defacto_pan2020
Arkivbild från Sigtuna MöteFoto: Destination Sigtuna

Sigtuna Möte blir en mötesrunda

Sigtuna Möte blir i år Sigtuna Mötesrunda med flers besöksmål runt om i kommunen.

centrum_artikel_host

Förra året ställdes Sigtuna Möte in på grund av pandemin, i år har det blivit dags igen men Sigtuna Möte blir istället Sigtuna Mötesrunda. Det innebär att istället för att ha hela mötet koncentrerat till centrala Sigtuna så sprids aktiviteter och utställare ut runt om i kommunen. Herresta Lada ute i Odensala kommer vara en av utställarna. Där kommer det finnas 15 utställare med erbjudanden och produkter.

Aktiviteterna kommer spridas bland hotell, restauranger, kaféer, slott, föreningar, gårdar och butiker. Förutom Odensala och Sigtuna stad finns mötesplatser i Steninge slott, Wenngarn, Österby, Vennerbo, Skånelaholms slott Husby kyrka där Märsta pastorat driver Grogruppen för ekologisk odling.

Fritidsbanken firar ett år i Humbacken

Nöjesnyheter På lördag firar Fritidsbanken ett år i kommunen och i samband med det kommer man finnas i Humbacken: - Totalt har vi lånat ut över 13 500 sport- och fritidsprylar till över 6 000 personer i alla åldrar som aktiverat sig fysiskt på sin fritid, berättar Ola Holmberg, platschef på Fritidsbanken.

defacto_helsida

Sigtunabo ger ut ny bok om skolan

Kulturnyheter Sigtunabon John Steinberg som är fil.dr. i pedagogik vid Uppsala Universitet har gett ut en ny bok som vänder sig till lärare "Elevers lärande - Handledning i klassrummet".

humbacken_helsida
connys_helsida

Arlandasamlingars arkiv hamnar i Gävle

Kulturnyheter Järnvägsmuseet i Gävle får en del av Arlandasamlingarna: - Det är mest praktiskt eftersom vi har ytterligare ett arkiv här, det vill säga det järnvägshistoriska, säger Kjell Åström, samlingschef, till SVT Gävleborg.

oppethus_helsida_2023
moderat_pan_helsida
pantamera_avc_helsida
centrum_host_helsida
idol 2022

Albin föll i finalen

Nöjesnyheter Albin Tingwall räckte inte till i Idolfinalen utan fick ge sig mot Nike Sellmar: - Det gick inte att vinna mot Nike, det visste jag ju när jag fick reda på att jag skulle till final med henne, sa Albin till Aftonbladet.

Silverskatter ställs ut igen

Kulturnyheter Olika silverskatter ställs ut igen på Sigtuna Museum 1:a december: - Vikingatiden är ett begrepp laddat av spänning och äventyr. Med effektivare skepp och goda kontaktnät gav sig skandinaver ut på långa resor för handel och plundring. Om detta berättar vi i vår nya utställning, säger Ted Hesselbom, museichef för Sigtuna Museum & Art.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

pantamera_out
humbacken_outsider
nrh
connys
centrum_outsider_host
swedol_outsider
ridskola_2020_outsider
oppethus_agy_2023_outsider