centrum_panorama_hostshopping
Foto: Destination Sigtuna

Sigtuna Möte i hållbarhetens tecken

Nästa vecka arrangeras Sigtuna Möte och årets fokus är på hållbarhet.

centrum_artikel_host

Sigtuna möte går nästa helg 31 augusti-1 september. Under helgen förvandlas stadens till 1912. Alla som medverkar, allt från utställare, programpunkter och aktiviteter går i 1912-års mode. Förra årets marknad hade över 60 000 besökare.

Årets möte handlar om hållbarhet, därför kommer det bland annat inte att säljas buteljerat vatten utan det kommer att finnas vattenkranar för den törstige utmed marknadsområdet. Då kan man antingen dricka eller fylla på sin egna flaska.

Det finns också svinnrecept, allts mat som man kan tillaga av rester. En del av mötet heter ”Smaka på Sigtuna” och de medverkande köken erbjuder både en vanlig rätt och en ”svinnrätt”. Varje restaurang som ingår inom Hållbar destination kommer även att presentera varsitt ”svinnrecept”.

Nytt konstverk invigs i Märsta Centrum

Kulturnyheter Invigningen av Märsta Centrums nya konstverk, som ursprungligen skulle ha ägt rum den 25 maj, har nu blivit framflyttad till den 16 juni kl. 12:00. Invigningen kommer att ske i samband med Märsta Centrums sommarfest.

connys_helsida

uppdaterad Philip Alouch Årets Eldsjäl i Valsta

Märstafolket Philip Alouch, en välkänd och uppskattad profil i Valsta, har utsetts till Årets Eldsjäl av Vi är Valsta. Alouch, som föddes och växte upp i Valsta, känner sig hedrad över att ha blivit både nominerad och utvald för denna utmärkelse. Trots att han ogärna står i centrum, är han tacksam över erkännandet.

fritidsbanken_helsida
brobygget_2024
vårfester

Vårfester runt om i kommunen

Nöjesnyheter Lördagen 25 maj är det Vårfest runt om i kommunen med Kulturskolans dag i Sigtuna och Märsta, Mellan Hägg och Syren samt Bygdens Dag i Österby. Dessvärre ställdes Vårfesten i Märsta Centrum in med kort varsel.

mp_tack_helsida
centrum_host_helsida

Nytt koncept för Sigtuna Möte

Nöjesnyheter Sigtuna Möte, en årlig tradition med sina rötter i det sista jordbruksmötet från 1912, tar i år en annorlunda form. Istället för två dagars marknad har arrangörerna valt att koncentrera allt till en enda dag – lördagen den 31 augusti.

pantamera_avc_helsida

Över 700 nya svenska medborgare i kommunen

Kulturnyheter Under 2023 fick över 700 invånare i Sigtuna kommun möjligheten att kalla sig svenska medborgare. För att fira denna viktiga milstolpe bjuder kommunen in till den årliga medborgarskapsceremonin på Borgmästarängen den 6 juni, Sveriges nationaldag.

Nu träder nya öppettider i kraft

Kulturnyheter Biblioteket i Märstas nya öppettider trädde i kraft under månaden: - Vi förstår att många tycker att det är tråkigt och vi har gjort vårt bästa för att hitta det alternativ som vi hoppas ska påverka våra besökare minst efter att ha studerat besöksstatistiken. Men förändringen kommer självklart ändå att märkas av för våra besökare, det är oundvikligt, säger bibliotekschef Åsa Veghed.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

centrum_outsider_host
connys
ridskola_2020_outsider
brobygget_outsider
pantamera_out
nrh_sigtuna
fritidsbanken_outsider
mp_tack_outsider