att ske i samband med Märsta Centrums sommarfest.

centrum_host_helsida

uppdaterad Philip Alouch Årets Eldsjäl i Valsta

Märstafolket Philip Alouch, en välkänd och uppskattad profil i Valsta, har utsetts till Årets Eldsjäl av Vi är Valsta. Alouch, som föddes och växte upp i Valsta, känner sig hedrad över att ha blivit både nominerad och utvald för denna utmärkelse. Trots att han ogärna står i centrum, är han tacksam över erkännandet.

pantamera_avc_helsida
brobygget_2024
vårfester

Vårfester runt om i kommunen

Nöjesnyheter Lördagen 25 maj är det Vårfest runt om i kommunen med Kulturskolans dag i Sigtuna och Märsta, Mellan Hägg och Syren samt Bygdens Dag i Österby. Dessvärre ställdes Vårfesten i Märsta Centrum in med kort varsel.

mp_tack_helsida
connys_helsida

Nytt koncept för Sigtuna Möte

Nöjesnyheter Sigtuna Möte, en årlig tradition med sina rötter i det sista jordbruksmötet från 1912, tar i år en annorlunda form. Istället för två dagars marknad har arrangörerna valt att koncentrera allt till en enda dag – lördagen den 31 augusti.

Över 700 nya svenska medborgare i kommunen

Kulturnyheter Under 2023 fick över 700 invånare i Sigtuna kommun möjligheten att kalla sig svenska medborgare. För att fira denna viktiga milstolpe bjuder kommunen in till den årliga medborgarskapsceremonin på Borgmästarängen den 6 juni, Sveriges nationaldag.

Nu träder nya öppettider i kraft

Kulturnyheter Biblioteket i Märstas nya öppettider trädde i kraft under månaden: - Vi förstår att många tycker att det är tråkigt och vi har gjort vårt bästa för att hitta det alternativ som vi hoppas ska påverka våra besökare minst efter att ha studerat besöksstatistiken. Men förändringen kommer självklart ändå att märkas av för våra besökare, det är oundvikligt, säger bibliotekschef Åsa Veghed.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

connys
ridskola_2020_outsider
centrum_outsider_host
fritidsbanken_outsider
pantamera_out
mp_tack_outsider
nrh_sigtuna
brobygget_outsider