moderat_pan_nov
Foto: Genrebild/Jamshid Jamshidi

Sigtuna IF: P-vakter förstörde idrottsfesten

Sigtuna IF hade en hektisk dag på lördagen med flera olika aktiviteter igång och massor av besökare på Prästängarnas IP. Det fanns dock få P-platser för besökarna och det resulterade i att många lappades: - Mellan 40-50 bilar gjorde det bästa av situationen och parkerade jämsmed vägen. Ingen stod i vägen för nån. Man löste det på bästa sätt! Ändå går kommunen/parkeringsvakten och lappar alla de "felparkerade" bilarna”, skriver en ledare i Sigtuna IF på Facebook.

centrum_artikel_host

Ryktet om Sigtuna kommun som flertal gånger rankats som topp 50 bland idrottskommuner i landet och anser sig vara en av de föreningsvänligaste i landet fick sig en törn efter lördagens bestyr då P-vakter slog till mot idrottsfesten på Prästängarnas IP.

En ledare i Sigtuna IF skriver via Facebook att det var en hektisk lördag med start för fotbollssäsongen samtidigt som 27 innebandylag spelade turnering inne i hallen. Parkeringssituationen var då inte optimal på Prästängarna och ca 40-50 bilar ska ha parkerat utmed vägen, utan att hindra utryckningsfordon eller gångvägar. En flertal bilar ska då ha lappats enligt ledaren som är kritisk mot kommunens agerande.
– Hur många vill åka till Sigtuna och spela fotboll/innebandu när man åker hem med 700:- i böter, frågar sig ledaren.

– Jag förstår att man bötfäller om man står tex på HC-parkering eller om man verkligen står i vägen. Men om ”50” föräldrar som vill se sina barn idrotta parkerar så att ingen drabbas negativt av det, så får man fan inte ge böter. Framförallt inte då det inte finns tillräckligt med P-Platser, fortsätter ledaren.

Staffan Sandström på Sigtuna IF berättar att de aktuella bilarna ska ha parkerat utanför uppmärkt område och fått böter:
– Kommunen har tagit initiativ för att reda ut det inträffade, säger Staffan till märsta.nu

P-vakterna agerade korrekt
Ulf Sävström, enhetschef på Teknik och Natur, samt Pekka Widergren, verksamthetschef för Kultur- och fritidsförvaltningen skriver i ett gemensamt svar till märsta.nu att kommunen har ett ansvar för trafiksäkerheten vid arrangemang, exempelvis vid Prästängarna i helgen. Enligt svaret från de båda så framkom flera klagomål från besökare, boende och föreningsledare om att p-situationen vare rörig. Därför skickades P-vakter ut:
– Vi har fullt förtroende för våra parkeringsvakter att de har agerat korrekt på den situation som var i området.

Kommunen ska nu undersöka grundligt vad som har hänt för att hitta en framtida lösning som inte skapar problem för boende, besökare eller övrig trafik.
– En arrangör har alltid ett ansvar att medverka till att parkering kan lösas på ett bra sätt vid olika evenemang. Vi håller på att boka ett möte med fotbolls- och innebandyföreningen för att hitta en gemensam och hållbar lösning för detta framåt.

connys_helsida
advent_kyrka_helsida
dackskifte_helsida
EXTRA

Sista säsongen för ”Chippen”

Handboll Fredrik "Chippen" Söderberg Wernheim gör sin sista säsong i Skånelas damlag: - Det är inget beslut jag tagit i förbifarten utan det har varit noga övervägande där jag tillslut landade i detta beslut och presenterade det för styrelsen i början av augusti, säger "Chippen" i ett uttalande.

defacto_helsida
agy_oppethus
damallsvenskan

Första segern för Skånela

Handboll Skånela tog första segern i Damallsvenskan på söndagen: - Vi är bättre spelmässigt hela matchen, sa tränare Fredrik "Chippen" Söderberg Wernheim.

centrum_host_helsida
pantamera_avc_helsida
upplandscupen

MIK föll i finalen

Fotboll MIK föll överraskande mot Roslagsbro på lördagen och därmed blir det inget spel i Svenska Cupen 2023.

herrallsvenskan

Dramatiskt igen mellan Skånela-Amo

Handboll Återigen blev det en dramatisk match mellan Skånela och Amo i Vikingahallen på lördagen som avgjordes först i slutsekunderna när gästande Amo kvitterade.

moderat_pan_helsida
upplandscupen

MIK i cupfinal på lördag

Fotboll Märsta IK spelar cupfinal på lördag på Studenternas i Uppsala mot Roslagsbro: - Vi saknar en del, bl.a. lagkapten Tonny och avstängda Edwin i backlinjen men truppen är fräsch och stark och vi kommer mönstra ett slagkraftigt lag i finalen, säger tränare Philip Alouch.

hockeyettan

Wings föll i derbyt

Ishockey 900 åskådare bänkade sig i Renew Arena för att se derbyt mellan Väsby-Wings. Väsby hade en stark andraperiod som bäddade för segern.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

Valet 2022

dackskifteoutsider
ridskola_2020_outsider
nrh
pantamera_out
kyrka_outsider_advent
centrum_outsider_host
connys
swedol_outsider