centrum_panorama_hostshopping
Foto: UC

Sigtuna mot trenden – Här minskar konkursern

Konkurserna ökade kraftigt i länet under januari men i Sigtuna var det istället en kraftig minskning.

centrum_artikel_host

Det är förvisso låga siffror just nu för Sigtuna kommun med enbart två konkurser under 2023, jämfört med 2022 var det fyra konkurser. Nedgången är alltså 50 procent enligt UC. Dock är trenden på länsnivå nedåtgående med kraftig ökning av konkurser, hela 41 procent, från 169 till 211 bara under januari. Även i riket är det en uppgång med 2000 konkurser, från 422 till 622 på ett enda år.
– Konkurserna har ökat stadigt hela hösten och antalet nystartade bolag har minskat. Vi var nog många som hoppades på att toppen skulle vara nådd i och med de rekordhöga antalet konkurser vi såg under december månad. Men den negativa spiralen med extremt hög osäkerhet, fortsatt hög inflation och ökade kostnader i form av både räntor och elpriser har dessvärre bara eskalerat ytterligare under den första delen på året. Konjunkturinstitutets konfidensindikator visar på det lägsta förtroendet bland svenska företag inom vissa branscher sedan 90-talskrisen, kommenterar Johanna Blomé, ekonom på UC

pantamera_avc_helsida

Lokala företaget satsar på solcellsinstallationer

Näringsliv Lokala företaget Energisparkonsult ökar sin omsättning till stor del tack vare intresset för att installera solceller: - Vi är mycket glada över att kunna erbjuda solcellsinstallationer genom vårt nya systerbolag ESK Solar, säger VD Erik Albertsson.

connys_helsida
defacto_helsida

Så många reste via Arlanda

Näringsliv Arlanda noterade en kraftig resenärsökning i februari jämfört med förra året: - Allt pekar fortsatt mot en reseintensiv sommar och vi förbereder oss därefter, säger Swedavias VD Jonas Abrahamsson.

joes-helsida
ica_helsida
dack_helsida
centrum_host_helsida

XPO redo för EU

Näringsliv Scandinavian XPO är redo för EU:s toppmöten som ska hållas under det första halvåret i år: - Vi är glada över att återigen få välkomna Regeringskansliet som en av våra kunder och ser fram emot att erbjuda dem vår högkvalitativa service och moderna faciliteter, säger Anna Bauer, VD för Scandinavian XPO.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

centrum_outsider_host
ica_outsider
pantamera_out
ridskola_2020_outsider
connys
nrh
dack_outsider
swedol_outsider
joes_outsider