valstadagen_pan
Sigtuna Sångensemble, Tina Ahlin och Tage DanielssonFoto: Pressbild

Sigtuna Sångensemble gör hyllningskonsert med Tina Ahlin

Sigtuna Sångensemble och Tina Ahlin firar Tage Danielssons födelsedag med konsert på Kulturum i Märsta.

centrum_artikel_host

5:e februari blir det unikt firande av Tage Danielsson med konsert på Kulturum som Tina Ahlin och Sigtuna Sångensemble står. Tina Ahlin har specialkomponerat musik till texterna av Tage Danielsson. Tina är kompositör, sångerska och pianist sedan 30 år tillbaka och har bland annat varit programledare i SVT samt släppt tre studioalbum och två böcker.
– Det här blir andra gången någonsin som denna konsert framförs tillsammans med kör med Tina som solist och bakom pianot. Första gången var i Tage Danielssons födelsestad Linköping säger Krister Persson från Sigtuna Scen & Teater som är arrangör för evenemanget.

connys_helsida
centrum_host_helsida
Wenngarns_cafe_helsida

ADAAM vann en Grammis

Nöjesnyheter Under onsdagskvällen hölls Grammisgalan, den årliga musikprisutdelningen som hyllar det bästa inom svensk musik. Bland de vinnarna fanns Märstaartisten ADAAM, som tillsammans med Loam var nominerad för låten "Fakka ur".

nrh_sigtuna

Brännplattan Open gör comeback

Nöjesnyheter Efter två års uppehåll på grund av pandemin är Brännplattan Open brännbollsturnering tillbaka i Sigtuna kommun. Evenemanget, som syftar till att utse kommunens bästa brännbollslag, kommer att hållas lördagen den 3 juni på Vikingafältet i Märsta.

ica_helsida

Sigtuna stad firar Valborg med traditionell sång och brasa

Nöjesnyheter Sigtuna stad har en lång tradition av att fira Valborg med majbrasor och körsång. Sedan början av 1900-talet har invånarna i Sigtuna stad samlats för att välkomna våren med eld och sång. Ursprungligen tändes majbrasan på Harberget, men på 1920-talet tillkom traditionen med körsång och tal när Sigtunastiftelsen etablerades, och firandet hölls då uppe på Klockbacken. På 1950- och 1960-talen hölls firandet nere vid hamnen.

Nu finns samtidsbilder från kommunen

Kulturnyheter Stockholms läns museum har lanserat 10 000 bilder från länsbor i ett samtidsalbum: - Jätteroligt att vi nu har nått 10 000 fotografier i Samtidsbild. De uppladdade fotografierna en unik bild av det samtida livet och vardagen i vårt län som bidrar till vårt gemensamma kulturarv, säger museichef Annelie Kurttila.

mp_helsida

Kulturpriset och Årets ungdomsledare utsedda

Kulturnyheter Kultur- och fritidsnämnden i Sigtuna kommun har nyligen beslutat om vilka som kommer att ta emot Kulturpriset och Årets ungdomsledare för år 2022. Priset delas ut till personer som utfört intressefyllt och framgångsrikt arbete inom kulturella eller idrottsliga områden i kommunen.

pantamera_avc_helsida

Wetzig släpper barnbok efter tre års arbete

Kulturnyheter Efter tre års hårt arbete är det äntligen dags för Anna-Karin Wetzig att släppa sin första barnbok, Årstider. Boken är en lekfull inbjudan till att reflektera över skillnader i månader och årstider, och riktar sig till barn mellan 2 och 6 år.

Spred påskglädje i Valsta

Kulturnyheter Ungdomsstyrelsen och Söndagsskolagruppen arrangerade påskhälsning och överraskning för barnen i S:t Johannes Syrisk Ortodoxa kyrkan i Märsta, med syfte att sprida glädje och påminna om påskens betydelse.

valstadagen

FunkisFiket invigdes

Nöjesnyheter Förra veckan invigdes FunkisFiket i Träffpunkten, en plats där personer med funktionsvariationer kan träffas en kväll i veckan.

joes-helsida
elon_helsida
defacto_helsida

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

valstadagen_outsider
swedol_outsider
centrum_outsider_host
wenngarn_outsider
connys
joes_outsider
ica_outsider
student_outsider
nrh
mp_outsider
ridskola_2020_outsider
pantamera_out