kyrka_advent _pan
Rekor Peja Snöbohm och läraren Janne Haggarsson med diplomet från VattenakademinFoto: Martina Kiibus

Sigtuna Naturskola prisas

Sigtuna Naturskola får Vattenakademins hederspris för sitt engagemang kring undervisning om vattenvård.

centrum_artikel_host

märsta.nu har tidigare rapporterat om Naturskolans projekt där musslor renar Mälarens vatten. Nu har man fått hederspris av Vattenakademin för sitt engagemang kring undervisning om vattenvård.
– Det är mycket hedrande att Sigtuna Naturskola blir uppmärksammad på detta sätt. Dessutom stärker det oss i insikten att vi tillsammans med våra elever bedriver ett arbete på forskningsfronten när det gäller fisken Asp. Min förhoppning är också att utmärkelsen ger en känsla av mening och stolthet hos våra elever – att skolarbete kan vara ”på riktigt” också, säger Peja Snöbohm, rektor för Sigtuna Naturskola, i ett pressmeddelande.

budget2023

(S)-kritik mot besparingar på 27 miljoner

Nyheter Den borgerliga kommunledningens budget klubbade på onsdagen men Socialdemokraterna är kritiska till besparingar i budgeten: - Vi har ställt frågan flera gånger under budgetdebatten men inte fått svar på vilka nedskärningar det är som ligger på bordet. Vi får inga svar och det är fegt, säger Marie Axelsson (S).

moderat_pan_helsida
julmarknad_2022
vintermarknad_helsida
connys_helsida
budget2023

Budgetdebatt på onsdagen: Stora utmaningar väntar

Politik Onsdag 30:e november ska budgeten klubbas för 2023: - Att Sverige, Sigtuna och resten av världen står inför mycket stora ekonomiska utmaningar 2023 på grund av flera sammanvägda faktorer råder ingen oenighet kring, säger Bengt Hellström (KD), gruppledare.

defacto_helsida
advent_kyrka_helsida
pantamera_avc_helsida
dackskifte_helsida
centrum_host_helsida

Ljusmanifestation för att uppmärksamma mäns våld mot kvinnor

Notiser En Ljusmanifestation hölls i Valsta i torsdags för att uppmärksamma mäns våld mot kvinnor: - Vi är tacksamma för att varje år få vara med och bidra med en aktiv ståndpunkt mot våldet mot kvinnor och det är en självklarhet för oss att medverka med andra föreningar, organisationer och kommunen kring frågan, sa Sibtain Govani från Shiamuslimska församlingen i Valsta

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

Valet 2022

dackskifteoutsider
kyrka_outsider_advent
pantamera_out
nrh
vintermarknad_outsider
marknaden_outsider
ridskola_2020_outsider
connys
centrum_outsider_host
swedol_outsider