moderat_pan_nov
Sigtuna Sångensemble, Tina Ahlin och Tage DanielssonFoto: Pressbild

Sigtuna Sångensemble gör hyllningskonsert med Tina Ahlin

Sigtuna Sångensemble och Tina Ahlin firar Tage Danielssons födelsedag med konsert på Kulturum i Märsta.

centrum_artikel_host

5:e februari blir det unikt firande av Tage Danielsson med konsert på Kulturum som Tina Ahlin och Sigtuna Sångensemble står. Tina Ahlin har specialkomponerat musik till texterna av Tage Danielsson. Tina är kompositör, sångerska och pianist sedan 30 år tillbaka och har bland annat varit programledare i SVT samt släppt tre studioalbum och två böcker.
– Det här blir andra gången någonsin som denna konsert framförs tillsammans med kör med Tina som solist och bakom pianot. Första gången var i Tage Danielssons födelsestad Linköping säger Krister Persson från Sigtuna Scen & Teater som är arrangör för evenemanget.

defacto_helsida

Sigtunabo ger ut ny bok om skolan

Kulturnyheter Sigtunabon John Steinberg som är fil.dr. i pedagogik vid Uppsala Universitet har gett ut en ny bok som vänder sig till lärare "Elevers lärande - Handledning i klassrummet".

humbacken_helsida

Arlandasamlingars arkiv hamnar i Gävle

Kulturnyheter Järnvägsmuseet i Gävle får en del av Arlandasamlingarna: - Det är mest praktiskt eftersom vi har ytterligare ett arkiv här, det vill säga det järnvägshistoriska, säger Kjell Åström, samlingschef, till SVT Gävleborg.

moderat_pan_helsida
oppethus_helsida_2023
connys_helsida
pantamera_avc_helsida
centrum_host_helsida
idol 2022

Albin föll i finalen

Nöjesnyheter Albin Tingwall räckte inte till i Idolfinalen utan fick ge sig mot Nike Sellmar: - Det gick inte att vinna mot Nike, det visste jag ju när jag fick reda på att jag skulle till final med henne, sa Albin till Aftonbladet.

Silverskatter ställs ut igen

Kulturnyheter Olika silverskatter ställs ut igen på Sigtuna Museum 1:a december: - Vikingatiden är ett begrepp laddat av spänning och äventyr. Med effektivare skepp och goda kontaktnät gav sig skandinaver ut på långa resor för handel och plundring. Om detta berättar vi i vår nya utställning, säger Ted Hesselbom, museichef för Sigtuna Museum & Art.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

swedol_outsider
ridskola_2020_outsider
centrum_outsider_host
nrh
humbacken_outsider
oppethus_agy_2023_outsider
connys
pantamera_out