eldsjal2024_pan
Foto: Vasaloppet/Nisse Schmidt

Sigtuna OK har flest anmälda deltagare till Vasaloppet

Sigtuna OK har anmält åtta skidåkare till start i det kommande Vasaloppet på söndag, vilket gör dem till den klubb från Sigtuna med flest deltagare.

centrum_artikel_host

Det är en imponerande representation och klubben siktar på att överträffa sina historiska resultat. Enligt sammanställda data från Newsworthy, som har spårat Vasaloppsresultat sedan 1991, har Sigtunaklubbarna genom åren visat en stabil närvaro och framgång i loppet.

Årets deltagande från Sigtuna OK är en ökning jämfört med tidigare år. Förra året hade klubben fem deltagare anmälda till loppet, varav fyra lyckades ta sig i mål. Det är en positiv trend för klubben som fortsätter att locka fler åkare till Vasaloppet varje år.

Enligt Newsworthys sammanställning är det två klubbar från Sigtuna kommun som kommer att stå för den största representationen på startlinjen, där Sigtuna OK leder med åtta deltagare, följt av Arlanda-Märsta SK med sju. Denna konkurrens mellan lokalaklubbarna kan inspirera till ökad deltagarantal och uppmuntra skidåkare att delta i det prestigefyllda loppet.

Historiskt sett har Sigtuna OK haft framgångar i Vasaloppet. Det mest framgångsrika året för klubben var 2013, då hela tolv löpare tog sig i mål i det klassiska loppet. Detta visar på klubbens styrka och långvariga närvaro inom svensk längdskidåkning.

helgens matcher

Så spelar bygdens lag

Fotboll Redan på fredagskvällen var två av bygdens lag igång. Märsta IK spelade 1-1 mot Roslagsbro och Sigtuna IF vann borta i Uppsala mot Gränby.

storemore_helsida
division 3

Oavgjort för Märsta IK i Upplandsderbyt

Fotboll En spännande match utspelades på Midgårdsvallen i Märsta när Märsta IK mötte Roslagsbro i Division 3 Norra Svealand. Matchen slutade oavgjort, 1-1, efter en intensiv kamp på planen.

Fler ska lockas till aktivitet och idrott

Sport Region Stockholm har skapat en plan för att få fler människor att vara aktiva och idrotta. Målet är att göra befolkningen friskare, stärka gemenskapen och göra Stockholm ännu mer attraktivt.

mp_helsida_eu

RA19 Herrjuniorer klara för SM-slutspel

Innebandy RA19:s herrjuniorer kommer helgen 19-21 april att göra upp om SM-titeln i IFU Arena, Uppsala: - Vi har som lag haft en väldigt bra säsong där vi endast förlorat en match, säger lagkapten William Christoffersen.

connys_helsida

Rosenberg vann Serbia Open

kampsport I helgen deltog Kim Taekwondo i den prestigefyllda Världsrankingtävlingen Serbia Open i Belgrad med tre tävlande i spetsen. Två av dem tävlar fortfarande för att säkra en plats i landslaget inför det kommande EM i Albanien.

pantamera_avc_helsida
helgens matcher

Nu är serierna igång

Fotboll Bygdens lag har inlett seriespelet. De regionala serierna förra veckan och de lokala nu i helgen. Redan på fredagskvällen vann Sigtuna IF på Prästängarna mot Frösunda med 6-2!

eldsjal2024_helsida
division 3

MIK inledde Division 3 med seger

Fotboll Märsta IK inledde Division 3-säsongen med en imponerande seger på hemmaplan mot Gamla Upsala. Trots en utvisning lyckades laget säkra en 2-0-vinst, med mål av Mass Khan och Benjamin Suskic.

centrum_host_helsida
kvalextra!

Skånela skrällde i Kungsbacka och skaffade sig matchboll

Handboll Skånela fortsätter sin imponerande framfart i kvalet till Handbollsligan genom att vinna den andra kvalmatchen mot Aranäs och därmed ta ledningen med 2-0 i matcher. Matchen, som hölls i Kungsbacka sporthall, bjöd på spänning från början till slut inför 571 åskådare.

kvalextra

Skånela möter Aranäs i kvalet

Handboll På torsdagen blev det klart att Skånela IF:s herrar står inför en spännande utmaning då de möter HK Aranäs i kvalet till handbollsligan.

damallsvenskan

Klart nederlag i derbyt: Vi går inte 100 procent

Handboll Skånela föll i derbyt mot Tyresö på söndagen med 32-27 i Vikingahallen: - Tyresö är duktiga och kliniska i sina val jämfört med sina tidigare matcher, de vinner rättvist, sa assisterande tränaren Sara Hornö till märsta.nu.

herrallsvenskan

Derbyseger för Skånela

Handboll Skånela säkrade en imponerande seger i det hett omdiskuterade Stockholmsderbyt mot Tyresö på måndagskvällen, med en övertygande vinst på 32-27.

damallsvenskan

Skånela vann trots tappad storledning

Handboll Skånela tar sin tredje seger i Damallsvenskan efter 27-26 mot Kroppskultur: - Spelar vi som vi gör i första så har vi i Damallsvenskan att göra, sa tränare Jimmy Karlsson.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

connys
pantamera_out
ridskola_2020_outsider
eldsjal2024_out
centrum_outsider_host
storemore_out
nrh_sigtuna
mp_eu_outsider